liberator Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Mam problem z nis 2004. Nie moge go zainstalowac. Probowalem jush kilka wersji. Podczas instalacjii wyskakuje blad i jeszcze chwile dalej instaluje a poozniej wychodzi z instalacjii. Moze to sie wiaze z tym ze wczesniej mialem problemy z odinstalowaniem nis 2003. Czy ktos wie jak to rozwiazac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 NIS 2004 PL. Nie polecam. Jak komp się buntuje, posłuchaj go. Widać wie czego chce ;) Miałem taki układ i to dość długo. Po kolejnych atrakcjach nerwy mnie poniosły i wygazowałem . IE6.0 + NIS2004 PL i jest to układ do bani. Muli kompa i to bardzo odczuwalnie, pochłania ogromne ilości miejsca na HDD Ponadto i to chyba najważniejsze NIS generuje fałszywe alarmy i jest mało skuteczny. Przesiadłem się na Przeglądarka - Opera 7.51 + spolszczenie, Antywirus - Kaspersky 5.0, Firewall - Sygate 5.5 Chodzi to znacznie szybciej, tak jak bym podkręcił kompa, grafikę i dysk. Polecam takie rozwiązanie. Szybko, miło i przyjemnie. Zamiast Kaspersky'iego może być DrWeb, porównywalna skuteczność. Sygate i Opera się bezkonkurencyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 ... i jeszcze może to. Zapomniałem dopisać. Pisałeś, że wcześniej miałeś problemy z odinstalowaniem NIS 2003. Musisz zrobić to ręcznie. Wykasować wszystkie katalogi, jakie NIS pozostawił po sobie, później przeczyścić rejestry i pozbyć się wpisów. Szukaj słów kluczowych jak NIS, symantec, norton i po upewnieni się, że wpisał je NIS i wykasuj je. Możesz przeczyścić jakimś automatem ale warto na koniec sprawdzić samemu. Poza trzema programami, jakie mam jest i czwarty, o którym zapomniałem napisać. Jest to Lavasoft Ad-aware 6.0. Szuka trojanów i innego niechcianego śmiecia, jakie strony same ładują. Ponadto chroni plik rejestrów przed modyfikacją przez inne programu. Pojawia się okno z ostrzeżeniem i musisz podjąć decyzję na TAK lub NIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Witam, jako antyvirus zdecydowanie polecam program NOD32, mały, szybki i nie obciąża zasobów komputera + codzienna automatyczna aktualizacja. Jako Firewall obecnie używam Outporst Firewall i nie jest taki zły, tylko że potrzebuje firewalla który chronił by małą sieć lokalną w całości ( nie tylko ruch przychodzący ale i wychodzący z kompów w LANie). Czy ktoś zna taki ogniomurek ? Jezeli chodzi o NIS 2k3 oraz 2k4 razde omijać szerokim łukiem, w firmie 2k3 narobił takiego bałaganu na kompie z Win98 SE że konieczna była powtórna instalacja systemu ( wyłączył sie na amen, zablokował wszelki ruch w sieci, i nie dał sie odinstalować itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Jakie blad ci wyskakuje? Czy moze nie potrafi znalezc pliku ccsetmgr.exe? Do skutecznego zdeinstalowania NIS 2003 lub NAV 2003 sa potrzebne dwa dodatkowe programy ze strony symanteca. Napisz cos wiecej jaki to blad bo ostatnio walczylem z NIS 2004 i jest mozliwe ze masz ten sam problem co ja mialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...