Mr Groch Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Dałem sobie radę z przetaktowaniem - teraz mój Radeon 9600 chodzi na wartościach (mam nadzieje, że bezpiecznych) 351 Mhz rdzeń oraz 432 Mhz pamięci DDR.. W 3DMark03 wzrost o 200 punktów... Ale... Na sterownikach ATI te zjawisko nie występowało - dopiero po przejściu na Omegi... Otóż karta ma dziwną tendencję do "zawieszania" obrazu na pół sekundy, średnio co 2 sekundy nawet na mniej wymagających scenach 3D... Efekt ten zanika po ok. 3 minutach intensywnej pracy w środowisku 3D i wszystko dalej chodzi płynnie... Najbardziej jest to widoczne nma testach w 3DMark03 (np Game 2 musze 4 razy puścić, żeby dopiero za piątym razem przestało się "wieszać", a dalej już wszystkie testy będą chodzić płynnie... Co ciekawe - gdy karcie zrobie przerwe ok. pół godziny od wyświetlania 3D to znów trzeba procedure "rozgrzewania" powtarzać. Ma ktoś na to rade? Nie chce mnie się wracać do sterów ATI... Nie sądze, by to była wina przetaktowania (?)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...