Homer Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Znajomy chce podzielić łącze internetowe na 2 lub 3 kompy. Dostawcą jest Autocom. Jaki router polecacie do tego typu zadania. Chodzi mi o cos w miare taniego i niezawodnego, moze byc jakiś asmax. Nie wiem dokładniejak jest z internetem z Autocomu, czy wymaganie jest podanie adresu MAC karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 jak Ci doprowadzaja :?: ethernetem czy rj11 czy czym :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ups Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Witam mam ten sam problem , z tym że ja chce dzielić sieć z bratem ,bo lamus ciągle na moim kompie siedzi a ma lapa, więc na pewno jakoś sie da to zrobić. Sieć autokom . Nie bardzo rozumiem pytania :"jak doprowadzają???" Po prostu mamy jakiś obok biurka, jakby zewnętrzny modem (takie białe pudełko motoroli: SB4101 SURFboard cable modem) z niego do sieciówki w kompie idzie kabel, podobno ip jest przypisywana na stałe do sieciówki w kompie (cokolwiek to znaczy) Podobno za pomocą routera da sie sygnał dzielić . Pytanie 1 jaki byłby najlepszy i w miare tani. Pytanie 2 jak to zrobić ,żeby ci (zdziercy) sie nie skapowali btw. doprowadzają siec chyba ethernetem :http://www.autocom.pl/ Z góry THX za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 no to juz cos wiemy :] macie modem kablowy.... musisz na swoim kompie zainstalowac program do dzielenia lacza (np. winroute). wsadzic druga sieciowke. sieciowka 1 -> internet sieciowka 2 -> drugi komp (kabel z przeplotem, CrossOver) ustawiasz winroute'a (na forum jest tego pelno) i jest necik :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...