ClareS Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 To dobrze, że mam karte na PCB od XT :) Chociaz kupowałem z netu w ciemno : A trafiło się cudo na r360 i PCB od XT :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 witam :) juz w jednym topicu zadawalem pytanie o pamieci wiec nie bede go powtarzal :) wkleje linka jakby ktos tam nie zauwazyl http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=909659#909659 na raze wrzucilem biosik od Club3D 9800XT 128mb hynix - wszystko spoko (tylko opuscilem taktowanie do 350MHz na ramie - patrz link wyzej) temp w idle 52C na rdzeniu i 48 na czyms co sie zowie ambient (co to??) po jednorazwoym 3d marku 2k1 57C na drzeniu i 48 na ambiencie wynik 3dm 2k1 przed zmiana biosu 16500 (380/340) wynik 3dm 2k1 po zmianie biosu 16650 (411/350) w sumie niewielka zmiana (trzeba winde reinstalnac bo nie przeinstalowalem po zmienie grafy) polecam taka grafe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 zazdroszcze co poniektorym PCB od XT (mozliwosc zlookania temperatur) no ale nie bede tez narzekal ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 zazdroszcze co poniektorym PCB od XT (mozliwosc zlookania temperatur) no ale nie bede tez narzekal ;) A masz czego 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 zazdroszcze co poniektorym PCB od XT (mozliwosc zlookania temperatur) no ale nie bede tez narzekal ;) samo PCB nic nie daje - czujki sa odbllokowywane dopiero po zapodaniu biosu od XT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 zazdroszcze co poniektorym PCB od XT (mozliwosc zlookania temperatur) no ale nie bede tez narzekal ;) samo PCB nic nie daje - czujki sa odbllokowywane dopiero po zapodaniu biosu od XT Załadowanie biosu to juz chyba żaden problem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 hehe taaa tylko mozna na zawal umrzec jak flash spod windy sie przedluza do tak np 40sek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 hehe taaa tylko mozna na zawal umrzec jak flash spod windy sie przedluza do tak np 40sek :) A no bo usawia się flash, wychodzi się z pokoju (np, do WC :) ) i wraczasz i cieszysz się XT'kiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 hehe taaa tylko mozna na zawal umrzec jak flash spod windy sie przedluza do tak np 40sek :) A no bo usawia się flash, wychodzi się z pokoju (np, do WC :) ) i wraczasz i cieszysz się XT'kiem :) no albo masz zonka :plum: bo w zyciu roznie bywa :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 hehe taaa tylko mozna na zawal umrzec jak flash spod windy sie przedluza do tak np 40sek :) A no bo usawia się flash, wychodzi się z pokoju (np, do WC :) ) i wraczasz i cieszysz się XT'kiem :) no albo masz zonka :plum: bo w zyciu roznie bywa :wink: Ja przyjołem optymistyczną wersie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 ja tez, tylko denerwije mnie ze ati tool przy 411MHz na rdzeniu sypie artefaktami :| w 3dmarku 2k3 tez sie cos na wodzie robi natomiast w zadnej gierze nie zauwazylem :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 ja tez, tylko denerwije mnie ze ati tool przy 411MHz na rdzeniu sypie artefaktami :| w 3dmarku 2k3 tez sie cos na wodzie robi natomiast w zadnej gierze nie zauwazylem :| No to jak w gierce nie widac to wbijaj :) Olac 3dmarki 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 na razie sie wstrzymam do czasu zmiany chlodzenia - nie ucieknie mi zastanawia mnie nadal max tej pamieci :) czy to TYLKO 357 czy spokojnie 365 moge zapodac na stel (nie hce jechac powyzej specyfikacji) a niemoge nigdzie takiej wyczaic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 No ja mam pamieci 2.8ns i jade spokojnie na 365 :D Nic sie nei dzieje, tylko, że mam radiatory :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 prydaloby sie zebyktorys z producentow blokow szarpnol sie na produkcje bloku na core i na memorki takich radkow :) tylko ze nakazdego producenta chyba trza by inne - chociaz pcb xt jest chyba wspolne wiec moznaby pokminic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 powiedzcie mi jakie są coolery (silencer rev 1,2,3 nie pasuje, pasuje tylko XT) do RADEONA XT tylko nie do PCB XT tylko do oryginalnego XT. I gdzie to kupic. Proszę o linki ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 hmm jak patrzylem w sklepie, oraz jak przegladalem netowe fotki to moj radek 9800pro nz pcb xt jest IDENTYCZNY z radeonem 9800xt - strange ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 hmm jak patrzylem w sklepie, oraz jak przegladalem netowe fotki to moj radek 9800pro nz pcb xt jest IDENTYCZNY z radeonem 9800xt - strange ;) Też to mówiłem, ale podobno cos jest inaczej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Wgrywał ktoś bios do swego radka od Fire Gl X2 ?? http://softmod.ocfaq.com/bios.php Da się tak zrobić że jak zmienie tylko numery ID [za pomocą RaBiT-1.0a] na takie jak ma Fire GL X2 to będe miał Fire Gl X2 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 A propos taktowania memorek - moga spokojnie jechac na 365 - jesli wytrzymaja to bez artow. Moje jadą na 770 MHz - czyli 385 DDR - bez radiatorkow, ale z wentylem 80x80 pracującym na 8 V... Bez artow ani w 3d marku 03 / 01, ani w ati toolu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Widze ze koledzy poszli w kierunku temperaturek to ja tez sie przylacze....pszszszsyyyyt :wink: Otoz ja mam problem dosc dziwny bo przesiadlem sie na 9800XT od ASUSa i mam zagwozdke ze Smart Doctorkiem. Otoz to byd....khem nie pokazuje mi temperatur. Probowalem juz wszystkiego co najnowsze mozna zassac ze strony producenta i nic. Spotkal sie ktos z czyms takim ? Biosik tez zmienilem na ten PALowski co byl na wynienionej stonce ale cos mnie ciagnie na wrzucenie innych (linki mile widziane moze trafie na jakis nowy :twisted: ) Czujki tez mam bo sprawdzalem na podstawie m.in. zdjec z tegoz oto topika, a takze innych fotek: radeon 9600 XT i overdrive Pomozcie bracia i siostry Mazakowi bo z 4 dni z tym walcze jak Guderian na Ost froncie :roll: Ps. Jeszcze raz sorki bo nie wiem czy dobrze trafilem w temat :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 a rivatuner nowy probowales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 a rivatuner nowy probowales? Przyznam ze jezeli chodzi o RT to jestem zielony ale tak sciagnolem wersje 2.0 RC 15 i oczywiscie odpalilem ale nie widze zadnej ikonki odpowiedzialnej za temperaturke. Moze dlatego ze pierwszy raz obcuje z tym programem :roll: Zaraz sie ta gnidka pobawie jeszcze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 wlaczasz pojawia sie okno programu, wybierasz w pierszej linijce krate, w prawym koncu drugiej lini masz napisane cos o niej, i taki maly trojkacik -> kliknij go i wybierz hardware monitoring :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Uczynilem tak jak mi radziles (dzieki) i wyskoczylo mi okienko z zielona "podzialka" na ktorej sa zaznaczone zegary, jeden od rdzenia drugi od pamieci. kutfa kolejna sprawa do archiwum X :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 no i powinienes miec jeszcze 2 podzialki do temperatury (przynajmniej takjest u mnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Chyba bede musial sie rozejrzec za nowym biosem do XT :twisted: :twisted: :twisted: W tej chwili jeszcze prowadze maly dialog z ASUSem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 zapodacie linka do RT ? riva tuner'a ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ehh pierwszy link w googlu :| http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Has$kY Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Moje pytanie jaki sterownik jest najlepszy do 9800PRO@XT ? ja testowalem omegi 4.6 i 4.2 wyniki raczej bez wiekszych zmian chociaz widac roznice przy 4.2 w grach jakos lepiej dziala. A i jeszcze jedno bo zauwazylem ze oc gorzej idzie po zmianie biosu. jaki bios jest najlepszy do flashowania? Ja mam karte na hynixach i na starym biosie jechalem 756 bez artow a teraz to przy 740 juz zaczyna walic. Ale na standardowych ustawieniach mam tyle samo co po podkreceniu na biosie z PRO. Jak by ktos cos wiedzial to chetnie poslucham wypowiedzi i odpowiedzi na moje pytania :) Pozdrawiam. aha ja zaladowalem bios od His`a 9800XT 128Mb hynix z uwagi na to ze mam His`a 9800Pro ale chyab firma tutaj nie za bardzo gra role liczy sie raczej rodzaj i ilosc pamieci czy tak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...