Skocz do zawartości
LordRene_PL

8rda3i zmiana FSB i NIC!!

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec po zakupie i po przetestowaniu nowej zasilki pomyslalem o malym przyspieszeniu proca. Wiec w biosie na expert, FSB na 200mhz i agp na 66mhz. Zapisuje zmiany wychodze z biosu i ...........PLOOm. NIC CHOLERA NIC!!!! Komp wraca do biosu po wyswietleniu biosu grafy i jakiegos komunikatu ktorego nawet nie nadazam przeczytac bo tylko miga on na ekranie ".................PLEASE WAIT!!". Mysle sobie ze mam jakiegos zwalonego bartka bo wiekszosc ludzi mowi ze im smiga na 200mhz, i zmieniam FSB na 170 mhz. A tu DALEJ to samo. CO tu sie dzieje? Moze cos nie tak robie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec po zakupie i po przetestowaniu nowej zasilki pomyslalem o malym przyspieszeniu proca. Wiec w biosie na expert, FSB na 200mhz i agp na 66mhz. Zapisuje zmiany wychodze z biosu i ...........PLOOm. NIC CHOLERA NIC!!!! Komp wraca do biosu po wyswietleniu biosu grafy i jakiegos komunikatu ktorego nawet nie nadazam przeczytac bo tylko miga on na ekranie ".................PLEASE WAIT!!". Mysle sobie ze mam jakiegos zwalonego bartka bo wiekszosc ludzi mowi ze im smiga na 200mhz, i zmieniam FSB na 170 mhz. A tu DALEJ to samo. CO tu sie dzieje? Moze cos nie tak robie?

Działa mam identyczn a płyte, następuje restart ale z innym FSB, sprawdź:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze po prostu potwierdzasz nie to co trzeba. Byc moze on chce wyjsc bez zapisu ustawien i Ty sie zgadzasz - pamietaj ze with - oznacza z, a without - bez. Wiec radze pocztac dokladnie, bo jest malo prawdopobne zeby ta plyta miala problemy ze zmiana FSB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi!!!!!! mam narazie 3100+!!! wgralem nowy bios MAGICFLASHEM.

tylko jedno mnie martwi. TEMPERATURA

czy mozliwe jest ze temperatura ktora na poczatku tzn na 2500+ wynosila 42 w idle i 50 w stresie podniosla sie tylko do 48 w idle i 54 w stresie??? Nie za malo???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...