Darius Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Co sondzicie o chłodniczce z OPLA Ascony, cała miedzana podobna do kadeta :D . Taką właśnie chcę sobie sprawić, będę ją cłodził 2x120mm :wink: . czy będzie mi się sprawdzać w moim W/C :?: . Ocencie!! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Chcialbym, aby ta odpowiedz powedrowala do wszystkich zadajacych pytanie : czy nagrzewnica od oppla sie nada ? -jaki typ konstrukcji ? (nie kazdy opel kadett to big mama) -jakie wymiary ? -w jakim jest stanie ? -z jakiego materialu wykonana ? -najlepiej aby opis posiadal dodatkowo fotografie. (niepotrzebne skreslic) Jest wiele odmian nagrzewnic. W zasadzie kazda sie nada. - czyli - nada sie (...do jakiego configu, w jakim ukladzie ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darius Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 oto odpowiedzi na twoje pytania :wink: zajrzyj tu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27062536 :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 -Wolalbym grubsza sztuke (moze powodowac zwiekszone opory w ukladzie - chociaz "moze" poniewaz pewnosci nie mam) -2x120 sie nie zmieszsza :/ -nie lepiej kupic taniej "nie polerowana" chlodniczke ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darius Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 :? :?: gdzie? jaką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Witam.Widzę że twardo dyskutujecie o chłodniczkach:-). Sami pomyślcie czy ma sens kupować zasyfioną i pogniecioną chłodniczkę za 50zł a na wyczyszczenie wydacie tyle samo nie mówiąc o straconym czasie. Tam masz wypolerowaną i polakierowaną chłodniczkę za 90zł.A co do wydajności cienkiej to opory są mniejsze i wydajność nie spada sam testowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Dla niektorych to fun zmontowac sobie samemu wszytko od podstaw a nie kupowac gotowce. 50 zł? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Jasne, zgadza sie, ale.... ktoś kto mieszka np. na 4 pietrze w bloku nie zawsze ma możliwość wyczyszczenia. Kto choć raz to robił, wie o czym mówie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastfood Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 mam nagrzewnice od klimy od audi A8 /noweczka, nie pytajcie skad:)/ i nie wiem czy sie nada... nie ma nawet 1 skrzywionego fina /a tych finow to tam jest z 10k.../ wymiary /cm/ 4x15x30, cala z aluminium, ma 8 kanalow przeplywowych w sobie, srednica zewnetrzna po 1,2 cm. Czy nie bedzie to zbyt duze obciazenie dla aquaszuta, dodam ze chlodze tylko proca woda... robie otwarty uklad, mam juz akwarium z rybka AquaSzkuta, rurki, jeszcze nie mam bloczka /kasa;((/ Co sadzicie, moze byc ta chlodniczka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zawsze jest ten sam problem - aluminiowa chłodnica nie lubi miedzianych bloków. Niby są płyny i inne bajery, ale jakoś w nie nie wierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Witam.Widzę że twardo dyskutujecie o chłodniczkach:-). Sami pomyślcie czy ma sens kupować zasyfioną i pogniecioną chłodniczkę za 50zł a na wyczyszczenie wydacie tyle samo nie mówiąc o straconym czasie. Tam masz wypolerowaną i polakierowaną chłodniczkę za 90zł.A co do wydajności cienkiej to opory są mniejsze i wydajność nie spada sam testowałem.Na szrocie kupujesz bezproblemowo nagrzewnicę bez żadnych pogniecionych finów - jedynie do wyczyszczenia wewnętrznego za ~20-30 pln. Ja za swoją ładę dałem bagatela 12 pln (koszty środków czyszcących wyszły jakieś 4-5 plN). Boki wyczyściłem tylko papierem 1200 - bo i tak lakierowac nie zamierzam (wolę minimalnie mieć większą wydajność). Bardzo zła jakość obrazki powoduje iż wygląda ona na "zardzewiałą" - ale w rzeczywiśtości jest w naprawdę bardzo dobrym stanie - stan finów i tak widać na zdjęciu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastfood Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zawsze jest ten sam problem - aluminiowa chłodnica nie lubi miedzianych bloków. Niby są płyny i inne bajery, ale jakoś w nie nie wierze.czyli moze sie cos spiepsuc w ukladzie? chlodniczka ma piekna wydajnosc, szkodaby, zeby sie zmarnowala:)) jak dorwe aparacik to zrobie zdjecie... jest przeesliczna /i juz ma kilka pokrzywionych finow, wypadek przy czyszczeniu:((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...