Anomandarist Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 stary ubóstwiam cię:) http://service.futuremark.com/compare?2k3=3841507 tu masz link i zobacz na jakich ustawieniach karty jest ten wynik:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 sorka...zaraz ustawie i zobacze co mi to dalo:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 stary ubóstwiam cię:) 1353544[/snapback] Fajnie zaraz sie sam skusze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Fajnie zaraz sie sam skusze :D 1353609[/snapback] u mnie 6300;]] chociaz nie wiem czemu ale mialem juz 6400 i to na windzie z resztkami sterow od ti4200;]]] nie qmam tego;D :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Ja mam zawalony sytem strasznie :D ale te timingi mi obnizyły takty i gorze wyniki mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Ja mam zawalony sytem strasznie :D ale te timingi mi obnizyły takty i gorze wyniki mam 1354327[/snapback] te Twoje timingi są niezadobre. Zarzuć takie jak na medionach. Mogę podesłać ci mój bios, żebyć mój spisać timy. Dzisiaj zmierzyłem napiecia na GPU i RAM : - GPU - 1,71V idle, 1,715 stress - RAM - 2,68V idle i stress. Karta błaga o vmoda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 podaj podaj:) zobaczymy czy mi jeszcze wyniki skoczą:) http://service.futuremark.com/compare?2k3=3842907 na tych timingach podkręcenie gpu i mem nic nie dało pkratycznie:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 te Twoje timingi są niezadobre. Zarzuć takie jak na medionach. Mogę podesłać ci mój bios, żebyć mój spisać timy. Dzisiaj zmierzyłem napiecia na GPU i RAM : - GPU - 1,71V idle, 1,715 stress - RAM - 2,68V idle i stress. Karta błaga o vmoda. 1354390[/snapback] az sie prosi o 1.78V dla GPU (bezpiecznie) i 2.8V na ramki:D AK47 znalazles moze gdzies schematy modow do naszych medionkow?;]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Posiadacze medionów zmiencie memory refresh rate na 38 (36 normalnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) Posiadacze medionów zmiencie memory refresh rate na 38 (36 normalnie) 1354448[/snapback] hehe u mnie default jest 37;]]] a co to ma dac?;]] :blink: ps. jesli tak bardzo katujemy nasze radki to warto postarac sie o chlodzonko na fety, oraz inne elementy ktore sie bardzo grzeja (kontrolery napiec) przydaly by sie jakies fotki z kamer termowizyjnych:D a moze po prostu ktos wie co i gdzie jest, zrobil by fote albo na gotowej focie by w paincie zaznaczyl o co dokladnie chodzi zawsze to by bylo cos.. wieksza stabilnosc albo pare MHz wiecej :D Edytowane 28 Marca 2005 przez genghiskhan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 daj 38 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) Czy u Was jak ati tray tool testuje grafe to tez z 810 odrazu na 815 przeskakuje??Da sie to jakos zmienic zeby co 1mhz testowało? http://img204.exs.cx/img204/2548/maxjaknar...anytimingw0.jpg http://img186.exs.cx/img186/6645/radek9800pro3kz.jpg http://img215.exs.cx/img215/122/3dmark6dw.jpg Zobaczcie ile fps w pierwszym tescei załamac sie mozna ;/ Anomandarist chyba Cie wyprzedziłem w tym marku :D Wielkosc obrazka nie moze przekraczac 650x480 Regulamin się kłania.. by mechl!k Edytowane 28 Marca 2005 przez mechl!k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 az sie prosi o 1.78V dla GPU (bezpiecznie) i 2.8V na ramki:D AK47 znalazles moze gdzies schematy modow do naszych medionkow?;]]] 1354426[/snapback] Mój brat właśnie zrobił mi moda Vmem. Niestety mod wymaga doprowadzenia zasilania 2,85V. A wiecie jak??? NIE ŚMIAĆ SIĘ. Zasilanie pociągnąłem z płyty głównej z mosfeta regulującego napięcie na ramie i podłączyłem pod jeden z kondensatorów na karcie, na którym znalazłem 2,68V. W rezultacie mam teraz na ramie 2,84V! Niestety napięcie to jest zależne od napięcia ramu na mobo - zmieniam sobie w biosie. Co najważniejsze, odciążyłem moduł zasilania na medionie. Mam tylko 1 kosć ramu, wiec plyta nie powinna za mocno dostać w dupe bo tej kradzieży prądu. P.S. Teraz mam stabilne 805Mhz. Radiatorki zalmana parzą. Przy nawiewie wentylem 120 nie ma żadnych artów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 805 hmm ciekawe jakie ja mam napiecie jak mi full stabile na 810 chodza jak na razie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) Podobnie jak @genghiskhan nie wiem co sie grzeje na mojej grafie / co trzeba schlodzic (oprocz memorek i rdzenia offkors) . Macie mediony wiec troche inne uklady .Jakby ktos znalazl fote z miejscami ktore nalezy sschlodzic to bylbym bardzo wdzieczny poniewaz zabieram sie za ciecie radiatorkow i nie wiem gdzie dokladnie ponaklejac a wszedzie bez sensu :D . (w topicu bodajze Abita NF7 jest taka fota na poczatku z pokazanymi miejscami ,ktore trzeba chlodzis - bardzo przydatna rzecz). Mam Sapphire'a PRo na pcb PRO ,R360 ... jak byscie cos znalezli to zazuccie linkiem :> bede wdzieczny :smile2: EDIT : a tak BTW przydaloby sie umiescic te linki na poczatku topicu :wink: (ale to tylko taka moja skromna sugestia :D ) Edytowane 28 Marca 2005 przez smut4s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Sapphire na elementach zasilania ma już fabrycznie ponaklejane radiatory (tak jak zresztą wszystkie "czerwone" pro) Zostaje tylko rdzeń i pamiątki, ewentualnie wymiana teych radiatorow co są na większe - ale w to bym się nie bawił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 ak47 daj jakies foty jak to zrobiles bo te 800MHz jest baaardzo kuszące;]] ktory kadzior odpowiada za napiecie dla ramu?;]] ustawianie w biosie to calkiem fajna sprawa, mialbym 2.9V ;D mysle ze bylo by spoko bo mam na pamieciach miedziane revolteki i niezly nadmuch;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) sprawdzcie te timingi Haosa (nie do medionów)smut4s Tobie powinni duzo dać Edytowane 28 Marca 2005 przez kubasiek1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) Kubasiek jeszcze nie:) tutaj masz link do compare:) http://service.futuremark.com/compare?2k3=3841507 tylko jeszcze porównajmy ustawienia gpu i memów:) zastanawiam się jaki miałbym wynik gdyby moje gpu i ram sie do poziomu twoich dokręciły:) Kubasiek dzięki ci za timingi:) http://service.futuremark.com/compare?2k3=3843377 o ile mnie wzrok nie myli to 6708:) Edytowane 28 Marca 2005 przez Anomandarist Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Fajnie :D ja coś jeszcze pokombinuje :D Zagadaj na gg 1244127 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj nEo Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) Witam Serdecznie :) na wstępie chciałem powiedzieć, że nigdy nie miałem Radeona (przez całe życie nvidia) więc nie znam się na ustawieniach Radków. moja konfiguracja; Athlon 2500+ barton 2x256 TwinMOS DDR 400 Epox 8rda+ Club 3D Radeon 9800 PRO Monitor LCD Samsung 17" odświeżanie max. 75hz Chieftec 360W (pasywne PFC) - może za słaby ? ;-o nie chce nic kręcić, chodzi mi tylko jakie będą najlepsze ustawienia w zakładce 3D - OpenGL i Direct 3D. Sterowniki mam orginalne ATI, najnowsze ze stronki. Gry w których zależy mi na średniej jakości i dużej wydajności to Counter-Strike 1.6, Counter-Strike:Source, Half-Life 2. w cs 1.6 gram na 800x600, w cs:source hl2 w 1024x768. Będe wdzięczny za każdą pomoc P.S. jeśli ktoś ma podobną konfiguracje jak moja i ma dobrze ustawione to poprosze screeny z tych 2-ch zakładek (tak będzie chyba najszybciej niż tłumaczyć) na mail: neo@radiosfera.pl - Dziękuje. Edytowane 28 Marca 2005 przez Dj nEo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 ak47 daj jakies foty jak to zrobiles bo te 800MHz jest baaardzo kuszące;]] ktory kadzior odpowiada za napiecie dla ramu?;]] ustawianie w biosie to calkiem fajna sprawa, mialbym 2.9V ;D mysle ze bylo by spoko bo mam na pamieciach miedziane revolteki i niezly nadmuch;D 1354726[/snapback] Fot nie dam, bo nie dorobiłem się jeszcze aparatu. Powiem ci jak zrobić - każdy sobie poradzi, nawet zupełny laik. Oto fotka, jak to wykonać : Do zaznaczonego punktu przylutować należy przewód(po drugiej stronie PCB), który następnie lutujemy do MOBO, a dokładniej do jednej z nóg tranzystora regulującego napięcie(a go znalazłem akurat dzięki schematom do Vmem moda mojego asusa P4P800 - wystarczy znaleźć tzw. punkty pomiarowe, najlepiej najbliżej mosfeta, albo na samym mosfecie). Musimy z bracholkiem jeszcze trochę obadać kartę, bo moda zrobiliśmy na "łapu capu". Ale powinno wszystko być dobrze, bo prąd idący z mobo jest już ładnie wystabilizowany i pozbawiony zakłóceń. Na karcie przestały mi się grzać te mosfety po prawej stronie. Te w lewym górnym rogu trochę mniej parzą - rdzeń nadal jest zasilany przez karte. (oczywiście cała orientacja wg załączonej fotki. Co do Vcore moda - może jutro coś wymyślimy. Planuję 1,9V dać i na to pelt 89 waciszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) I oddzielny post, żeby nie wprowadzać zamieszania z Vmodem. Mój rekord w 3D2K3 Narazie wyniki bez modów. Jutro powalczę o więcej. Dzisiaj muszę przeczytać jeszcze lekturę - LALKA żeromskiego -błee, rzyg! Edytowane 28 Marca 2005 przez AK47 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) http://img23.exs.cx/img23/1487/3dmark1uc.jpg Ja juz wiecej nie pocisne zjawie sie tutaj jak bede miał nowego kompa Wielkosc obrazka nie moze przekraczac 650x480 Regulamin się kłania.. by mechl!k Edytowane 28 Marca 2005 przez mechl!k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 kubasiek1 -> raz jak się do Ciebie piszę to nie roumiesz? Tym razem zaprocentujesz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Narazie wyniki bez modów. Jutro powalczę o więcej. Dzisiaj muszę przeczytać jeszcze lekturę - LALKA żeromskiego -błee, rzyg! 1354929[/snapback] ja wlasnie koncze drugi tom :), ksiazka jest ciekawa, a tresc wciaga, wiec nie zalamuj sie ;] ps. Lalke napisal Prus Boleslaw, a nie Zeromski :D no offence kurde widze, ze ciekawe walki rozpoczeliscie z medionkami, cieszy mnie to ;] @AK47 jakim sprzetem i w jaki sposob mierzyles napiecie memkow i core? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 http://img172.exs.cx/img172/3226/beztytuu7tu.jpg ;) jednak dało sie wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 ja wlasnie koncze drugi tom :), ksiazka jest ciekawa, a tresc wciaga, wiec nie zalamuj sie ;] ps. Lalke napisal Prus Boleslaw, a nie Zeromski :D no offence kurde widze, ze ciekawe walki rozpoczeliscie z medionkami, cieszy mnie to ;] @AK47 jakim sprzetem i w jaki sposob mierzyles napiecie memkow i core? 1355966[/snapback] hehe, rzeczywiście. Pomyliłem się. Książka ciekawa może i jest, ale nudzą mnie te szczegółowe opisy WSZYSTKIEGO. Napięcia core i memków mierzyłem jakimś multimetrem(kosztował 80zł więc klasa średnioniska). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) http://i147.exs.cx/img147/1695/e0ji.jpg zobaczcie na taktowania :D jestem w wielkim pozytywnym szoku :D i to bez vmoda !!ani timingów nie zmieniałem Edytowane 29 Marca 2005 przez kubasiek1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 1356965[/snapback]wpadnij do mnie. Razem przebijemy chaosa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...