pacian Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 MAM 2500 xp ustawiłem fsb na 200 i zwiększałem napiecie ciągle az do 1,8 ale procesor nadal nie może ukończyć testu prime po godzinie wywala z gry co doradzacie podnosić dalej czy po prostu jego nie da się podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Napisz jakie pamięci i czy sa w dualu czy singlu.Oczywiście mile wiedzianą informacją był by typ twojego zasialcza. I na koniec zmień temat jest niezgodny z regulaminem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Borys Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Z tego co napisales nie wiele mozna powiedziec. Sprawdz temperature procka bo to przez nia twoj komp moze byc niestabilny. Sprobuj pomarowac rdzen dobra pasta termoprzewodzaca (np: Artic Sliver 5, albo Artcic Ceramique, Sprawdz czy radiator przylega do proca). Sprawdz napiecia (najlepiej miernikiem) moze zasialcz nie wyrabia. Tolerancje napiec dla ATX znajdziesz TUTAJ Sprubuj upgradowac BIOSA. Jezeli to wszystko nie pomoze to najprawdopodobniej masz pecha i dostales slabo podkrecalny procesor. W tym wypadku proponuje: zejsc FSB na dol w przypadku gdy masz bartona z zablokowanym mnoznikiem; zejsc z mnoznikiem na dol ( bo wyszsze FSB to szybsza praca nie tylko procesora ale i pamieci) niestety w tym przypadku musisz miec odblokowany mnoznik a w Batronach to zadkosc. W karzdym razie nasteonym razem napisz cos wiecej np informacje o zasilaczu, temperaturacj itd. Pozatym sprobuj podkrecac ten procesor stopniowo zacznij np od ustawienia 12,5 * 166 przetestuj procek primem jak przejdzie kilku (kilkunasto godzinny) test w Primie to pojedz z FSB wyzej az do momentu kiedy komp przestanie byc stabilny. Polecam tez zajzec TUTAJ Powodzenia i Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacian Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 No więc tak wczoraj kupiłem zasilacz chiftec 350 vat pamięci to kingston 512 mb ddr 400 w jednej kości a temperatura procka jak jest w prime na stres to nawet 67 i myśle że do 70 by doszło czy warto inwestować w coller mam thermacle vulcano 10 myślałem nad 12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacian Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Więc jak wypowie sie ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 zmien tytul - jest nieregulaminowy, kup lepszy kuler bo jednak 70 do duuzo za duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Temperatura temperatura i jeszcze raz temperatura!!!!!!!! Niezle ryzykowales podkrecajac proca i majac tak wysokie temperatury!!!!!! Zainwestuj w lepszy wentylek!!!!!! Powodzenia w kreceniu!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Mam Problem To napisz do Kasi 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 zmień koniecznie chłodzenie ! pacian z boarda cs-a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi.. tytuł. "Mam Problem" jest nieregulaminowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...