ArtifeX Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Witam. szperajac w necie natrafilem na cos takiego. Jak mylslicie mozeliwe jest to? " Athlon XP (Palomino, T-bred, Barton) & Duron (Applebred) - drutowanie : Istnieje jeszcze jedna możliwość odblokowania mnożnika w Athlon'ie XP ,jest to metoda tz. dutowania ,polaga ona na połączeniu dwóch lub więcej nóżek procesora kawałkiem "drucika". Będzie nam do tego potrzebny bardzo cienki drucik, musi być na tyle cieki by mógł on wejść do dziurki w gnieździe procesora i by mogła się tam jeszcze zmieścić nóżka procesora. Schemat w które dziurki włożyć drucik przedstawiam na rysunku. Po tej czynności mnożnik będzie odblokowany. Czekam na komentarze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33262 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtifeX Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 NIestety nie działa pierwszy link (najwarzniejszy) :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Dziwne, bo u mnie oba działają bez problemu :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtifeX Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Dziwne, bo u mnie oba działają bez problemu :?OK przepraszam juz wszystko gra. Dzieki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Proszę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Witam. szperajac w necie natrafilem na cos takiego. Jak mylslicie mozeliwe jest to? " Athlon XP (Palomino, T-bred, Barton) & Duron (Applebred) - drutowanie : Istnieje jeszcze jedna możliwość odblokowania mnożnika w Athlon'ie XP ,jest to metoda tz. dutowania ,polaga ona na połączeniu dwóch lub więcej nóżek procesora kawałkiem "drucika". Będzie nam do tego potrzebny bardzo cienki drucik, musi być na tyle cieki by mógł on wejść do dziurki w gnieździe procesora i by mogła się tam jeszcze zmieścić nóżka procesora. Schemat w które dziurki włożyć drucik przedstawiam na rysunku. Po tej czynności mnożnik będzie odblokowany. Czekam na komentarze. :arrow: Trzeba było poszperać też na forum, ten temat przewija się już od 15 miesięcy. :arrow: drut-mod (bo tak się to nazywa) nie służy do odblokowania tylko do zmiany mnożnika :arrow: topic do zamknięcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 ja mam taki patent, ze biore ten cieniutki drucik, i najpierw nawijam jeden z jego koncow na szpileczke, i taka pentelke zakladam na nozke procesora, przytrzumuje od gory ppalcem zeby nie zsunela sie i penseta owijam wokol drugiej nozki proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Jeżeli mam zablokowany mnożnik na procku to moge zmieniać vcore drucikami?! Przymierzam się żeby zrobić drut-mod, ale się jeszcze obawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 jasne ze mozna zmienic :), poszukej na forum, wysztko o drutowaniu juz bylo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Już zrobiłem druta:) tzn. drut-moda. Jest ok. mam teraz 1,75v i chyba mogę się zabrać za OC. PS. Ja nie robie na procku, ale "podkówki" na sockecie, chyba łatwiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...