piotreek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) jak tak sobie liczyłem, to w mojej krowie seven fifty wychodzi coś koło 312 km na tonę, a co dopiero taka r1 :-), która jest sporo lżejsza i ma więcej mocy Pozdrawiam Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 dlatego się kupuje malucha i wsadza do niego jakiś silnik z motocykla ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 melduje sie kolejny uzykownik FM, nick ten sam, ew. PrzystojnyTelegrafistaZDrQuinn :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 buahaha :lol: mistrzowski nick ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 widzę, ze pure pc to zastępcze forum FM. Mogli by odpalić forum ponownie, bo mam dylemat, jaki kask zakupić za 1k zł. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EagleBravo Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) http://www.tarbor.lublin.pl/index.php?mode=oferta&kat=30 Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez EagleBravo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK :] Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ja rowniez jestem na FM, nick Rudek :P Pzdr i lewa w gorze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 dzięki za linka, le czy możesz jakiś konkretnie model zaproponować? Bo sam już nie wiem, czego się chwyać :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 A ja kupuje WFMke i będę ją naprawiał. może wreszcie zrobię prawko na A. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 piotreek, niedawno kupiłem agv stealth za 900, malowanie fikusne(multi 2006), testowałem go podczas kursu na moto, więc niewiele. na początku był troche ciasny, ale po kilku h ułożył się. szybka nie paruje, wentylacja ok, wyjmowana wysciolka. zakupu nie żałuję, myślałem jeszcze nad nolanem n84 ale nie mialem gdzie przymierzyć. jak bym mial 200-300zl więcej to bym wziął coś z shoei. nie miałem to kupiłem agv. niedługo zamierzam zrobić jakąś małą reckę na FM i myślę już jak zamontować w środku interkom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EagleBravo Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 @piotreek jutro sie dowiem jaki kask do 1k !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 dzięki za linka, le czy możesz jakiś konkretnie model zaproponować? Bo sam już nie wiem, czego się chwyać :-) z tego linka to 7 od końca (899 zł - Kask motocyklowy Uvex Boss2000 ) ma mój kuzyn i bardzo sobie go chwali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 znalazłem inny model uvexa - boss 4000 cena 1099, więc myślę, ze te 100 zł więcej nie sprawi wielkiego problemu a kask lepiej wyposażony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 tym bardziej że na kasku się nie oszczędza :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 jeżeli wybrałeś już uvexa 4000 to poszukaj nowszego 530 sport, to wg. niektórych następca 4000. ja przymierzałem 520, 530 i mi na głowie nie leżały cóż dynie mamy różne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 nic jescze nie wybrałem. Tylko tak sobie głośno myśle :-) Pozdrawiam i czekam na kolejne propozycje, kwota dalej wynosi 1k zł i lepiej żeby było trochę mniej, co by na pełen bak zostało :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Wreszcie się ładnie zrobiło i byłem się przewieść NSRką :) Ale o tej porze żadnych moto :( A w niedziele non stop coś jeździ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EagleBravo Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 wazna sprawa do kasku... sa jakies testy wytrzymalosci??wszyscy pisza ze kask wygodny itp nie paruje szybbka, ale chodzi przeciez o "crash testy" kaskow !!Jakos nikt nigdy nie mowi o wytrzymalosci skorupy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) moze to ci pomoze :) http://www.youtube.com/watch?v=UOaSIeEl8x0 poecam tez inne filmiki panow z helmetharbor testy kasków: http://www.motorcyclistonline.com/gearbox/...view/index.html zaraz poszukam jeszcze przed zakupem mojego kaszkieta szukałem porównań które normy są najlepsze, w/w tekst daje nam obraz świata kasków, 3 najważniejsze normy: ECE (dokładnie ECE 22-05), SNELL (M2000) i DOT. Standardized Standards To make buying a helmet in the U.S as confusing as possible, there are at least four standards a street motorcycle helmet can meet. The price of entry is the DOT standard, called FMVSS 218, that every street helmet sold here is legally required to pass. There is the European standard, called ECE 22-05, accepted by more than 50 countries. There's the BSI 6658 Type A standard from Britain. And lastly the Snell M2000/M2005 standard, a voluntary, private standard used primarily in the U.S. So every helmet for street use here must meet the DOT standard, and might or might not meet one of the others. Just by looking at the published requirements for each standard, you would guess a DOT-only helmet would be designed to be the softest, with an ECE helmet very close, then a BSI helmet, and then a Snell helmet. Pierwsza to norma europejska, dalsze dwie to normy z hameryki. większość sprzedawanych u nas kasków spełnia normę ECE. Norma DOT jest bardzo podobna (w stanach kazdy kask musi ja spełniać), SNELL różni się nieznacznie. Oczywiście wszyscy uważają swoje normy za najlepsze. kaski używane w motogp muszą spełniać normę ECE. Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez kenji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ja będę brał w przyszłym tygodniu kask Nitro N770. I nie obchodzi mnie że w tej cenie może być coś lepszego bo podoba mi się z wyglądu i innego nie kupie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EagleBravo Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 @kenji bardzo dobry artykul !!dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 nie wiecie moze kedy FM w koncu ruszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 (edytowane) Miejmy nadzieje że jak najszybciej się uporają, w końcu już jakiś czas nie działa... Edytowane 15 Kwietnia 2007 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ma ruszyć PODOBNO w połowie tego tygodnia. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 piotreek kupiłeś kask? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Przyszedł mi kask :) http://www.bikepics.com/members/jrox/part/ Na razie nie jeździłem, ale bardzo dobrze na głowie leży, dobrze wykończony no i porządnie był zapakowany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 nie, jeszcze nie kupiłem. W sobotę wybieram się do Częstochowy, a propos, macie moze jakieś namiary na temtejsze sklepy, gdzie mozna zakupić kask? Wiem, że 2 są w okolicach Jasnej Góry i wiem jak tam trafic, ale pozostałe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 1. Rocha 187, salon yamahy, jak będziesz jechał z kluczborka do centrum to skręcasz na skrzyżowaniu na wielun/kłobuck, miła obsługa, mieli uvexa, shoei i cos jeszcze ale nie pamiętam już. 2. intermotors na Równoległej http://www.intermotors.pl/maps/index.php?map=czestochowa tam kupiłem swojego agv, pracuje tam spoko gość, sebastian, sprowadził mi kaski do wyboru bo nie wiedziałem dokładnie jakiego rozmiaru potrzebuje. jedyna lipa to taka że mają tylko agv. ceny konkurencyjne, zapłaciłem taniej niż np. 4bikes.pl(sprzedają też na allegro) gdzie też szukałem. a koło jasnej to gdzie dokładnie? ja szukałem tylko w tych dwóch sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 koło jasnej to tak ogolnie, chodzi mi o te dwa salony co są praktycznie na przeciw siebie, nie pamiętam nazwy ulicy, ale wiem jak tam dojechać :P więc zakupiłem ten kask klik o 119 zł taniej niz w linku. Jak narazie zrobiłem moze z 15 km i wrażenia b.dobre, w porównaniu do tigera to niebo a ziemia :P Pozdrawiam Używaj funkcji "EDYTUJ" zamiast pisać post pod postem :angry: sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) czy to ze tylne kolo jest czarne a przednie fioletowe nie wydaje sie podjezane? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M405663 edit: jednak nie http://w1.bikepics.com/pics/2004/11/19/bik...245726-full.jpg tez tak ma tylko ze czerwony :P Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...