Melsoon Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 już wiem musze kupić nowy TV :D może to i głupie ale chce widziec napisy pod folderami bez użycia monitora tylko korzystając z TV zauważyłem dość duże korzyści z używania TV zamiast monitora :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) już wiem musze kupić nowy TV :D może to i głupie ale chce widziec napisy pod folderami bez użycia monitora tylko korzystając z TV zauważyłem dość duże korzyści z używania TV zamiast monitora :)Pod folderami ?? Jeśli napisy do filmów to ffdshow z włączoną opcją wyświetlania napisów lub kodek G400 (chyba tak się zwie). P.S. A co do jakiejkolwiek pracy z TV zamiast monitora to nie da za bardzo rady - jakość obrazu, rozdzielczość, odświeżanie no i trwałość TV. Dość szybko wypali się kineskop w TV przy wyświetlaniu statycznych obrazów. Edytowane 11 Grudnia 2005 przez Conti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 nie chodziło mi o to z tymi napisami pod folderami, napisy do filmów się same przecież włączają, ale np znależć odpowiedni folder mp3 na liście winampa to już trochę problem, no ale radze sobie "print screen" wklejamy do PS powiekszamy i czytamy :lol2: liczymy foldery i już mamy :) a z tymi korzyściami to mi chodziło o granie na TV z odległości kilku mertów świetnie wszystko wyglada a do tego rozdzielczość 640/480 8 bitów i AAx4 bo wiecej nie potrzeba i pozostałe efekty na max do tego zestaw 5.1 i 32cale w TV i żaden monitor 17 albo 19 nie odda takiego efektu to mój lek na Drivera 3 normalnie na monitorze się czasem coś przychaczyło na 1280/1024 a tu pach 640/480 z efektem lekkiego blura :lol: i gra gitara co do obrazów statycznych (net, gg itp) pozostaję przy zwykłym monitorze jest tego jeden minus, mama jak chce ogladać mode na sukces :lol2: dzięki nie zawracam głowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielgi Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Witam B) potrzebuje pomocy potrzebne mi sa kolki montarzowe do radeona 9800pro sapphire dokladnie takie http://www.techspot.com/reviews/hardware/s...pro/shot2.shtml jezeli ktos ma lub wie gdzie znalesc to chetnie odkupie lub sie na cos zamienie dzieki z gory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Czy ktos moze wytlumaczyc o co chodzi :?: Sciagnalem najnowszy ATITool, ten z krecacym sie futerkiem, no i wlaczylem find max core i wiecie do ilu mi zszedl, na 379 :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Czy ktos moze wytlumaczyc o co chodzi :?: Sciagnalem najnowszy ATITool, ten z krecacym sie futerkiem, no i wlaczylem find max core i wiecie do ilu mi zszedl, na 379 :mur: U mnie to samo,dlatego go olałem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 ok, zapodalem wiatrak jeszcze jeden ktory wyciaga powietrze, wlaczylem find max core i doszlo do 408 no i tak stoi od ok godz bez zadnych bledow, pomyslalem ze wlacze jeszcze dodatkow rthdribl a tu sypie artami jak nic, oczywiscie ati tool dalej chodzi i nie pokazuje zadnych bledow pomimo ze w rthdribl sa arty o co chodzi teraz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Witam. Sprzedałem znajomemu jakiś miesiąc temu Radeona 9800Pro Sapphire - wtedy kartę bodajże półtoramiesięczną. Teraz słyszę, że wentylator na karcie ledwo się obraca - mimo że kabelek 3pin od niego siedzi dobrze tam gdzie powinien; gry resetują się po 1-5min przez to. Zasilacz był specjalnie po to wymieniony na Feela 400W. Dodatkowe zasilanie do karty oczywiście podłączone... Co może być przyczyną? Jego sprzęt to Abit NF7-S, Barton2500+@3200+, TwinMOS 2x512MB, Sapphire 9800Pro, Feel 400W. Podobno na poprzedniej płycie Gigabyte'a, grafika po włożeniu działała ok... Z góry thx za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Moze standardowe chlodzenie juz powoli odchodzi w zaswiaty i jest do wymiany. Pierwsza rzecza po zakupie radka 9800PRO powinno byc zmiana chlodzenia bo to co oferuja w wyposazeniu karty to totalne dno czesto nie radzace sobie z defaultowymi zegarami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Oczywiście nie zaszkodzi przedmuchać o naoliwić wiatraczek ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alias Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Witam - mam pytanko na czym polega różnica między szyną 128 a 256bit - i jezeli jest ona taka duza to czy lepiej kupic 9800pro 128bit czy 9800se 256bit? Ostatnio trudno dostać radka 9800pro 256bit w rozsądnej cenie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Witam - mam pytanko na czym polega różnica między szyną 128 a 256bit - i jezeli jest ona taka duza to czy lepiej kupic 9800pro 128bit czy 9800se 256bit? Ostatnio trudno dostać radka 9800pro 256bit w rozsądnej cenie. Pozdrawiam Witam, szybsza szyna ma dwie podstawowe zalety. Pierwszą jest wyższa przepustowość z procesora do pamięci, co pozwala przesłać więcej danych. Drugą zaletą jest skrócenie opóźnień wynikających ze zwiększenia tempa pracy pamięci co do kart to zalezy,jeżeli ta 9800se 256bit ma sprawnie działajace dodatkowe 4 potoki po odblokowaniu to myśle ,że warto kupic,ważne jest tez jakie maja pamięci jaka firma ,czas dostępu,jaki procesor graficzny czy R350?,czy R360? pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielgi Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Witam. Sprzedałem znajomemu jakiś miesiąc temu Radeona 9800Pro Sapphire - wtedy kartę bodajże półtoramiesięczną. Teraz słyszę, że wentylator na karcie ledwo się obraca - mimo że kabelek 3pin od niego siedzi dobrze tam gdzie powinien; gry resetują się po 1-5min przez to. Zasilacz był specjalnie po to wymieniony na Feela 400W. Dodatkowe zasilanie do karty oczywiście podłączone... Co może być przyczyną? Jego sprzęt to Abit NF7-S, Barton2500+@3200+, TwinMOS 2x512MB, Sapphire 9800Pro, Feel 400W. Podobno na poprzedniej płycie Gigabyte'a, grafika po włożeniu działała ok... Z góry thx za pomoc. niestety te grafy tak maja po kilku miesiacach intensywnego grania standardowe chlodzenie pada i nie wyrabia az w koncu staje i trzeba je wymienic mojemu kumplowi padla jak zmienial i dlatego pisalem wyzej z prosba o kolki :unsure: ale juz je dostalem zawolanie o pomoc pomoglo grafa dzis zostala wyslana :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Kurcze... w takim razie dziwne, że na płycie Gigabyte'a podobno wszystko było ok :| Chłodzenie też nie miało się kiedy zużyć skoro karta góra 3 miesiące ma... No ale ok, thx za porady, trzeba będzie tak czy inaczej toto wymienić, bo innej przyczyny nie widać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Chłodzenie też nie miało się kiedy zużyć skoro karta góra 3 miesiące ma...Na moim szafirku wiatrak zaczął harczeć po 3 tygodniach a problemy ze startem zaczęły się tydzień później. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alias Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Witam, szybsza szyna ma dwie podstawowe zalety. Pierwszą jest wyższa przepustowość z procesora do pamięci, co pozwala przesłać więcej danych. Drugą zaletą jest skrócenie opóźnień wynikających ze zwiększenia tempa pracy pamięci co do kart to zalezy,jeżeli ta 9800se 256bit ma sprawnie działajace dodatkowe 4 potoki po odblokowaniu to myśle ,że warto kupic,ważne jest tez jakie maja pamięci jaka firma ,czas dostępu,jaki procesor graficzny czy R350?,czy R360? pozdrawiam :) Czy roznica miedzy R350 a R360 jest taka istotna - jezeli przeliczyc to na % wydajnosc ile by to było w przyblizeniu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Czy roznica miedzy R350 a R360 jest taka istotna - jezeli przeliczyc to na % wydajnosc ile by to było w przyblizeniu??r360 to nieco poprawione r350 (z lepszych materialow) przez co lepiej sie kreci - imo to jedyna wazniejsza roznica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 r360 to nieco poprawione r350 (z lepszych materialow) przez co lepiej sie kreci - imo to jedyna wazniejsza roznicaDodatkowo poprawiony / zoptymalizowany vertex shader oraz zdaje się, że poprawiony kontroler pamięci. ALE to są pierduły, poza tym mają marginalny wpływ na wydajność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 witam Od jakiegoś czasu przymieżam sie do kupna radeona 9800pro i chyba wkońcu udało mi sie trafić na ten "upragniony" egzemplarz: http://allegro.pl/show_item.php?item=77717737 Co o nim sądzicie? Wszystko z nim wporządku (zegary itd)? Ps. Jakbyście mogli to byłym wdzieczny za wskazanie zasiłki pod ta karte, w rozsądnej cenie (tak max 200zl) Pozdrawiam Walec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H@MM3R Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 witam Od jakiegoś czasu przymieżam sie do kupna radeona 9800pro i chyba wkońcu udało mi sie trafić na ten "upragniony" egzemplarz: http://allegro.pl/show_item.php?item=77717737 Co o nim sądzicie? Wszystko z nim wporządku (zegary itd)? Ps. Jakbyście mogli to byłym wdzieczny za wskazanie zasiłki pod ta karte, w rozsądnej cenie (tak max 200zl) Pozdrawiam Walec sam mam mniej wiecej to samo bo sapphire tez z takim samym chlodzeniem i KOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 witam Od jakiegoś czasu przymieżam sie do kupna radeona 9800pro i chyba wkońcu udało mi sie trafić na ten "upragniony" egzemplarz: http://allegro.pl/show_item.php?item=77717737 Co o nim sądzicie? Wszystko z nim wporządku (zegary itd)? Ps. Jakbyście mogli to byłym wdzieczny za wskazanie zasiłki pod ta karte, w rozsądnej cenie (tak max 200zl) Pozdrawiam Walec BIerz nei zastanawiaj sie(a wiesz czy ma pcb od xt ?? bo mi sie wydaje ze nie) ale polecil bym ci tys http://allegro.pl/show_item.php?item=77379166 masz pewnosc ze r360 (ta tys chyba nie ma pcb od xt zallokajcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 ok dzięki za odpowiedzi - wezme tego od his'a jesli cena nie dorowna temu od saphire:P jesli bedzie 450zeta to biore saphire :wink: pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 mam pytanie do osób które się przesiadły z silencera rev3 na pentagrama 1/2 cu i pełnego cu, czy warto? lepiej się kręci rdzeń ? aktualnie mogę grać na 420Mhz, przy 430 bywają arty po paru godzinach grania i w teście HDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=263 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=263dzięki ale nie o to mi chodziło, testy pentagrama znam, a ten jest raczej przeciętny (brak o/c), czujnika temperatury też nie mam, chodzi o praktyczne opinie takiej zamiany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) Co myślicie o tym? http://allegro.pl/show_item.php?item=78307039 Ma ktoś ten model lub te pamięci? Warto za tą kase? Wiem już rdzeń to r350 a oznaczenie pamięci to hy5du283222a Edytowane 20 Grudnia 2005 przez Techno_Boy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Ja kupiłem.... Zobaczymy... Zobaczymy... Jak dojdzie podziele się opinią.. Wie ktoś jak tego RX9800 PRO podkręcać i czym ? I czy trzeba zmieniac deafultowe chłodzenie tak jak na tych no name'ach ? @ technoboy Kupiłem bo - dopłacam 69zł za: - Gwarancje 24 miechy (Istotna rzecz przy tej karcie) - NOWA ! - MSI a nie inne wymysły.. - Box + wszystkie kabelki - Hynix 2.8 ns (Z tego co pisze w opisie dzialaja na 340mhz standart) - 256 bit to oczywiste ale wiele jest jeszcze tych 128 :D Czy dobrze zrobiłem nie wiem ? Ale chyba warto dla samej gwarancji Napiszcie coś ? :D Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 yaro120,ja też przymierzam się do tej karciochy :) Jestem zdecydowany na 99%.Napisz co znajdziesz w pudełku,bo nie wiem czy widziałeś : http://www.msicomputer.com/product/p_spec....128SP&class=vga Fajnie by było znalezć to wszystko ;) Hehe,i tak jak mówisz - warto kupić dla samej gwarancji.Karta zła być nie może,co najwyżej słabiej się może kręcić,ale przecież wydajność 9800Pro już na starcie nie jest najgorsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Niech ktoś się pochwali jak ją wykręcił :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) I jak karta? Chyba ją kupie. Dawać opinie i sprawdzcie jak się kreci :D Edytowane 21 Grudnia 2005 przez Techno_Boy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...