wz Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Czy najnowsze są najlepsze czy jest jakaś konkretna wersja, z którą najlepiej ta karta działa (mam obecnie chyba 3.6). Jeszcze jedno pytanko: DirectX 9.0b, szukam i szukam na forum i nie moge znaleźć, bo chyba dla wszystkich to jest oczywiste a ja niewiele gram więc nie kumam o co chodzi. Czy wgrywając tego dx mogę grać w coś co wymaga zgodności karty z 9.0 ??? Mam Radka Power Color 9100 128bit, 128 mega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Do R9100 najlepsze stery to najnowsze stery. Natomiast DX 9.0 jest ci potrzebny bo gry wymagaja jego obecnosci a Radek po prostu nie będzie wyswietlał efektów z DX9.0 bo ich nie obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wz Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 w takim razie np gra wymagająca dx9 będzie chodzić tylko gorzej, czy nie pójdzie wogóle, bo kiedys pytałem sprzedawcy i powiedział że przy próbie uruchomienia będą się wywalać ajkieś błędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Podam przykład :arrow: Far Cry. Potrzebuje DX 9.0 zainstaowanego w systemie( i oczywiscie zalecane jest karta z obsługa DX9.0), ale karta już nie musi go obsługiwać. Poprostu jak właczysz gre to nie uświadczysz efektów zawartych w DX9.0. W twoim przypadku gra będzie wyswietlac efekty DX 8.1, i oczywiscie będzie chodzić tylko ze będziesz mił gorsza grafe niz na karcie z DX9.0 np R9500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wz Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Dzięki bardzo za informacje Czy to że gra wymaga tylko sterownika, a nie koniecznie zgodniości sprzętowej jest podane w grach? (interesuje mnie jak jest np dla Call of Duty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Na okłądce i w instrukcji powinno byc napisane jakiego DX-a potrzebuje gra i jaką grafe dla wymagań minimalnych i maksymalnych. Czy to że gra wymaga tylko sterownika, a nie koniecznie zgodniości sprzętowej jest podane w grach? (interesuje mnie jak jest np dla Call of Duty)W przypadku gdy posiadasz karte z Pixel Shaderem (R9100 go ma) nie występuje jakakolwiek niezgodnosć sprzętowa . W przypadku kart nie posiadających Pixel Shadera niektóre gry moga nie działac bo po prostu wymagają grafy z jednostką Pixel Shader.[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...