Mazzi Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 no a ja wlasnie okolo listopada oddalem swoje 9800 do serwisu z kilkakrotnie demontowanym radiatorem (co bylo widoczne po stanie kolkow i pascie zamiast kleju) i nie bylo problemu - a w serwisie chyba idioci nie pracuja i na bank widzieli ze bylo tam majstrowane heh, ja nie bede ryzykowal. moj radzio poki co slicznie dziala (odpukac), a niecny plan moze sie nie udac i ponad 400zl w plecy... do tego mam jeszcze radiatorki na memkach i nie wiem jak one zejda, czy sladow nie bedzie. w sumie mozna probowac alkoholem przemyc, ale kolejne ryzyko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) a tych plastikowych kolkow to raczej sie nie da zdjac bez pozostawiania na nich sladow ingerencji... tak mi sie przypomnialo: dwie osoby z tego forum (Polycount i chyba Wielgi) pozyczali ode mnie oryginalne chlodzenie radka i oddawali do serwisu (Poly chyba nawet na kolkach od zalmana na NB) i sie ich nie czepiali... Edytowane 6 Lutego 2006 przez Mikelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 a tych plastikowych kolkow to raczej sie nie da zdjac bez pozostawiania na nich sladow ingerencji... tak mi sie przypomnialo: dwie osoby z tego forum (Polycount i chyba Wielgi) pozyczali ode mnie oryginalne chlodzenie radka i oddawali do serwisu (Poly chyba nawet na kolkach od zalmana na NB) i sie ich nie czepiali... heh, ja bym sie bal troche cholera:/ a kolki od zalmana sa inne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 heh, ja bym sie bal troche cholera:/ a kolki od zalmana sa inne...wola Twoja - a kolki od zalmana sa calkiem rozne, bodaj metalowe... ale przeszly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Moje kolki tez nie sa w idealnym stanie, troche sie zniszczyly przy demontazu starego chlodzenia ;) Ale ja nie mam karty od Sapphire tylko od 3dCluba i moze u nich jest wieksza tolerancja w sprawie wymiany chlodzenia. Mazzi Twoj niecny plan polegal na niechcacy przegrzaniu "troszeczke" karty i oddania na serwis w celu dostania nowej z pelna gwara/wymiany na lepszy model/zwrotu kasy (niepotrzebne skreslic) ? :D Edytowane 6 Lutego 2006 przez Rafael Santi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Moje kolki tez nie sa w idealnym stanie, troche sie zniszczyly przy demontazu starego chlodzenia ;) Ale ja nie mam karty od Sapphire tylko od 3dCluba i moze u nich jest wieksza tolerancja w sprawie wymiany chlodzenia. Mazzi Twoj niecny plan polegal na niechcacy przegrzaniu "troszeczke" karty i oddania na serwis w celu dostania nowej z pelna gwara/wymiany na lepszy model/zwrotu kasy (niepotrzebne skreslic) ? :D e tam taki hardkor odrazu :) nie, chodzi o cos innego :) widze ejdnak ze radek pojdzie na allegro, 6600gt chyba tez a aj poczekam neich ceny troche poleca w dol i cos na pci-x wezme, bo wydajnosc radka i 6600gt mnie nie zadawala, a tysiaka w karte wrzucic to szkoda mi :) a radzio sie kreci fsciekniecie, 480/800 i nie powiedzial dosc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktosikowy Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Witam przesiadlem sie na system Windows Media Center 2005 PL, zassalem stery od Ati pod ten system do karty graficznej, ale mam problem z tunerem tzn w systemie jest napisane ze sa wszystkie te cuda typu tuner, croosbar i takie tam sa ale po odpaleniu Mulitimedia center TV komunikat " Nie można właczyć urządzenia" Kombinowalem juz roznie i nie jak ni e moge zmusic "chama" do poprawnej pracy, jakies sugestie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Zmeniłem sobie kartę na Radka 9800 XT 256DDR2. Jutro powinna być jush u mnie. Karta ponoć się strasznie grzeje:/ Czy to prawda i jaka jest dopuszczalna temp takich radkow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 9800 xt z ddr2? to wogole cos takiego istanialo, hmm widac malo jeszcze wiem o swiecie :) a jesli sie grzeje, to silencer i bedzie git Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sundin Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Mam Sapphire Radeona 9800pro (rdzen 350 tak pokazuje rivatuner) jestem zadowolony z tej karty zadnych problemow nie ma, tylko nie moge za cholere jej podkrecic.Rdzen idzie zaledwie o 20 mhz z 375 na 398 a pamiec(nie pamietam ale chyba hynixy 2,8 albo 3,0) z 337 na 345 .Chlodzenie mam dobre Arctic Cooling Silencer,rdzen przesmarowany pasta arctic silver,miedziane radiatory na pamieciach Revolteca,obudowa tez jest przedmuchiwana przez wentyle,zasilacz Tagan 360.Wczesniej na tym samym chlodzeniu udalo mi sie podkrecic Radka 9500@9500pro (270@390 , 540@640).Czy sa jakies sposoby na OC mojego 9800pro?DZIEKI ZA POMOC POZDRAWIAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 ja mam 9800xt ale one są na ddr a nie na ddr2 :/ mój xt na zalmanie na 5v grzeje sie do 50* na standart potrafi sie rozgfrzać do 60* i to nie jest śmiertelna temp tego gpu skoro inżynierowie ati do takiej dopuścili na 12v grzeje mi sie do 40* snajper3 gdzie go kupiles dasz linka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 wola Twoja - a kolki od zalmana sa calkiem rozne, bodaj metalowe... ale przeszly hehe, ja tez mialem taki porblem jak @Mazzi@ potrzebowalem tych @$5!@$#^%$% kołeczków, bo kupilem walnieta karte i musialem ja oddac na gware, a oryginalnych nie mialem. Teraz juz wiem od kogo je wziac ;), Mikelos, bo pare stron wczesniej nikt nie umial mi pomóc. A ostatecznie zalozylem takie biale od Gigabyte'a 9550 i karta poszla na gware. Wszak jeszcze nie wrocila a minelo juz deklarowane 2 tyg :/, ale ja moge czekac, najwazniejsze zeby wymienili :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 ja mam 9800xt ale one są na ddr a nie na ddr2 :/ mój xt na zalmanie na 5v grzeje sie do 50* na standart potrafi sie rozgfrzać do 60* i to nie jest śmiertelna temp tego gpu skoro inżynierowie ati do takiej dopuścili na 12v grzeje mi sie do 40* snajper3 gdzie go kupiles dasz linka? Na allegro kupilem. Gosciu sprzedaje nowki built by Ati 9800XT za 558zeta. Nie pisze w aukcji ze sa to DDRII, ale z tego co czytalem w sici to R360 maja DDRII Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeWho Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 z tego co czytalem w sici to R360 maja DDRIIProszę Cię nie powtarzaj po kimś bzdur. Mozesz podać linka do tej genialnej informacji? sry za OT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Z tego co sie orientuje to DDRII byly montowane na kartach z 256MB pamieci na pokladzie i to chyba nie we wszystkich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Z tego co sie orientuje to DDRII byly montowane na kartach z 256MB pamieci na pokladzie i to chyba nie we wszystkich. Ati wydalo przed premiera 9800XT wersje 9800PRO z 256MB pamieci i te pamieci byly DDR2. Karta posiadala nie 8 kostek pamieci ale 16 kostek pamieci. Karta ta ma takie samo taktowanie GPU a pamieci zwiekszyli o 10MHz czyli niewiele. Tutaj jest artykul takiej karty. Co do 9800XT to nie przypominam sobie aby powstala taka karta z DDR2. Moze gdzies jakies wynalazki byly ale najczesciej spotykane 9800XT sa na zwklych DDR'ach czesto 2,5ns. Edytowane 10 Lutego 2006 przez sucker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Znalazlem jakiegos ECS'a 9800XT na pamieciach DDR2 i ma tylko 4 kostki pamieci http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/NewsRoom/News...enuID=0&LanID=0 :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Znalazlem jakiegos ECS'a 9800XT na pamieciach DDR2 i ma tylko 4 kostki pamieci http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/NewsRoom/News...enuID=0&LanID=0 :blink:Tez to znalazlem. Jak wyzej pisalem nie neguje ze powstaly jakies dziwolongi z 9800XT z DDR2 a jak wiadomo ECS raczej nie slynie z dobrej jakosci sprzetu ;) Do tego gdzie ta karta ma dodatkowe zasilanie, czyzby pobierala znacznie mniej pradu niz inne 9800XT ;). Jest miejsce na na PCB na dodatkowe zasilanie ale go nie widac, moze z tylu PCB dali wtyczke na dodatkowe zasilanie ;) Do tego dziwne PCB jak na 9800XT, mnie to PCB przypomina raczej 9700. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeWho Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Przy czym szafir z DDR2 na pokladzie jest właśnie ver. Pro ( r350 ). Co do ECSa to jest to chyba wyjątek. W tym ogólnym opisie z linka nie ma info na temat układu, można tylko wnioskować z oznaczenia karty ( XT ), że jest tam r360. Nadal jednak mocno ryzykowane jest kupowanie Radka XT z nadzieją, że trafi się egzemplarz z DDR2. To tyle. Pozdr. Edytowane 10 Lutego 2006 przez MeWho Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Patrzac po cenach to ECS "lubi" ciac koszty swoich produktow i widocznie zrobil to w przypadku tego radka wydajac jakiegos dziwolonga ;) @Snajper3 Jak dostales juz tego 9800XT to podziel sie wynikami z boju O/C i napisz czy ma DDR czy DDR2 (choc mysle, ze ma zwykle DDR'y) ;) A tutaj zdjecia tego 9800XT z allegro. Nie powiem wyglada calkiem sympatycznie ;) EDIT Zobaczcie przy okazji ile gosciu wystawia roznych starszych modeli radkow :blink: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=286161 Edytowane 10 Lutego 2006 przez Rafael Santi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 [Zobaczcie przy okazji ile gosciu wystawia roznych starszych modeli radkow :blink: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=286161 A co za tym idzie wszystkie te radki ma nówki :rolleyes: Narazie jeszcze nie mam karty, a poza tym musze uzbierac szybko kase na fortrona 400 bo moze mi sie komp usmazyc:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeWho Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Nówki w dosłownym tego słowa znaczeniu to raczej nie są ;) bo i gwara jest kwartalna ( udziela jej i to mu sie chwali ) , ale ma facet kupę fajnych radków z hiciorem sprzed kilku lat KLIK - za te cenę rewelka. @Snajper3 Tak z ciekawości...Daleczego wymieniasz swojego radka na 9800? Edytowane 11 Lutego 2006 przez MeWho Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 No ja z gościem też gadałem bo chciałem kupić od niego 9800XT... ale zdecydowałem się jednak na X1600PRO bo rzeczywiście jest lepsza a kosztuje porównywalnie a nawet mniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Nówki w dosłownym tego słowa znaczeniu to raczej nie są ;) bo i gwara jest kwartalna ( udziela jej i to mu sie chwali ) , ale ma facet kupę fajnych radków z hiciorem sprzed kilku lat KLIK - za te cenę rewelka. @Snajper3 Tak z ciekawości...Daleczego wymieniasz swojego radka na 9800? Zmienilem na 9800XT bo wydajnosc mojego 9700Pro mnie wpełni satysfakcjonuje natomiast mam ona jush 3 lata i w dodatku w niektorych grach (np Driv3r) wyswietla mi bledy w teksturach:\ A i 9800XT jest troszke wydajniejszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 mam herculesa 9800pro zmienilem w nim chlodzenie na zalmana miedzianego vf700 i zaczely sie probelmy, pierwsze wgranie windy, wszystko ok wlaczam atitoola i skan na arty, krzaki na caly ekran, kolory rozowo niebieskie, wlaczam 3dmarka 2003, to samo, krzaki nic nie widac, to samo z innymi aplikacjami 3d, zdjalem zalmana calozylem oryginalne chlodzenie, to samo, wszystko czyscilem 3 razy i wokol rdzena i z tylniej strony pcb gdzie byl radiator i nei ma mowy o zwarciu, zalmana tez dobrze zalozylem bo robilem juz to nie pierwszy raz, prosze o rady icon_sad2.gif Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 ja kupilem u tego samego kolesia "15081974" i jest rewelka!!śmiga aż miło polecam tą kartę, w ogóle pomimo tego że są x1600pro to te xt'ki temu kolesiowi ładnie idą pozdr ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 mam herculesa 9800pro zmienilem w nim chlodzenie na zalmana miedzianego vf700 i zaczely sie probelmy, pierwsze wgranie windy, wszystko ok wlaczam atitoola i skan na arty, krzaki na caly ekran, kolory rozowo niebieskie, wlaczam 3dmarka 2003, to samo, krzaki nic nie widac, to samo z innymi aplikacjami 3d, zdjalem zalmana calozylem oryginalne chlodzenie, to samo, wszystko czyscilem 3 razy i wokol rdzena i z tylniej strony pcb gdzie byl radiator i nei ma mowy o zwarciu, zalmana tez dobrze zalozylem bo robilem juz to nie pierwszy raz, prosze o rady icon_sad2.gifPo coś zmieniał chlodzenie:) Oryginalne jest bardzo wydajne, a przynajmniej na mojej sie sprawdza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 snajper, moze i sie sprawdza, ale jest zajebiscie glosne, moze mi ktos pomoc konkretnie na pytanie zeby rozwiazac problem ? mam na nia gware, zaloze oryginalne chlodzenie i odesle, orygilanie byla srebrna jaka pasta, zmienilem na ceramique, przejdzie to czy dac cos porobnego do tego co bylo, co myslicie o tej pascie co daje thermalright ? jest srebrna ale czy przewodzi prąd ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Jak srebna pasta byla uzyta to mozliwe, ze sie rozlala i nastapilo jakies zwarcie, to by tlumaczylo wystepowanie artow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 "Jak srebna pasta byla uzyta to mozliwe, ze sie rozlala i nastapilo jakies zwarcie, to by tlumaczylo wystepowanie artow." Po zdjeciu oryginalnego chlodzenia caly rdzen wyczyscilem dokladnie spirytusem, nie ma chyba mozliwosci zwarcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...