Anomandarist Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 hmm a ja mam r360 i pamięci hynix 2,5ns i chyba jednak nie mam pcb od xt, riva i atitray pprzy próbie odczytu temperatur milczą jak zaklęte, a silencera nie chce ściągać zeby sprawdzać. Panowie co sądzicie o 6616 w 2003 i 2719 w 2005 przy procku i ramach na defaultach czyli procek na 1,8ghz i ramy na pc3200? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Dla mnie fajny wynik ja na taktach 783pamieci i 444rdzen mam 6387 jeszcze sie zobaczy jak to bedzie na a64 http://img128.exs.cx/my.php?loc=img128&image=maxocpro2xw.jpg dzisiaj jeszce silencera założe i bedzie cos wiecej (mam nadzieje) .Na kosciach mam takie oznaczenia samsung 325 k4d263238e-6c21 to są 2.8ns? Edytowane 26 Marca 2005 przez kubasiek1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) @MietmaN Big thx !! Juz zaczelem czytac caly topic od poczatku ... i niby na poczatku dawaliscie foty ale juz poznikaly "user posted imege" (czy cos takiego :/) qrde to lipa ! roznica w tych pcb jest na prawde spora !! myslalem ze to tylko kondziory inaczej poukladane a tutaj jakies dziwne "kostki" w lewym ,gornym rogu .nawet radiatorka na ukladach odpowiedzialnych za zasilanie nie ma :blink: nie ma co sie ludzic - nie mam pcb od XT a szkoda . bo mam pamiatki 2,5ns ,R360 (dzis sprawdzalem) i tylko do kompletu brakowalo PCB :lol: to bym mial praktycznie XT !! szkoda szkoda ... chcialem miec odczyt temperaturek ... ale na pocieszenie powiem ze grafa ladnie sie kreci (na razie na standardowym chlodzeniu i wentylku z boku osiagnelem lekko XT ,a pozniej ustawilem 455/750 i juz dalej sie balem :rolleyes: ) pcb pod rdzeniem gorace ze palca nie da rady utrzymac z 10 sek !!a pamieci nie az tak zle . Zanim zaczne cos dalej krecic musze zaopatrzyc sie w radiatorki i cos na rdzen ... ale "my tu jeszcze wrocimy" :lol: (z wynikami :wink: ) Edytowane 26 Marca 2005 przez smut4s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 NIezle u mnie narazie max 440 i 800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 hmm no niestety moja się tak super nie kręci:( ale ztego co widze to mimo słabszego kręcenia jest wydajniejsza... a zastanawia mnie jaki będę mieć wynik jak to podkręcę, niestety narazie nie da rady bo moja obecna plyta msi k8t wogóle nie pozwala na podkręcenie procka i ramu:( nawet jak ustawie ramy na nawet ddr200 a fsb na 210 do [gluteus maximus]komp się nie odpala:( a sam procek u kumpla na dfi imoim ramie poszedl na 277 na 1,5v z ramy na 222. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 NIezle u mnie narazie max 445 i 810 ;) Kto da wiecej ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 u mnie wzrosla podkrecalnosc pamiatek (hehe chyba musialy sie troche wygrzac) bo juz chodza na 378 stabilnie - niedawno 375 juz potrafilo sypac artami... za pol roku moze do 800 dojde:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 hmmw sumieto cos w tym jest bo przedwczoraj walił że arty na 345, a dzisiaj dochodzi do 361 i dopiero:) moze za miesiac będzie 380:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 hmm no niestety moja się tak super nie kręci:( ale ztego co widze to mimo słabszego kręcenia jest wydajniejsza... a zastanawia mnie jaki będę mieć wynik jak to podkręcę, niestety narazie nie da rady bo moja obecna plyta msi k8t wogóle nie pozwala na podkręcenie procka i ramu:( nawet jak ustawie ramy na nawet ddr200 a fsb na 210 do [gluteus maximus]komp się nie odpala:( a sam procek u kumpla na dfi imoim ramie poszedl na 277 na 1,5v z ramy na 222. 1351301[/snapback] Zobzczymy jak bede miał a64 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 NIezle u mnie narazie max 445 i 810 ;) Kto da wiecej ??? 1351304[/snapback] O kurde rewelacja a jak z wynikami ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Ludzie bez Jaj Są tu tacy bajeranci co na standardowym chłodzeniu maja na GPU ponad 420-430 MHz Full Stable bez artów ,istne jaja :/ Przez moje łapy przeszły 4 sztuku Radeonów 9800pro i żaden z nich nie chodził czysto na standardowym chłodzeniu więcej niż 405MHz , To zaczyna sie robić żałosne ,moze ktoś by zaczoł oczyszczaćto forum z tego typu bajkopisarzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 ja mam przy chłodzonku CoolViva na karcie Mediona 400/750, pamięci idą wyżej, ale nie mam radiatorków więc narazie tyle zostanie.. natomiast na rdzeniu to jest max :| już przy 405-410 widać arty :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) magx2k No wiesz, po prostu nie wierzysz. Na standardzie miałem ~ 430 MHz a na zalmanie 700 AlCu doszedłem do 459MHz na rdzeniu bez artów. Z pamiątkami gorzej bo max bez artów to 393MHz (786). Oczywiście wszystko to przy otwartej obudowie, przy zamkniętej niestety jakieś 10-15MHz mniej :( zarówno na rdzeniu jak i na pamięciach. Ale trudno się dziwić jak temp. w budzie osiąga 41 stopni. Chyba zacznę rozglądać się za jakimś big obudową, albo powiekszę dziurę na wentyl pod zasiłką aby 92x92 wszedł, a może i 120x120. 9800 to grzała, przy 9600xt miałem 3-4 stopnie w budzie mniej. Dodam jeszcze, że pierwszy raz mi się z kartą poszczęściło. Jakiś czas temu testowałem sobie parę 9600pro i 9600xt. Max co na rdzeniu uzyskałem to 530MHz, a na forum ludzie pisali o 560-580 MHz. Ten 9800pro to się po prostu pierwszy z brzegu taki trafił B) . Edytowane 26 Marca 2005 przez Conti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) @magx2k sluchaj jakby grafa krecila mi sie do 390 to moze tez bym tak mowil . po prostu miales PH 5,5 :lol: z tymi grafami i juz . Ludzie wyciagaja po 500Mhz na rdzeniu i wiecej na WC offkors . To tak jak z prockami ,trafi sie rdzen z dobrego miejsca w waflu i leci jak szlony a trafi sie z jakis "odpadek" i mozesz sobie pokecic nim na palcu :blink: Ciesze sie ze moja bez zadnuch zmian chlodzenia leci lekko na XT ale dalej boje sie krecic bez dodatkowego chlodzenia .Grafa grzeje sie niebywale ... :wink: Edytowane 27 Marca 2005 przez smut4s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 U mnie max w atitray tool wyszło 444 na rdzeniu ale były arty ale na 440 wszystko ładnie przechodzi a chłodzenie standartowe ale to i tak nie na dłuzsza mete bo strasznie sie karta grzeje dzisiaj juz na 100% zabiore sie za silencera i wtedy mam nadzieje uzyskac 450 na rdzeniu bez artów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 czy ktos moze bawil sie w atitoolu zmiana timingow pamieci?? czy to bezpieczne??!?!!? bo kusi mnie zeby cos zmienic;]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 czy ktos moze bawil sie w atitoolu zmiana timingow pamieci?? czy to bezpieczne??!?!!? bo kusi mnie zeby cos zmienic;]]] 1352773[/snapback] Ja się bawiłem. Zmiana którejkolwiek wartości w pierwszej zakładce powoduje krzaki(only reset). W zakladce 2 i 3 da się zmienić niektóre ale to zupełnie NIC nie daje(ani oc ani performance). Mam już pelta 89W 40x40mm. Jeszcze tylko znajde coldplate i dokupię termopox. No i trochę poliuretanu by się przydało. Mam nadzieje na 460mhz na core. Pożyjemy-zobaczymy. Zasilacz już jest 720W :twisted: :twisted: :twisted: Chciałem go przynieś do domu, ale samemu nie dałem rady - za ciężki :twisted: Na pewno ponad 40kg. I ma zayebistą regulacje !!!! 10,11,12,13,5 , 15 i 17 V czyli peltierek się nasyci tymi napięciami..... Ciekawe jak pójdzie na 17V. Pewnie poniżej 0*C. Ehh, oby to dało mi większe o/c, bo jak nie to się chyba yebne w głowe. Ostatnio mój brachol nie mógł odpalić swojej renault megane 2,0 i podłączyliśmy ten zasilacz. Kręcił rozrusznikiem jak szalony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) Założyłem silencera 455 rdzen i 805 pamieci :D 6444pkt w 3damrku 03 ale jeszce powalcze full stabile na 455 i 793 (przy tych ustawieniach mother nature przeszło bez artów 10 razy)Kto wie dlaczego jak dam ustawienia rdzenia lub pamieci na max i są oddzielnie to nie ma artów chodzi mi o ustawienia typu rdzen deflaut a pamieci 805 albo rdzen 455 a pamieci deflaut?? Za mało V?? POdłaczyc dodatkowe zasilanie na karcie? Czy to bezpieczne?Jezeli chodzi o timingi to mi troche dały nawet sporo ale juz nie pamietam ustawien miałem je ustawione w inny medionie własnie ich szukam jak znajde to podam je tutaj. Edytowane 27 Marca 2005 przez kubasiek1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 kubasiek jak znajdziesz dobre timingi dla 9800xperta to dajesz odrazu:) bo u mnie narazie na 430/360 6616 to maks:( w 2005 2775narzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 WR Latency: 1,0 CAS Latency: 4 CMD Latency: 0 Strobe Latency: =WR Latency TRCDR: 5 TRCDW: 1 TRP: 5 TRAS: 10 TRRD: 3 TR2W: cl+2 TWR: 3 TW2R: 0 TW2R Same Bank: 3 TR2R: 1 Mem Refr Rate: 36 TRFC: 17 Sprawdz te jak cos to jeszce inne poszukam u mnie nie zaduzo dały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) NIezle u mnie narazie max 445 i 810 ;) Kto da wiecej ??? 1351304[/snapback] Ja dam wiecej :-P B) :wink: A najfajniejsze jest to ze bez artów ! w nature! jutro pobawie sie jeszcze Jeszcze dodam foto z testu w ati tray tool Edytowane 27 Marca 2005 przez kubasiek1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Kubasiek niestety na tych timingach chodzi gorzej niz normalnie:( to napewno do xperta? a i jak ustawiem to pierwsze z 1,5 na 1,0 to sie krzaki zrobiy:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 No to nie wiem u mnie wsio ok ale jeszcze ich do konca nie testowałem na razie robie oc bez nich i jak widac na screenach z niezłym skutkiem ;) jeszcze poszukam coś specjalnego dla Ciebie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 danke, ktora to wersja atitray wogole? mozesz mi ja na email wyslac?? kalam.mekhar@neostrada.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 NIe mam instalki do niej niestety ale to jest ta najnowsza tak mi sie wydaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 najnowasza ma wlasnie dziadowskiego jednego kolorowego samolocika:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 timingi srekala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ati tray tools v1.0.1.415 taka mam wersje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 no to co z tymi tymingami bo powklejales w** obrazkow i dalej nic nie wiadomo...;]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 śLEPY jestes ?? przeierz masz elegancko timingi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...