TRUST Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Widać u mnie na obrazku...i pozatym N.W.O.B.H.M lata 80/90,Nightwish,...no i Iron Maiden jeszcze :D YEAH :-) Nie ma to jak New Wave ;-) Nightwish tez jest cool - Tarja ma fajny ciekawy glos. A Running Wild, albo Hammerfall sluchasz ? Running słuchałem kiedyś dużo,ale po Jolly Roger szczerze mówiąc zrobili się ...ciut nudni.Ale ogólnie są też ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Lisek masz racje bassmatt NIEWIERNY!!!!!!!!!!!! na krzyż z nim :) :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Lisek masz racje bassmatt NIEWIERNY!!!!!!!!!!!! na krzyż z nim :) :) :) :) Nie chodzi mi o to, ale skoro mu się nie podoba, to nie musi od razu obrazac tych co sluchaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 wreszcie jakis human type podzielajacy moje zainteresowania muzyczne,a ja dodam jeszcze pare nazwisk,ktorych nie mozna pominac. Szkoda,ze tylko my (jak na razie) interesujemy sie ta muzyka,a zdecydowana reszta cieszy sie na byle huk z glosnika i trzaski z pocierania plyta o plyte. Pozdro i byle wiecej ludzi docenilo jazz,poniewaz jest to najpiekniejsza i wymagajaca najwiekszych umiejetnosci muzycznych od wykonawcy czysta muzyka. Jeżeli Rock, Hard Rock, Metal czy Grunge jest dla Ciebie hukiem z głośników, albo trzaskami pocierania płyte o płyte to sie z deczka mylisz. Polecam przesłuchanie płyt kapeli Dream Theater - ten "byle huk z glosnika " wychodzi spod palców gości, którzy skończyli uczelnię w Berkley ( m.in. skończył ją Sting, Pat Matheny i wielu innych, których nie będę wymieniał,by oszczędzić modemowców :lol: ) i zapewniam, że "nie ma w tej muzyce prostoty i banalności " ( słowa Chick's Corea w wypowiedzi na temat Dream Theater). Takich umiejętności nie powstydziłby się żaden muzyk jazzowy. Dorzucić do tego "byle huku" można jeszcze Martina Friedmana, Yngwie Malmsteena, Steve Vai'a itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 w zasadzie to już mało słucham (żona mi nie pozwala za głośno :? ) ale w aucie to tylko : Metallica Rammstein Running Wilde Faith no more Wagner Ozzy Proletaryat Erasure czasem nawet techno jakieś i inne trance 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Ja tam ogolnie słucham róznej muzy: - house (rozne jego odmiany) - funk - jazz - garage - techno - hip-hop & rap i ogólnie za disco polo nie przepadam...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Spox ja tylko żartowałem podobnie jak Lisek sądzę że to że jeżeli pan bassmatt słucha jazzu i nie podoba mu się Hard rock Grunge itd to niech swoje uwagi zachowa dla siebie i nie obraża fanów innych gatunków muzycznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Spox ja tylko żartowałem podobnie jak Lisek sądzę że to że jeżeli pan bassmatt słucha jazzu i nie podoba mu się Hard rock Grunge itd to niech swoje uwagi zachowa dla siebie i nie obraża fanów innych gatunków muzycznych.bassmatt jest niezbyt obiektywny ! większość moich znajomych twierdzi na temat jazzu , mniejwięcej to samo co on o "huczącej" muzyce. Jakby nie było muzyka to kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. A tak a'propos : nikt nie słucha DISCO POLO :?: :) :D :o :lol: 8O :P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassmatt Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Lisek masz racje bassmatt NIEWIERNY!!!!!!!!!!!! na krzyż z nim :) :) :) :) well ??? chyba szkoda slow,ale tylko odnosnie tej wypowiedzi. Sorry za moje bezposrednie wygarniecie z tym pocieraniem plyta o plyte.Widze,ze nie do konca sie zrozumielismy.Piszac o wiekszosci nie mialem absolutnie na mysli tych,ktorzy sluchaja Rocka i innych cywilizowanych odmian takiej czy innej muzyki. Ja po prostu powiedzialem to co mysle,czyli to,ze jedynymi gatunkami muzyki,ktorej slucham sa jazz i klasyka.Nie moge sie wypowiadac na temat innych odmian,poniewaz po prostu mnie nie interesuja,slyszalem i co gorsza widzialem (tylko schowajcie te noze) kilka teledyskow takich zespolow jak Prodigy,Metallica,RollingStones i automatycznie mnie to odepchnelo od ekranu i glosnika.Nie chce Boze bron wywolywac tutaj wojny,ale tematem naszej dyskusji jest ogolnie 'MUZYKA' a chyba istnieje tutaj wolnosc wypowiedzi.Nie obrazilem nikogo,a na pewno nie zasluguje na takie traktowanie jak chociazby np. te slowa zacytowane powyzej. Mowiac wiekszosc mialem na mysli mlodych ludzi,ktorzy sluchaja jakiegos Trance,Dance,Hip Hopu czy innych tego typu gatunkow. Jestem muzykiem od wielu,wielu lat i wierzcie mi,czy nie tolerancyjnosc nie ma tu nic do rzeczy,po prostu te wszystkie 'szalone' odmiany Disco sa przeczace prawom muzyki (o ile pod ta kategorie mozna je podciagnac). To moja opinia i chcialem sie nia tylko z wami podzielic,a nie doprowadzac do wojny. Na koniec dodam,ze jedyny termin,ktory nie zasluguje na okreslenie mianem muzyki to disco polo i niech mi teraz ktos podskoczy,tu nigdy zdania niezmienie,po prostu za wiele wiemna temat muzyki,a kazda pseudo pioseneczka z tego gatunku jaka slyszalem (bylo to pare razy w przypadkowych sytuacjach) nie roznila sie niczym procz slow.Ludzie!!! to sa trzy funkcje i refrenik na jednej,moze dwoch...dobra koncze bo ten temat nie jest wart omawiania,w koncu rozmawiamy o muzyce. Jeszcze raz powtarzam,ze absolutnie jestem za wszystkimi,ktorzy maja swoich idoli.Wnerwiaja mnie tylko np.drechole,czy inni nie majacy bladego pojecia o muzyce i szpanujacy radiem w samochodzie,na plazy,czy w jakim kolwiek innym miejscu nastawionym na full i oni uwazaja sie za cool osobnikow bo sluchaja walenia psychopaty w jakies bebny i w co popadnie. Pozdrawiam wszystkich,ktorzy maja swoich faworytow,a do Admina mam tylko jedno.Uczelnia w Berkley ma opinie jednej z najlepszych szkol jazzowych na swieci,wiec Ci o ktorych mowisz na pewno sa warci posluchania,bez wzgledu na to co graja,poniewaz moge byc pewien,ze wiedza o muzyce o wiele,wiele wiecej niz ja,czego nie moge powiedziec o osobach grozacych mi :wink: To tyle i niech kazdy mowi to co mysli,inaczej idiotyzmem bylyby takie miejsca jak to - komentarz do gostka,ktory napisal zebym zachowal to dla siebie,a figulasa po to tu piszemy,zeby nie bylo nudno i rozowo bo byc falszywym to kazdy potrafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Pozdrawiam wszystkich,ktorzy maja swoich faworytow,a do Admina mam tylko jedno.Uczelnia w Berkley ma opinie jednej z najlepszych szkol jazzowych na swieci,wiec Ci o ktorych mowisz na pewno sa warci posluchania,bez wzgledu na to co graja,poniewaz moge byc pewien,ze wiedza o muzyce o wiele,wiele wiecej niz ja,czego nie moge powiedziec o osobach grozacych mi :wink: To tyle i niech kazdy mowi to co mysli,inaczej idiotyzmem bylyby takie miejsca jak to - komentarz do gostka,ktory napisal zebym zachowal to dla siebie,a figulasa po to tu piszemy,zeby nie bylo nudno i rozowo bo byc falszywym to kazdy potrafi. Ja choc nie slucham jazzu czy blues'a to nie mam nic do tej muzyki :) W koncu moj ojciec tego slucha :) Po prostu Twoja wypowiedź zabrzmiała ze jazz jest ok, a reszta fe. Ale skoro "wyprostowałeś" wypowiedź to chyba temat skonczony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Na koniec dodam,ze jedyny termin,ktory nie zasluguje na okreslenie mianem muzyki to disco polo i niech mi teraz ktos podskoczy,tu nigdy zdania niezmienie,po prostu za wiele wiemna temat muzyki,a kazda pseudo pioseneczka z tego gatunku jaka slyszalem (bylo to pare razy w przypadkowych sytuacjach) nie roznila sie niczym procz slow.Ludzie!!! to sa trzy funkcje i refrenik na jednej,moze dwoch...dobra koncze bo ten temat nie jest wart omawiania,w koncu rozmawiamy o muzyce. To tyle i niech kazdy mowi to co mysli,inaczej idiotyzmem bylyby takie miejsca jak to - komentarz do gostka,ktory napisal zebym zachowal to dla siebie,a figulasa po to tu piszemy,zeby nie bylo nudno i rozowo bo byc falszywym to kazdy potrafi. Absolutnie przylaczam sie do glosu bassmatta ! disco polo, nie mozna nazwac muzyka, mimo usilnych staran roznych producentow tego typu wq...cego niemilosiernir halasu ! Przeciez oni praktycznie nawet nie uzywaja insrumento, tylko jakies automaty klepia rytm (ciagle ten sam) Zreszta szkoda wiecej sliny na taki badziew ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Tricky, Roni Size, Masive Attack, The Chemical Brothers, Prodigy, Moby, Depeche Mode, Jamiroquai, Air, Phats & Small i wiele wiele innych 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Ale macie schyniente gusta poza małymi wyjatkami :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D To chyba przez te 24h przed kompem .... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Ale macie schyniente gusta Gusta to wiem co to i wiem też,że bywają różne, ale "schyniente" to pierwszy raz widzę 8O. Może to po hiszpańsku, bo jakoś tak to brzmi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Ale macie schyniente gusta Gusta to wiem co to i wiem też,że bywają różne, ale "schyniente" to pierwszy raz widzę 8O. Może to po hiszpańsku, bo jakoś tak to brzmi... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D esperanto :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Tylko: IRON MAIDEN Jasne :))) Ja nie lubie tego.... nie wiem, ale nie trawie tej muzyki. ja tez nie, jak dzisiaj to uslyszalem, to... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 no ja tak dla równowagi gdybym miał napisać wszystko czego słucham to bym napisał więcej niż ten post ma długości no pewnie jak się domyślacie słucham muzyki klubowej czyli: TECHNO Trance House Ambient Chill Out Big Beat minimal i jeszcze kilka tylko już nie pamiętam nazw a co do wykonawców to napisze tylko tych najlepszych (moim zdaniem) WestBam DJ Mellow D Sven Vath Talla 2XLC DJ Taucher Beam Sunbeam Warmdusher Lexy i wiele wiele innych świetnych artystów co do innej muzyki to o ile czasami (ale to naprawdę czasami) jeszcze posłucham sobie rock'a o tyle metalu tak nie nawidze, że mało czego tak nie lubie popprostu go nie trawię aha no czasami to posłucham sobie jakiegoś dobrego hiphop tam tez czaasmi jakiś dobry DJ się przewinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 aha zapomniałbym ojca trance'u Paul van Dyk on tez jest zarąbisty wydał 120 albumów, czy którys inny solista wydał tyle płytek ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 aha zapomniałbym ojca trance'u Paul van Dyk on tez jest zarąbisty wydał 120 albumów, czy którys inny solista wydał tyle płytek ?????? I każdy jeden identyczny? :) Nie ilość ale jakość się liczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 no zdziwił byś się ty chyba nigdy nie słuchałes takiej muzyki a szczegóklnie trance bo to jest jednak inna muzyka niż standardowe TECHNO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Niemam dokońca sprecyzowanego stylu i słucham właściwie wszystkiego co ciekawe. Ostatnio w ucho wpadł mi SoaD głównie za sprawą Toxicity... Nie lubie Spliknot'a słuchałem kilka razy i jakoś nie mogę znaleść tam nic innego prócz jazgotu :wink: Cóż gusta są różne może kiedyś się przekonam tak jak do Linkin Park :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Hmmm tak po krotce i te najwazniejsze: Linkin Park System Of Down Limp Bizkid Hyh to sa chyba te najwazniejsze, a oprocz jeszcze masa innych ktorych nie ma sesu wymieniac bo troszke by to potrwalo 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 i love TECHNO. Nic innego niestety nie trawię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Tylko: IRON MAIDEN Jasne :))) Ja nie lubie tego.... nie wiem, ale nie trawie tej muzyki. a co powiesz na to? :) Slayer, Marilyn Manson, Tool, Ministry, Theatre of Tragedy, Rammstein, Laibach, Danzig, Tiamat, The Sisters of Mercy, This Mortail Coil,, The Exploited? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 To ja chyba jestem z innej bajki ;) Jean Michel Jarre Vangelis Mike Oldfield Eric Clapton Pod tymi się podpisuję, dodałbym: Sting Yugoton T'Love Vaya Con Dios Touch And Go Depeche Mode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Pod tymi się podpisuję, dodałbym Yugoton [...] Z tego to podobaja mi sie tylko dwa utrowy: Malcziki i Czarno-Biały Świat. Reszta brzmi podobnie do siakiegoś disco-polo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Ja mam tylko kikla orginalnych płytek :cry: Nirvana Metallica The Offspring i kilka innych większość to kopie bezpieczeństwa lub mp3 Może i obleci to ale wole repertuar Liska pare zespołów bym jeszcze dorzucił Barthezz, i jakieś fajne techno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dogbone Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Dużo osób pisze więc ja tez coś skrobnę: Grammatik Płomień 81 Łona Fisz P.W.R.D Wu-Tang Sunz Of Man Gangstarr Naughty By Nature i ogólnie oldschoolowy hiphop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 nie wiem czy to jeszcze ktos czyta ale tesz dopisze: dezerter rancid the bill offspring - ale starsze plyty sex pistols duzo mozna jeshcze wymieniac ale glownie to punk-rock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasiu Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Oj szanowny Lisku ale wywołałeś dyskusję :D Co do różnych gatunków muzy to moim zdaniem o gustach się nie dyskutuje ! Każdy ma raczej odmienne zainteresowania, a że naród polski kłótliwy, więc każdy odbiera krytykę jako osobistą zniewagę :) Nigdy nie wytłumaczysz "dresikowi" albo innemu "wpisz co chcesz", że jego ukochana muza jest ...... A co do muzy, której słucham to jest to dość duży rozrzut gatunkowy :) Są miłostki, do których zawsze wracam - vide na lewo :) ostatnio zasłu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ę się w jazz'iku - wszystko zależy od humoru Nie przepadam za hihopem i nową falę mocnego grania, jakoś to do mnie nie dociera ale pojedyncze wałki czemu nie:) Pozdrowionka dla wszystkich broniących swojej muzy jak honoru swych dam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...