_Platinium_ Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) Witam. Mam taki problem. ZAmontowalem na swoim radku ( niestety r350 i pcp od pro ) penta cu nalozylem ladnie arctic silvera 5 i po daniu rdzenia na 421 z 378 juz mam artefakty :blink: Pamieci tez nie ida swietnie bo 338@370. Moze macie jakies pomysly co zrobic by choc na rdzeniu wycisnac wiecej. Pewnie tak slabe oc to wynik r350 :-| . Temp w budzie niziutka bo 28 *C P.S. Jest raczej dobrze zalozony bo listki radiatora na 420 mhz parzą... Edytowane 14 Lipca 2005 przez _Platinium_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) No cóż jak parzą to chyba wszystko Ok zrobione. Może twój więcej nie da rady? Poluzuj pamiątki i sprawdź czy rdzeń pójdzie wyżej. Jeśli tak to już masz przyczynę. Ale szczerze wątpię aby to V na GPU brakowalo skoro radiator "parzy". Jeśli coś by się pastą usmarowało to arty byłyby od razu. Gregor 1230 - podkręć więcej procesor to zyskasz w pierwszym teście i może z 200pkt. więcej będzie. Popatrz ile to daje w moim przypadku. 2k3 - 7436pkt. A taktowanie o jakim mówisz. Edytowane 14 Lipca 2005 przez Madness Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Troche dziwne, że parzą. Mam zalmana vf700AlCu na low (5V) i dotykając do listków (zarówno al jak i cu) wydają się najwyżej ciepłe. A rdzeń aktualnie biega na 440MHz (czasami 450). Może wentyl zaq słabo dmucha ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Nie no poprostu wpsaniale. Obroty sa na 2500 rpm a patrze teraz ze nawet na 420/370 mam arty :mur: Poprostu mozna sie zalamac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (edytowane) Może masz po prostu za gorąco w budzie ?? U mnie śmiga aktualnie 2x80 @6V jako wdmuch z przodu, 1x90 @10V jako wyciąg i jeszcze 2 wentyle w zasiłce. A w budzie mam 40 stopni :( ..... lato :) . Hmmm przeczytałe jeszcze raz - jak zrobiłeś, że w budzie masz 28 st. ?? Może zasiłka nie wyrabia, albo faktycznie słabo kręcący się egzemplarz. Edytowane 14 Lipca 2005 przez Conti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 czy 35-37*C w budzie to normalna temperatura z 1wentylem "wsysającym" a drugim "odsysającym" i resztą kompa co w sygnaturce ?? B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Teraz w budzie mam 27*C - dobrze wentylowana. DOdatkowo na gorna czesc karty ( radiatorki) wieje akasa amber 12 cm. Przed chwila chcialem zrobic tak jak mowiliscie zmniejszyc na memach a dac na core. Dalem 430/365 i jeszcze wieksze arty :mur: Chyba na tym zakoncze swoje przygody z oc na grafie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 słuchaj a mygłbyś zrobić zdjęcia twej budy, w jaki sposób ją wentylujesz ??Ja mam qrcze 2 wiatraki 80mm. Aha, czy wentyle można podłączyć tez jakoś do plyty glownej ? bo od zasilacza to już nie ma wolych "wtyczek" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Zrobi sie mały OT za co sorka. Bude wentyluje w ten sposob ze pod dyskiem mam 1 80 arctic coolinga z termoreg. i wyciagajaca fan pro 3. Dodatkowo na wysokosci NB mam wdmuciach!ącą akase amber 120 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 ludzie jedna zyja w nierealnym swiecie :-)) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57424836 gostek na e-m z pytaniem o "realna cene" powiedzial 1190 :-)) Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 czyżby kolejny przygłup ?? B) Wcześniej, jakiwś 2 miechy temu, też wystawiał takiego ASUSA. I mówił że nie sprzedza niżej niż 950zł :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Życze mu powodzenia za 1k to ja moge miec x800 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Dobra peoples. Są nowe catalysty 5.7 . Mówcie coś co z nimi , bo mnie w domu nie ma i nie mam jak przetestowac i wracam dopiero w niedzielę:(. Podobnoć marki dostają kopa . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 czyżby kolejny przygłup ?? B) Wcześniej, jakiwś 2 miechy temu, też wystawiał takiego ASUSA. I mówił że nie sprzedza niżej niż 950zł :lol: 1547931[/snapback] testowales juz moze na 9800 nowe 5.7 ? Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Witam wszystkich posiadaczy Radeona 9800NP/Pro/XT ;) Mam zamiar sobie zakupic na dniach ta karte, ale tam gdzie chce kupic akurat nie ma Sapphira 9800Pro i nie wiadomo kiedy bedzie. Za to mam mozliwosc kupienia Club3D All In Wonder 9800PRO 128MB za 535zl. Czy ktos moze cos o tej karcie powiedziec? Jak sie sprawuje, czy nie odbiega jakosciowo od produktow Sapphira? No i nigdy nie mialem karty z tunerem TV.Mam nadzieje, ze pomozecie podjac mi sluszna decyzje w dokonaniu wyboru :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 AllInWoner to b. ciekawa rzecz. A jakie karta ma pamięci ? Jeżeli jest ona w sklepie to mógłbyś looknąć, ale wydaje mi się że powinna być dobra. A gdyby pamiątkami zarządzały HYNIX-t to już w ogóle byłoby super :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 535zł ??? Za firmowego Radka AllinWonder ??? toż to super okazja kostki ram odkryte ,założyć radiatory i minimum na 730MHz (365) pójdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Club ma pamiątki Samsunga ale to w niczym raczej nie przeszkadza. Dla samego tunera warta zakupu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 @qurtzXXI coś ci się chyba kiepawy szafirek trafił patrząc na podpis. Czyżby r350? Na standard chłodzeniu muj doszedł do 435 na gpu i 760 mem , ale pozniżałem bo by sie na bank usmażył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Co jest chłopcy ?? Za goraca ?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) Zacząłem się bliżej przyglądać ATT i zauważyłem ;) przy o/c coś takiego: "calculate" - po naciśnięciu pojawia się info: Clock generated by 1st method: GPU: XXX MEM: XXX Reference Divider:2 Clock generated by 2nd (safe) method: GPU: XXX MEM: XXX Reference Divider:4 o co w tym chodzi?? czy są jakieś "dzielniki" mniej lub bardziej zalecene ?? Edytowane 17 Lipca 2005 przez Conti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Jak można podkręcać timingi ? jest jakaś bezpieczna wartość dal hynix-ów 2,8 ? czym je zmieniać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Jak można podkręcać timingi ? jest jakaś bezpieczna wartość dal hynix-ów 2,8 ? czym je zmieniać ? 1551736[/snapback] timingi podkręcasz przez ich zmniejszenie(skrócenie). Jednak nie radzę tego robić, gdyć w większości przypadków występują od razu krzaki. Przyrost wydajności niezauważalny. Przy poluzowaniu timingów pamięci pójdą 5-10mhz wyżej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Tak wiec zamowilem Club3D All In Wonder 9800PRO 128MB 256Bit i teraz z wielka niecierpliwoscia czekam jak przyjdzie ;) Mam nadzieje, ze spelni moje oczekiwania. Jak bedzie siedzial w moim kompie to dam znac jak sie sprawuje. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Tak wiec zamowilem Club3D All In Wonder 9800PRO 128MB 256Bit i teraz z wielka niecierpliwoscia czekam jak przyjdzie ;) Mam nadzieje, ze spelni moje oczekiwania. Jak bedzie siedzial w moim kompie to dam znac jak sie sprawuje. Pozdro 1551806[/snapback] przetestuj tez ten tuner, zawsze bylem ciekaw jak to sie sprawuje :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 @qurtzXXI coś ci się chyba kiepawy szafirek trafił patrząc na podpis. Czyżby r350? Na standard chłodzeniu muj doszedł do 435 na gpu i 760 mem , ale pozniżałem bo by sie na bank usmażył. 1550515[/snapback] oj, gregoricz, nie mam pojęcia. Po pierwsze, temp w budzie wynosi średnio 35-37*C Po drugie, karta nawet na zwykłych ustawieniach zarąbiś*** się grzeje Po trzecie, wartość 405/728 przy zjechanym Undergroundzie2 pojawiały się freezy a w CoD krzaki :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Test Twojej przyszłej karty: http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...eon9800pro.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) Test Twojej przyszłej karty: 1552094[/snapback] Dzieki mechl!n za linka ;) Szkoda tylko, ze obrazkow juz nie ma w tej recenzji. Moj angielski moze nie jest rewelacyjny ale wiekszosc tekstu jest dla mnie zrozumiala. Najbardziej podobalo mi sie zdanie zamieszczone na koncu w konkluzjach/podsumowaniu "Summing up, I can conclude with all certainty that Club3D RADEON 9800 PRO is a real aristocrat of the graphics cards world." Fakt, ze ten art byl opublikowany 09/07/2003 lecz zawsze milo jest przeczytac takie slowa :lol: Edytowane 17 Lipca 2005 przez Rafael Santi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Clock generated by 1st method: GPU: XXX MEM: XXX Reference Divider:2 Clock generated by 2nd (safe) method: GPU: XXX MEM: XXX Reference Divider:4 To nikt się nie orientuje o co chodzi z tym "divider" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 dobra to teraz ja mam pytanie mam Radka Sapphire 9800 pro (r360 ale PCB niestety od PRO), pamietki Samsunga, zapodalem chlodzenie (VGA Silencer + ZALMAN ZM-RHS1) i teraz mam w planie flash do XT ale tutaj mam maly problem ( w sumie kilka) 1. nie dziala strona z biosami do PRO@XT :( http://mbnet.fi/elixir/Radeon/index.html - ale to chyba nie problem bo pewnie sporo osob w/w biosy posiada i mam nadzieje, ze jakby co to podeslanie problemem nie bedzie 2. druga sprawa to moze nie problem ale cos co mnie zastanawia i lekko zatrzymuje przed flashem, jak juz pisalem mam r360 o PCB od PRO do tego Samsungi, wszystko fajnie pieknie ale zgralem oryginalny bios (to tak jakby kiedys byl potrzebny) i z ciekawosci otworzylem RaBiTem aby looknac na timingi i tutaj cos co mnie bardzo zastanawia Description : r360 Hynix DDR i bios od ATI (jescze to, ze bios od ATI a nie od Sapphire moge zrozumiec ale dlaczego Hynix skoro mam Samsungi, jak juz pisalem nie jest to problem jako taki tylko teraz sie zastanawiam czy bios ktory chce wgrac bedzie pasowal do mojego radka, mam na oku bios do r360 i samsung (oczywiscie przerobka na XT) bede wdzieczny za odp. i za podeslanie odpowiedniego biosika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...