inf Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 system: mdk 10, kernel: 2.4.25-2mdk-p3-smp-64GB plyta: asus a7v133-c programy do monitorowania temperatury/napiecia mowia mi, ze nie wykryto czujnikow... pod wingroza (speedfan itp) pokazuja wszystko normalnie. jak "uruchomic" czujniki pod linuxem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 lm_sensors + odpowiednie opcje w sekcji i2c przy kompilacji jadra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 moze mi ktos pomoc z odczytem temperatury w linuxie?bo tutuaj probowali mi pomoc ale nadal nie jest tak jak powinno. sa tam moje logi oraz rzeczy ktore juz robilam : http://www.linux.com.pl/forum/index.php?t=...8c31d3d67f42a39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inf Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 no wlasnie mam lm_sensors zainstalowane... sciagalem tez juz i2c, ktore jest na stronie lmsensors, ale nie chce sie u mnie poprawnie zainstalowac - same bledy... jest mozliwosc dodania bez kompilacji calego jadra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Ja wszystko miałem w modulach zaleznie od sensorka odpowiedni modulik... Nie pamiętam dokładnie co u siebie robilem ale wkońcu zadziałało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 agnieszka: prawdopodobnie update biosu. inf: na pewno masz odpowiednio dobraną wersję lm_sensors do wersji kernela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 hm pol roku temu robilam aktualizacje a chyba juz nie ma nowszego ale zobacze jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 W większości znanych mi przypadków przekłamania na sensorach wynikały własnie z błędów w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Przecież w jajkach 2.6 jest obsługa sensorów. Ja musiałem dodać w menu sensorów obsługę ISA (!!!) i dopiero ruszyły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inf Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 ParanoiK - dzieki, sprawdze jeszcze Jenot - 2.6 cos nie lubi mojego modemu niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Jenot - 2.6 cos nie lubi mojego modemu niestety...No to pora zmienić modem, bo 2.4 to muł w porównaniu z 2.6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inf Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 mam motorole sb5100 i jak sie zorietnowalem - z wszytskimi modemami motoroli (do netu z kablowki) 2.6 nie chce wspolpracowac poprawnie.... w moim przypadku gdy podlaczony byl modem system (a nawet instalacja) nie uruchamiala sie :/ i jedynym dzialajacym rozwiazaniem byl wlasnie powrot do strszej wersji jadra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 bo 2.4 to muł w porównaniu z 2.6.Na jakiej podstawie tak twierdzisz - udowodnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...