Skocz do zawartości
pacian

Mam Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co napisales nie wiele mozna powiedziec.

Sprawdz temperature procka bo to przez nia twoj komp moze byc niestabilny. Sprobuj pomarowac rdzen dobra pasta termoprzewodzaca (np: Artic Sliver 5, albo Artcic Ceramique, Sprawdz czy radiator przylega do proca).

Sprawdz napiecia (najlepiej miernikiem) moze zasialcz nie wyrabia. Tolerancje napiec dla ATX znajdziesz TUTAJ

Sprubuj upgradowac BIOSA.

Jezeli to wszystko nie pomoze to najprawdopodobniej masz pecha i dostales slabo podkrecalny procesor. W tym wypadku proponuje:

zejsc FSB na dol w przypadku gdy masz bartona z zablokowanym mnoznikiem;

zejsc z mnoznikiem na dol ( bo wyszsze FSB to szybsza praca nie tylko procesora ale i pamieci) niestety w tym przypadku musisz miec odblokowany mnoznik a w Batronach to zadkosc.

W karzdym razie nasteonym razem napisz cos wiecej np informacje o zasilaczu, temperaturacj itd. Pozatym sprobuj podkrecac ten procesor stopniowo zacznij np od ustawienia 12,5 * 166 przetestuj procek primem jak przejdzie kilku (kilkunasto godzinny) test w Primie to pojedz z FSB wyzej az do momentu kiedy komp przestanie byc stabilny.

Polecam tez zajzec TUTAJ

Powodzenia i Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc tak wczoraj kupiłem zasilacz chiftec 350 vat pamięci to kingston 512 mb ddr 400 w jednej kości a temperatura procka jak jest w prime na stres to nawet 67 i myśle że do 70 by doszło czy warto inwestować w coller mam thermacle vulcano 10 myślałem nad 12.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi.

.

Dołączona grafika tytuł. "Mam Problem" jest nieregulaminowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi