julek_s Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Witam, jestem nowym uzytkownikiem, ale bynajmniej nie laikiem 8) . Jednak obca jest mi elektronika i nie wiem jak skonstuowac synchroniczny wlacznik zasilania ktory startowal by wraz z kompem (do pompki). Bylbym wdzieczny za pomoc. Pozdrowka dla wszystkich tweakerow.!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=16329 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sin.dnm Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ja u siebie założyłem najzwyklejszy 6-nożny przekaźnik - jak podajesz mu 12V to zamyka obwód 220V i pompka rusza. A 12V to chyba wiadomo skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Albo przekaźnik na 5V, wtedy jeszcze łatwiej, bo z USB. Ja tak mam, przekaźnik jest na 5V, obciążalny o ile pamiętam 8A przy 230V i ryra już jakieś pół roku. Rzecz jasna jeśli pompka mieszka w środku, co najmniej debilne byłoby ssanie 5V z USB :> 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sin.dnm Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 no u mnie jest w budzie pompka :D wlasciwie wszystko jest w budzie - bardzo maly zbiornik ok 3 L ale juz mam nowy 14L i teraz czekam na wode destylowaną - znajomy ma destylarkę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 po grzyba ci tyle wody w układzie, weź se lepiej chłodnice jakąś daj bo chyba nie masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...