Skocz do zawartości
wz

najlepsze stery do radka 9100

Rekomendowane odpowiedzi

Czy najnowsze są najlepsze czy jest jakaś konkretna wersja, z którą najlepiej ta karta działa (mam obecnie chyba 3.6).

Jeszcze jedno pytanko: DirectX 9.0b, szukam i szukam na forum i nie moge znaleźć, bo chyba dla wszystkich to jest oczywiste a ja niewiele gram więc nie kumam o co chodzi.

Czy wgrywając tego dx mogę grać w coś co wymaga zgodności karty z 9.0 ??? Mam Radka Power Color 9100 128bit, 128 mega.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie np gra wymagająca dx9 będzie chodzić tylko gorzej, czy nie pójdzie wogóle, bo kiedys pytałem sprzedawcy i powiedział że przy próbie uruchomienia będą się wywalać ajkieś błędy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podam przykład :arrow: Far Cry. Potrzebuje DX 9.0 zainstaowanego w systemie( i oczywiscie zalecane jest karta z obsługa DX9.0), ale karta już nie musi go obsługiwać. Poprostu jak właczysz gre to nie uświadczysz efektów zawartych w DX9.0. W twoim przypadku gra będzie wyswietlac efekty DX 8.1, i oczywiscie będzie chodzić tylko ze będziesz mił gorsza grafe niz na karcie z DX9.0 np R9500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na okłądce i w instrukcji powinno byc napisane jakiego DX-a potrzebuje gra i jaką grafe dla wymagań minimalnych i maksymalnych.

Czy to że gra wymaga tylko sterownika, a nie koniecznie zgodniości sprzętowej jest podane w grach? (interesuje mnie jak jest np dla Call of Duty)

W przypadku gdy posiadasz karte z Pixel Shaderem (R9100 go ma) nie występuje jakakolwiek niezgodnosć sprzętowa . W przypadku kart nie posiadających Pixel Shadera niektóre gry moga nie działac bo po prostu wymagają grafy z jednostką Pixel Shader.[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi