Adam_TVS Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zamierzam kupić Bartona 2500+. Jaka jest szansa, ze uda mi się go podkręcić na 3200+ ? Dodam tylko że nie wiem z jakiej serii egzemplarz dostanę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Hehe... szansa jest duża... zależy tylko przy jakim napięciu osiągniesz XP3200+ :lol: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 A w procentach można ?:) PS Czy w grach sie liczy bardziej magistrala czy megaherce ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 przy 1.7v na bartku kupionym miesiac temu mam stabilnie 3100+ Poczekam jeden dzien i krece dalej, bo troche niepokoja mnie niskie temperaturki na standartowym taktowaniu 1840mhz(spire WRIV) mialem idle 42 stress 50 stopni teraz na 2255mhz mam na tym coolerku 48 idle i stres 54. Cos mi tu smierdzi z tymi temperaturami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 srednio wide te bartk oisie krecąw porownaiu np do mojego thortona@barton :D 2000+@3200+ na 3100+ chodzi jescze na default 1,6V na 3200+ jzu potrzebuje 1,65V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 czym chlodzisz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 czym chlodzisz?? chyba do mnie post ? hmm... tym - http://www.tweakpc.cjb.net/chlodzenie.htm jedynie wentyl założony jest 80mm bo tamten juz hałasowal na tym jest wyzsza temp bo ma 2000rpm a temp idle 55C a w stresie do 63C a wiec chłodzenie kiepskie a jak łądnie sie kreci, na WC to by latał na 4000+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 To tak na 10 procesorów to ile gdzieś będzie bez problemu działało na 3200+ ?:) Tak około :) PS Miałem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Mobila ale muszę brać na raty a zwykłych sklepach nie moge znaleźć tego cacka ale i tak... Mobile ma magistrale 133 a zwykły 166 więc nie jest źle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Ale mobile leci jak szalony, a ten nie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 jakas szansa zawsze jest 50% na 50% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Ale mobile leci jak szalony, a ten nie :PNo ale magaherce to się chyba raczej do kompresji itp. bardziej przydają niż do gier :) xxx >> tylko 50/50 :?: 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Do kompresji tez bardzo się przydaje wysokie FSB. Włąściwie, to wysokie FSB do wszystkiego się bardzo przydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 To duzo stracę kupując zwykłą wersję ? Nie chcę potem żałować swojego wyboru :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 lukasrz niewiem od czego to zalezy ale u mnie na bartku mam napiecie default 1.65 na 3200+ poszedl stabilnie przy 1.675 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk355 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Też zamierzam kupić tego Athlona 8) Jest super prockiem do OC i to za jaką cenę!!! :D Jeżeli chcesz mu się trochę przyjżeć jest na sklepie tweak-a oto link http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...T25M&kat=&pkat= Jeżeli ciekawi cię na ilę ludzie wykręcili to cudo to poczytaj komentarze :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 na WC to by latał na 4000+ taaaa na pierdyliard+ :wink: do Adama, bierz mobile'a, jest duzo lepszy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 No dobra spróbuję :) Ale 1,65 V czy 1,45 V ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 1,45V im mniejsze bazowe napiecie tym lepiej :D . Zapodasz mu 1.65V i nie dosc, ze bedzie mial napiecie jak ten pierwszy, z ktorych wybierasz, to wzrosna jego mozliwosci O/C ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Nie lepiej rozejrzeć się za jakimś odblokowanym Thortonem? ;) Mój lata na XP3200+ przy napięciu 1.575V :twisted: Za dobrą cene moge go odstąpić ;) [okfoz zmodowany na Bartona] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre_gor_ek Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 pojdzie raczej na pewno tylko napiecie jest zagadka - moj dopiero poszedl stabilnie (prime95) na 1,85 :( a to juz chlodzic to nie wesolo.... wlasnie kombinuje jakby go sprzedac i na mobile'a za mala doplata wymienic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...