Gość ath Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 (edytowane) @ Ath - nie, nie kpię sobie - przestań wreszcie bluzgać i obrażać wszystkich i nie podniecaj sie tak niezdrowo. Jeżeli ktoś wyraża własne zdanie, to przynajmniej w minimalnym stopniu należy je uszanować. Podstawowym, tak uważam - od tego się wychodzi, a potem zbiera się info w temacie OC. R9550 co do zasady kręcą się świetnie na rdzeniu, nie przeczę. Co do zasady również najczęściej padają - jak muchy; ale to już niby odrębna kwestia. Nie ze wszystkimi kartami tak musi być i nie z każdą partią - nie cierpię uogólnień. Jeżeli natomiast od samego początku napisałbyś jasno, tak jak niedawno, że ograniczasz się do porównania leadtek6600 vs Medion/MSI 9800, to zgodzę się, że masz mocne argumenty contra Medion, ale niekoniecznie przeważające. 1322388[/snapback] Po 1 na nikogo nie bluzgam, myslisz pojecia. Po 2 9550 padaja jak muchy ? Hmm ciekawe. Predzej to zdanie pasuje do medionow. Jesli nawet mi padnie to co, mam pelnowymiarowa gware i chyba nie mam sie co martwic tak jak medialni. PEACE [ciach!]a [ja nie bluzgam:] @ Conti 4. Gwarancja ? No jesli cie nie interesuje to sie troche roznimy. Edytowane 11 Marca 2005 przez ath Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 (edytowane) @ Ath - przyłapałeś mnie. O gwarancji nie wspomniałem, bo z zasady kupuje tylko w zwykłych sklepach i z pełną gwarancją producenta. Nawet za mx310 chodziłem tak długo, aż znalazłem pewny sklep który dał 5 lat gwarancji ;). Co do karty to jestem nawet dość mile zaskoczony. Na standardowym chłodzeniu rdzeń poszedł na 436 bez artów. Przy Zalmanie na 5V karta poszła @ 459 / 393 bez artów. Przełączenie Zalmana na 12V spowodowało pojawienie się szumu :( i dodatkowe 3 MHz na rdzeniu :( . Więc Zalman VF700AlCu 5V i sapphire 9800pro @ 459 / 393 :) . 3D03: 6740 - pewnie system troszkę zaśmiecony, stery to omegi 2.6.05a (na cat. 5.1) Może dodatkowy nawiew by coś jeszcze dodał, ale mi się na razie nie chce bawić. Dodam, że za arty uważam pojawienie się jakichkolwiek zmian w obrazie (nawet białych kropeczek), krórych nie powinno być Edytowane 11 Marca 2005 przez Conti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 (edytowane) Mediony padają (po kilku aferach w Niemczech już nawet do zestawów z marketów tego nie biorą), 9550 padają (notorycznie) - obydwie karty mają okrojony układ zasilania w porównaniu od wersji pełnych (np. 9800 PRO, 9600 PRO). Nie pracuję w sklepie komputerowym, nie jestem tez serwisantem, ale jestem moderem na forum pewnego sklepu i wiem, jak często 9550 odchodzą do krainy wiecznych łowów. Niektóre osoby mają po 3-4 kartę z kolei - wszystkie były pięknie wykręcone (oraz dobrze chłodzone), do czasu .... @ Conti - bardzo przyzwoite OC, szczególnie na rdzeniu (ja nadrabiam zazwyczaj pamięciami, chyba że GPU pracuje w warunkach zimowych, to pójdzie trochę wyżej ;)). Edytowane 11 Marca 2005 przez MietmaN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 UPDATE: Po założeniu zalmanów na ramy pamięci ślicznie wkręciły się na 800mhz i to bez żadnych artów. Niestety po 5 minutach testów chyba robi im się za gorąco(zwłaszcza tym zaopatrzonym w małe radiatorki) i pojawia się pare nieznacznych przekłamań. W przyszłym miesiącu sprzedam zalmany i kupię revolteki miedziane. Pewnie dopiero po ich założeniu zobaczę co potrafią te samsungi 2,8ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 UPDATE: Po założeniu zalmanów na ramy pamięci ślicznie wkręciły się na 800mhz i to bez żadnych artów. Niestety po 5 minutach testów chyba robi im się za gorąco(zwłaszcza tym zaopatrzonym w małe radiatorki) i pojawia się pare nieznacznych przekłamań. W przyszłym miesiącu sprzedam zalmany i kupię revolteki miedziane. Pewnie dopiero po ich założeniu zobaczę co potrafią te samsungi 2,8ns 1324042[/snapback] mysle ze oprocz tego zalmana na plecki przydalby sie wentyl cichy jakis 100x100 @7V z boku tez jakis inny tak aby wial na wsio takie miedziane revolteki mogly by popedzic te samsungi na 800MHz;]] jaka pr :blink: zepustowosc wtedy:D :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 25,6GB ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Dziś troche poexperymentowałem , mam Radka Sapphire 9800pro R360 aluminiowe radiatory na pamięciach , dotychczas grafa chodziła bez problemu i artów na 390-750 , wykonałem dziś 3 x flash biosu na XT pierw bios Sapphire 9800XT 128MB potem Club3D 9800XT na obydwu biosach przy standardowych ustawieniach XT po 8-10 minutach Nature Demo z 3DMarka 2003 pokazywało mi dziwne kropki , do tego pamięć nie szła ni cholery wyżej niż 740MHz ...dziwne na biosie od wersji PRO miałem bez artów 750MHz postanowiłem więc powrócić do starego orginalnego biosu i tu nagle rozczarowanie ! ! pamięci przy poprzednich 750MHz pokazują odrazu arty !!!! teraz nawet przy 740MHz czasami widać jakieś zniekształcenia błędy w grafice ,tak naprawdę czysto mam przy 725MHz ,,kurna sie zdenerwowałem bo straciłem całe 25MHz na pamięciach Czy możliwe że coś w nich sie upaliło ,że nie chcą chodzić na poprzednich ustawieniach ???? Sprawdzane w 2 systemach wiec sprawy softwerowe wykluczam , być może na którejś kostce BGA pogorszyłą sie przewodność ciepła ,niestety obawiam się kolejnych experymentów bo radiatory są dość mocno przyklejone ( orginalne kleiwo revolteca ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Pora taka, że nic konstruktywnego już nie napiszę (ledwo co na oczy ślepię), ale się za to pochwalę. :P http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...8entry1325038 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 wiedzialem :) GRATULACJE! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) siekierka na twoja czesc B) Edytowane 13 Marca 2005 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 jutro ide po revolteki to zobaczymy na ile ramki mi pojda:D mysle 760 nie bedzie problemu:D a moze i duuuzo wiecej, no to zdam relacje:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Thanx panowie! :) Najbardziej jestem zadowolony z 3DMarka2001SE - bios Merlina, wyższe FSB i ostrzejsze timingi pamięci (2-3-3-11 zamiast 2.5-4-4-11 jak na Twinmosach) zrobiły swoje : wiedziałem, że karty już bardziej nie wykręcę, musialbym V-mody robić (interesowałoby mnie GPU), a do tego mam dwie lewe ręce. Liczyłem na 22k, ale wyszło "trochę" więcej. :D Te same czynniki co wyżej pomogły też bardzo w Aquamarku 3, natomiast w pozostałym markach-smarkach tylko podbiłem co-nieco. ;) Ja na tym kończę zabawę aż do zmiany platformy, ale zachęcam do działania - powodzenia! B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) Ja na tym kończę zabawę aż do zmiany platformy, ale zachęcam do działania - powodzenia!Z checią bym sie przyłaczył, niestety hamuja mnie ramy a chwilowo wyprztykalem sie z kasy ( jakos trzeba zyc od perwszego do pierwszego :wink: ) i niestety mecze sie ciagle z goodramami :-| @MietmaN jeszcze raz siekierka na twoja czesc :wink: PS: czym chlodziles ramy ?? Edytowane 13 Marca 2005 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Z checią bym sie przyłaczył, niestety hamuja mnie ramy a chwilowo wyprztykalem sie z kasy ( jakos trzeba zyc od perwszego do pierwszego :wink: ) i niestety mecze sie ciagle z goodramami :-|No ja mam z kolei kasę utopioną w sprzęcie : padły Epox, padły Thermalright SI-97, poprzednie memki 2x512MB Twinmos i kolega jeszcze mi wisi za wymianę G.Skill => Mushkin. Jakby to wszystko pozbierać razem, to by wystarczyło na nową platformę A64 z palcem w zadku. @MietmaN jeszcze raz siekierka na twoja czesc :wink:I dać mu browar! ekhmmm tzn. skrzynkę ;) PS: czym chlodziles ramy ?? 1326597[/snapback] Mushkiny Level II V1 są na Winbondach BH-5, ale V2 są na Samsungach TCCD - trafiłem na sprawdzony zestaw, bo PC3200 przeróżnie się kręcą. Te konkretne poszły u mnie do FSB236 (SuperPI) na 2-3-3-11 przy 2.90v wg biosu (w realu jakieś 2.86-88v) i nie były niczym chłodzone poza nocnym powietrzem. Przeszły jednak całą noc Memtesta86+ przy FSB230 (timingi i Vdimm j.w.) i nic im nie ma. ;) U kolegi na AN7 (również na potrzeby pipipii :lol:) poszły na w/w timingach na FSB240 - dawaliśmy im 3v, ale dla pewności (zero chłodzenia, okno zamknięte). Wg poprzedniego właściciela szły na Intelu do FSB240 na 2-3-3-X, do FSB260 na 2.5-3-3-X, a zatem dla mnie bardzo przyzwoicie. Pozdrawiam /M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) :-P no tak ale mi chodzilo o kostki bga na karcie graf :wink: :lol: Ps: Mushkin Level II V2 pierwsze slysze o takich pamiatkach, ale z tego co oblukalem w necie to leca do fsb 220 na taimingach 2-2-2-6 przy 2,8V :blink: czyli niezle sa, wiesz mozie gdzie mozna je kupic ( i za ile) bo patrzylem w necie ale jakos nie znalazlem. Sam sklaniam sie wlasnie do kupienia adaty 400- na 2.8V ida do 200 na 2-3-3-7 a wyzej na 2,5-3-3-8, nie sa to wartosci fenomenalne ale i tak o niebo lepsze niz jakie mam teraz ( 3-3-3-9 , albo 3-4-4-9 na nizszych taimingach Goodramy potrafia czasami grymasic, zreszta one potrafia grymasic oolnie przy fsb 200 :wink: ) Edytowane 14 Marca 2005 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 :-P no tak ale mi chodzilo o kostki bga na karcie graf :wink: :lol::lol: :lol: :lol: No to się uśmiałem właśnie sam z siebie - dla mnie to jest tak oczywiste, że ramki mi idą nawet w lecie i przy sporych upałach na 410Mhz bez artów, że takie wysokie OC ramek to dla mnie normalka. Mam radiatory Al z allegro od PCmaxa, nawiew poprzez koszyk z HDD, nawiew boczny 92mm na dystansach (a zatem tuż przy karcie) - to "tylko" Y.S.Tech Ultra Silent, ale na 12v dobrze dmucha plus ma zrobiony mały tunel powietrzny z tekturki. Od dołu mam skręconego Arctic Fan 3, ale ona raczej dmucha na Silencera centralnie na wysokości GPU, a nie na memorki. ;) Ps: Mushkin Level II V2 pierwsze slysze o takich pamiatkach, ale z tego co oblukalem w necie to leca do fsb 220 na taimingach 2-2-2-6 przy 2,8V :blink: czyli niezle sa, wiesz mozie gdzie mozna je kupic ( i za ile) bo patrzylem w necie ale jakos nie znalazlem.2-2-2-X na FSB220 to chyba przesada, zależy od sztuki - u mnie nawet na 2.90v nie poszły stabilnie, ale za to 2-3-3-X pięknie i długo trzymają. Z PC3200 jest takie ryzyko, że przeróżne egzemplarze mogą ci się trafić. Moje pamiątki przywędrowały z USA do znajomego z forum, od którego kupił je poprzedni właściciel (również znajomy). Generalnie w Europie cieńko z dostępnością - w Niemczech znalazałem tylko w jednym sklepie - pamięci typowo "hamerykańskie". :lol: Sam sklaniam sie wlasnie do kupienia adaty 400- na 2.8V ida do 200 na 2-3-3-7 a wyzej na 2,5-3-3-8, nie sa to wartosci fenomenalne ale i tak o niebo lepsze niz jakie mam teraz ( 3-3-3-9 , albo 3-4-4-9 na nizszych taimingach Goodramy potrafia czasami grymasic, zreszta one potrafia grymasic oolnie przy fsb 200 :wink: ) 1327134[/snapback] Te A-DATY, z tego co słyszałem, są niezłe za swoją cenę. Na twoim miejscu wziąłbym pod uwagę jeszcze Kingmaxy Hardcore, ale np. w Kraku trudno je znaleźć, nie wiem jak u ciebie. /Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 ej to nie jest temat o ramach ale o radkach wiec przestancie prosze juz pier.. bzdury o ramach ile czasu ten klej na revoltekach potrzebuje aby dzialac jak nalezy??? mam juz revolteki i kupilem zalmanka 92x92 na 12V chodzi dmucha na "przod" karty (firmowy wiatrak wylaczylem) na pleckach karty a wiec i na ramy dmucha 100x100@12V memki na 380 sie piernicza no ale to 5minut po przyklejeniu radiatorow dopiero mysle ze jutro bedzie lepiej;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 (edytowane) Mam radiatory Al z allegro od PCmaxa, nawiew poprzez koszyk z HDD, nawiew boczny 92mm na dystansach (a zatem tuż przy karcie) - to "tylko" Y.S.Tech Ultra Silent, ale na 12v dobrze dmucha plus ma zrobiony mały tunel powietrzny z tekturki. Od dołu mam skręconego Arctic Fan 3, ale ona raczej dmucha na Silencera centralnie na wysokości GPU, a nie na memorki. Ja mam alu zalmana ( niebieskie) i max co na nich moge wycisnac (z nawiewem z boku, wentylator 120x120x12V dmucha na cala karte, chlodzi pamieci irdzen aluminiowy sailencera) to 380. Poprzekroczeniu tej granicy pojawiaja sie arty <_< . Ostatnio robilem testy przy otwartym oknie ( temp cpu 25 C, mobo 6 C, grafika <30 C) doszedlem do 390 bez artow ale po pewnm czasie sie pojawily. sadze ze to zalmany nie sa w stanie ( szczegolnie te mniejsze ) odebrac wystarzajacej ilosci ciepla z ramu ( pomimo tego ze sa chlodne ). Bede musail kupic jakies miedziane radiatorki, i moze wtedy wyciagne wiecej. PS: na jakich pamieciach masz radka?? samsungach 2,86 czy hynixach.? EDIT: niedlugo bede juz mial adaty, wiec powalcze o wieksze wyniczki :wink: docelowo cos kolo 7500 :blurp: ale ile da sie osiagnac to zobaczymy B) Edytowane 15 Marca 2005 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 (edytowane) Widać, że to dużo zależy od pamiątek. Mi na niebieskich zalmanach bez nadmuchu pamiątki śmigają max 393 przy otwartej budzie. Po zamknięciu budy to już tylko ~ 380 MHz. A radiatorki nawet za bardzo się nie grzeją. Pamiątki to hynixy 2,8ns. Obecnie najgorętszym elementem karty są 2 bliźniacze, wysokie cewki - dotknąć się do nich za bardzo nie można. Gorący jest też niski, długi, srebrny radiator (obok tych cewek). Tak się zastanawiam - ile macie stopni na pcb na "plecach" rdzenia - mam tam przyklejony taśmą termoprzewodzącą (3M) czujnik - wskazuje 40 ~ 48 stopni. Nie za dużo to ?? W budzie mam 38 ~ 42 stopnie - przy 4 wentylach - 2 x in (@1200obr) + 2 x out (@1700obr). Edytowane 15 Marca 2005 przez Conti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 kurde zalozylem miedziane revolteki i 750 tylko stabilne wyzej juz arty sadze ze pamiatki sa niedovoltowane :( moze ktos ma schemacik jak moda zrobic??? do mediona? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 (edytowane) stracisz gwarancje jak zrobisz moda :wink: wlasnie przydalby sie jakis opisik po polsku moda na gpu i ramki, nie to ze jestem laikiem z angielskim ale pewniej bym sie czul robiac na podstawie polskiej instrukcji :D najsesowniejszy artykul jaki znalazlem o modach to TEN rozpiska co do czego Kurcze denerwoja mnie moje pamieci, ze tak malo ida, rdzen idze pieknie a ramy tak kichowato :mur: nie sadze zeby inne radiatorki cos daly, zapewne dopiero po modze bedzie lepiej, ale narazie wole ja meczyc bez modow, zobacze ile wyciagnie :wink: Edytowane 15 Marca 2005 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 kurde zalozylem miedziane revolteki i 750 tylko stabilne wyzej juz arty sadze ze pamiatki sa niedovoltowane :( moze ktos ma schemacik jak moda zrobic??? do mediona? 1329437[/snapback] No ale nasze mediony mają zupełnie inne PCB niż np saphire, więc jest problem. Od kogo kupiłeś na allegro tą karte? Przecież róznica w O/C między kartami nie może być aż tak duża. Mi pamiątki przechodzą 15 minutowy test artefakt testerem na 786mhz. Na 795 działają przez minutę od włączenia komputera, potem arty. To na pewno wina chłodzenia, ale nawet revolteki niewiele mi dadzą, bo musiałyby chłodzić ram do temp. chyba pokojowej. KTO WIDZIAŁ GDZIEŚ MODA NA MEDIONA/MSI ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r@venweb Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Krotka pilka, od wczoraj radeon9800 - nigdy nie podkrecana nic, z standardowym chlodzenie. Zaczela mi sypac afretaktami ( ;) ). Zmniejszylem taktowanie pamieci o jakies 30 Mz. I poki co jest ok. Do serwisu, czy kupic radiatorki na pamiec? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudumaster Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 dzis kolejny raz bawiłem sie hardcorowo kompem dałem na procka 1,9V 11x225 na radka 450/390 i przeszedł kilka pierwszych testów w marku 2001 niestety nie dokonca bo sie zwiszał w miare regularnie przy 5 teście w 2003 sypał sie juz na wstpie .... :mur: wiec popędziłem do kuzyna po 2 zasilke podpiełem do niej radka napędy kilka wiatraczków B) foto 1 foto2 :rolleyes: cały komp stabilny 0 zwich wszystko szalało cacy radek (medion/msi) na 460/390 choć czasem mrowiło na goglach "niby neo" w marku 2001 reszta OK marka 2003 nie zdązyłem zapuścić bo musiałem oddac zasilacz :mur: pech to pech w marku 2001 19500ptk spodziewałem sie 20000 no ale system troche zawalony pełno śmieci :mellow: a ja nie miałem czasu :? ale jak na radeona 9800 z mediony to hyba nieźle :D ps przy 2 zasilaczach mrowienie mi znikało przy 450mhz na 1 zasilce nie moge sie tego pozbyc az do 430mhz :sad: ale nie mam kasy na nowego Zasiłacza :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 (edytowane) @ genghiskhan : W sumie to masz rację - sam ludzi opieprzam, że się smietnik w tym wątku robi, a potem rozpisuję się o memorkach, ale nie na karcie graficznej. ;) Twoje raczej więcej nie pójdą, choćbyś nie wiem, co kombinował z chłodzeniem - jak sam napisałeś, muszą być niedovoltowane (miałem tak kiedyś na HIS 9600XT Turbo - Samsungi 2.86ns, a szły max. 340-350Mhz). Niestety nie znam żadnych schematów V-modów do kart Mediona/ MSI. @ Buu - ja mam Hynixy 2.8ns i prosto z pudełka, jeszcze bez żadnych radiatorów szły ponad 400Mhz; po prostu miałem szczęście. Z radiatorami i przy otwartym oknie w nocy pociągną ponad 420Mhz, ale nie za długo. Jak widać u mnie chłodzenie niewiele daje, ale i tak jestem cholernie zadowolony. Natomiast przydałby się V-mod na GPU : cykor trochę jestem, więc na "dzień dobry" raczej spróbuję ołówkiem; może następnym razem, jak będę w PL. Jeżeli macie PCB od XT albo w ogóle 9800XT, to znalazałem następujący, bardzo dokładny opis : http://www.vr-zone.com/?i=760&s=1 tutaj tylko same zdjęcia : http://www.techpowerup.com/articles/overcl...ng/voltmods/102 Akurat w miejscu, gdzie mógłbym zmierzyć napięcie GPU, mam przyklejone radiatory (potrzebne, grzeją się od układów zasilania z drugiej strony PCB). :mur: Edytowane 16 Marca 2005 przez MietmaN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 hmm niezly i prosty modzik, mi by sie przydal aby cos wiecej wyciagnac bo na rdzeniu mam 1,69V, podwyzszenie o te 0,04V zapewne by dalo pozytywne rezultaty :wink: , jednak to jest do XT albo pro z pcb od Xt a ja niestety nie posiadam takowego :-| , no trudno pomecze karte jeszcze jak bede mial adaty, zobaczy sie jakie wyniki beda :wink: , a potem pomysli sie o vmodach Ps: moze Chaos to przeczyta, do ilu doszedles na ramkach bez modow? tzn na defaultowym napieciu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poyep Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Mam pytanko: Czy ktokolwiek zmieniał pamięci na 9800pro@xt na inne? np. na pamiątki od wersji 9800xt lub wogóle na np 1.6ns od X800???? Czy to się da wogóle zrobić? czy będą działały??? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Witam Czy wg was oplaca sie zainwestowac 699zl w HIS 9800PRO ICEQ? Karta nowa na 2 letniej gwarancji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 za drogo, za ta cene to 6600gt poszukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ath Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 za drogo, za ta cene to 6600gt poszukaj 1331385[/snapback] Koledzy z tematu sie obraza, za tak mowisz :] @Dudumaster Fotka1 -> fajne wyprowadzenie usb na przod obudowy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...