Skocz do zawartości
oki_doki_19

Wymarzony zestaw :)

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie było jeszcze takiego tematu, i mam nadzieję że się przyjmie :D. Zastanawiałem się do jakiego działu go dać, więc jeśli źle go włożyłem proszę uprzejmie moderatorów o przeniesienie w odpowiednie miejsce :wink:.

A o co chodzi, w tym temacie proszę podawać zestawy komputerów jakie chcielibyście sobie złożyć (płyty główne, HDD, ramy, procki itp..) wraz z cenami, oraz można dodać zakładane możliwości podkręcenia itp...

Na końcu podać cenę całego zestawu (zakładam że ceny będą ok 5-6000 :wink:, choć chyba najlepiej by było aby były w cenie 4-5000zł 8) ). Dodatkowym plusem tematu jest to że jak ktoś ma kasę i zamierza sobie kupić nowiutki komputerek, może sobie wybrać jeden z Waszych porządnie złożonych zestawów superpodkręcalnych PC-tów 8).

No więc do dzieła :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=50126 >> podobny teamt ,ale był zakładany on jakis czas temu koponenty się zmieniły powchodziły nowe, ceny zamalały

barton 3,0 - 800

abit nf7-v2/abit an7 -490

2x512 pc3200 kingston hyperx - 1500

radeon x800pro/xt - 2200/???

jakis combos np.samsunga/ 250

hdd 120gb sata tez.np samsung /460

hunt-key 400w - 370

good WC

takei cosik kciałbym miec(i bede mial niedulgo) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie wylamie co do ceny .. zestaw marzeń :

Płyta..........................K8T Master2-FA........................................1276

Procesor.....................2x248 Optreon...................................... 2*4842

Pamieci....................... 4xkingston 2GB 2700..................~600$= 4*2400

K.grafiki...................... Wildcat Realizm 800..................2800$= 11200

Obudowa Chieftec AX-01-SL-D-U...................................624

Zasilacz Thermaltake 480W........................................ 620

Dysk........Seagate Cheetah 10K.6 146.8 GB ST3146807LC.............3550

pewnie jesio kontroler do tego trza ? wiec ok 1000 trza za dobry liczyc 1000

cd-rw.........jakaś lepsza nagrywara DVD....................................... ~600

chłodzenie..........................coś na wode ?....................................~1000

mysza + klawiatura....Logitech mx700 i jakaś ergo klaw bezprzew...~1000

no i monitor :D.......2x CTR Sony24"............................................2X9000

------------------------------------------------------------------------------------

suma ... aż sie boje liczyć 67 838

no ceny ramu i grafiki to ze stanów bo w polsce cos takiego nie do kupienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piękna mądra i wogóle żona, 2 madrych dzieci willa za miastem, posadzone drzewo :P i takie tam basen i <span style="color:red;">[ciach!]</span>łki, to chyba lepsze od kompa bo rodzina toche z toba zostanie a komp i tak sie zestarzeje i wyminictrza bedzie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piękna mądra i wogóle żona, 2 madrych dzieci willa za miastem, posadzone drzewo :P i takie tam basen i <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, to chyba lepsze od kompa bo rodzina toche z toba zostanie a komp i tak sie zestarzeje i wyminictrza bedzie :P

A zona to sie nie zestarzeje? :wink:

Zartuje, masz racje co do wymarzonego zestawu :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piękna mądra i wogóle żona, 2 madrych dzieci willa za miastem, posadzone drzewo :P i takie tam basen i <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, to chyba lepsze od kompa bo rodzina toche z toba zostanie a komp i tak sie zestarzeje i wyminictrza bedzie :P

Prawda :!: Kompy kompami ale są ważniejsze od nich sprawy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe myślałem że zbiczowany zostane w końcu to jest forum maniaków :P:D, a tak poważnie bez kompa zyć nie oge ale wolał bym teraz lezeć z jakąś laską włóżku nisz stukac w klawe więc może jest dla mnie jesczez jakaś szansa :P na ratunek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adam_M za swój komplet dostałem jakiś tam rabat więc za ten co podałeś odejmij z 10 000 rabatu :lol: :wink:

A co do kompa to fakt że są żeczy ważniejsze, dodam że ja mógłbym żyć bez kompa 8). Temat taki, bo wydawał mi się odpowiedni, ale widzę że może przejaskrawiony bo żaden zestaw nie należy do wymażonych hehe :lol:(chyba że na daną chwilę :lol: ) Zresztą właściwy temat już jest 8) i był od jakiegoś czasu tylko go nie zauważyłem :roll:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi