ClareS Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 ale normalnie pokrecenie do 412/365 = wgranie biosu od xt ? ma ktos do cholery te timingi ? :D Na biosie od PRO i taktowaniach 412/365 bedziesz mial średnio 300pkt mniej niz na biosie od xt i taktowaniach 412/365 :idea: A co do timingów, ściągnij sobie bios od xt i przez program do edyci sprawdż je :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 dzieki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 ale normalnie pokrecenie do 412/365 = wgranie biosu od xt ? ma ktos do cholery te timingi ? :D Po kiego zaraz zmieniac bios dla timingów? :evil: Zainstaluj sobie program "ATI Tray Tools", tam w zakładce "Hardware" masz dostępną opcję: "Timings" :idea: Bez zmiany biosu możesz sie bawic do woli, robić z kartą co praktycznie zechcesz... Link: http://www.radeon2.ru/atitray/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 nie zrozumiałes mnie ;) chodzi mi o to ze "koledzy" powiedzieli ze po wgraniu biosu od XT moga wyzej kręcić pamięci dlatego pytam sie jakie sa timingi w XT zeby wlasnie w ati tray toolu zmienic i sprawdzic czy cos to da ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Wiec jak widac loteria. Niczym LOTTO :) A mnie zastanawia ile osób na tweaku ma na 9800 powyzej 7k w 3dmarku03 :) Ja 6,5 k ale niedługo powalcze o 7k . Nowy proc i płyta :D Więc kto wie :) ja mam po wgraniu biosu od XT 6700pkt a po podkreceniu ponad 7300 A ja tylko po podkreceniu jak w podpisie mam 6554. Moze po wgraniu biosu bym jeszcze zyskal? Na razie to mi styka. Jak bys wgral bios od XT to mial bys kolo 7000, u mnie bez wgrywania 6200 po wgraniu 6700 przy tej samej czestotliwosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Wiec jak widac loteria. Niczym LOTTO :) A mnie zastanawia ile osób na tweaku ma na 9800 powyzej 7k w 3dmarku03 :) Ja 6,5 k ale niedługo powalcze o 7k . Nowy proc i płyta :D Więc kto wie :) ja mam po wgraniu biosu od XT 6700pkt a po podkreceniu ponad 7300 A ja tylko po podkreceniu jak w podpisie mam 6554. Moze po wgraniu biosu bym jeszcze zyskal? Na razie to mi styka. Jak bys wgral bios od XT... Boje sie... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 nie ma czego sie bac, podaj dokladnie jakie masz pamieci i jakie PCB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 nie ma czego sie bac, podaj dokladnie jakie masz pamieci i jakie PCBJa tez sie nosze z zamiarem wgrania biosu (juz od miesiaca!), ale lekko sie cykam... :oops: Karte mam chyba taką jak Ty, kupiona na Allego z "Barwkomp"-u (link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28815912), zreszta tu masz foto od Dj. Gargamel - link: http://forum.purepc.pl/about81929-120.html. Jak widać PCB - Pro, pamięci Samsung 2.8. Co do biosu to chyba styknie cos z tej strony: http://koti.mbnet.fi/elixir/Radeon/XT/R360...-128/index.html, mysle o biosie "ATI.9800XT.128MB.Samsung.E-die" lub "GigaCube.9800XT.128MB.Samsung.E-die". Jak sie odnosisz do moich przemyslen i czy masz ta sama karte? Co proponujesz, jaki bios jest najlepszy? :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 nie ma czego sie bac, podaj dokladnie jakie masz pamieci i jakie PCBJa tez sie nosze z zamiarem wgrania biosu (juz od miesiaca!), ale lekko sie cykam... :oops: Karte mam chyba taką jak Ty, kupiona na Allego z "Barwkomp"-u (link: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28815912), zreszta tu masz foto od Dj. Gargamel - link: http://forum.purepc.pl/about81929-120.html. Jak widać PCB - Pro, pamięci Samsung 2.8. Co do biosu to chyba styknie cos z tej strony: http://koti.mbnet.fi/elixir/Radeon/XT/R360...-128/index.html, mysle o biosie "ATI.9800XT.128MB.Samsung.E-die" lub "GigaCube.9800XT.128MB.Samsung.E-die". Jak sie odnosisz do moich przemyslen i czy masz ta sama karte? Co proponujesz, jaki bios jest najlepszy? :idea: Przeciez widze ze w opisie masz napisane Pro@XT bios to poco pytasz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Przeciez widze ze w opisie masz napisane Pro@XT bios to poco pytasz ? Widocznie Boxter dał sobie siga na wyrost nieco - i to już od pewnego czasu! :D :P ;) Porównywałem dla mojego Sapphire timingi dla biosu oryginalnego (PRO) i dla biosu XT (jeszcze przed flashem) i nie znalazłem ani jednej różnicy (sprawdzałem dokładnie, upierdliwie wszystkie podawane przez RaBiTa 1.3 wartości, a jest tego trochę). Natomiast bios HISa miał inny jeden timing (nie pamiętam jaki, ale był słabszy), a karta na pamięciach kręciła mi się o dziwo znacznie gorzej (poniżej 380Mhz zamiast 405-411Mhz) , więc natychmiast przeflashowałem z powrotem na Sapphire. PS. Nie ma się co cykać z flashem - to nie boli! ;) PS2. A propos przyrostu w 3D03 - poprawiona obsługa Hierarchical-Z na R360 w stosunku do R350 (tak gdzieś wyczytałem i niech nikt mnie nie pyta o co chodzi, bo nie wiem :P). U mnie to było niecałe 300 smarków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Brak prądu podczas flashowania by chyba troche zabolał :D Ale dało by się wyleczyc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 ok to ja sobie tez sobie wezme siga na kilka miechów w przód - moze lat :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 ok to ja sobie tez sobie wezme siga na kilka miechów w przód - moze lat :)Też można... P.S. Z podpisem ze juz mam "bios-moda" moze stanę sie odważniejszy i szybciej przejde do czynu... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 jasne jasne, o ile pamietam to juz miales w podpisie 9800Pro jak jeszcze go nie miales :), ja tam wole mojego FXa 6800Ultra, kreci sie nawet na 600/1300 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Witam Dorwalem malo popularna u nas karte MSI RX9800 (R360 pcb by MSI) memorki HYNIX 2.8 . Ma ktos z tym jakies doswiadczenia? Pozdrawiam Krzysiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Piter dopisz jeszcz 16mb cachu ... ;) za niedlugo beda takie maxtory ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 przeciez mam wlasnie tego maxtora, kupilem w komputroniku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 przeciez mam wlasnie tego maxtora, kupilem w komputroniku :)Kolejny fake? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Nie, czemu tak sadzisz ? dzis udalo mi sie proca wykrecic na 3340Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Nie, czemu tak sadzisz ? dzis udalo mi sie proca wykrecic na 3340MhzMiałeś 386SX, czy juz DX? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Dobra dajcie spokuj sobie z gadaniem głupot lepiej cos pozytecznego róbcie :D Np. @ grafy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 mialem DX40, chyba AMD to bylo i do tego 4 ramu i trident 1MB a co ? nagrywarka NEC 2500 tez jest tylko zmodowana wirtualnie rzeczywiscie ma oryginalny bios ? Boxster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 "] Dorwalem malo popularna u nas karte MSI RX9800 (R360 pcb by MSI) memorki HYNIX 2.8 . Ma ktos z tym jakies doswiadczenia? Cofnij się kilka stron do tyłu w tym właśnie wątku - ktoś kupił taką kartę, grzała się niemiłosiernie (bez OC), a na koniec padła. Ja z kolei czytałem o tych kartach na ww.guru3d.com - generalnie MSI samo przerobiło PCB pod ten model i chyba nie za bardzo mu to wyszło. Jedne kręcą się jak szalone a inne praktycznie w ogóle i szybko padają. Polecam założyć na nią Silencera i dopiero potem delikatnie obadać jej możliwości. ;) @Boxster & PITer - ja tam do waszego OT nic nie mam, ale jakbym wszedł świeżo tutaj na forum i szukał dla siebie konkretnych informacji w tym wątku, to by mnie chyba szlag na miejscu trafił. :P :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 "] Dorwalem malo popularna u nas karte MSI RX9800 (R360 pcb by MSI) memorki HYNIX 2.8 . Ma ktos z tym jakies doswiadczenia? Cofnij się kilka stron do tyłu w tym właśnie wątku - ktoś kupił taką kartę, grzała się niemiłosiernie (bez OC), a na koniec padła. Ja z kolei czytałem o tych kartach na ww.guru3d.com - generalnie MSI samo przerobiło PCB pod ten model i chyba nie za bardzo mu to wyszło. Jedne kręcą się jak szalone a inne praktycznie w ogóle i szybko padają. Polecam założyć na nią Silencera i dopiero potem delikatnie obadać jej możliwości. ;) @Boxster & PITer - ja tam do waszego OT nic nie mam, ale jakbym wszedł świeżo tutaj na forum i szukał dla siebie konkretnych informacji w tym wątku, to by mnie chyba szlag na miejscu trafił. :P :P :P :P Trzeba sie wyszumiec :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Jak wgrac ten bios?Mam R350,r9800 pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Jak wgrac ten bios?Mam R350,r9800 pro Na R350 nie mozna wgrac biosu od XT. Tzn mozna, ale skutek bedzie inny od zamierzonego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Jak zmodowac R9800 PRO Sapphire 128mb/256 bit na 9800 XT ? prosze o pomoc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Czlowieku za taki txt powinenes dostac z miejsca BANA! :evil: Masz caly topic o tych kartach z tej rodziny. Poczytaj od 1 strony a wszystkiego sie dowiesz! Po drugie odpowiedzialem Ci przeciez ze na R350 nie wgrasz biosu od XT. Mozesz krecic zegary rdzenia i pamieci i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadysz Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 martini - nie zgodze sie tylko co do wgrania biosu, sam mam r350 i przez dluzszy okres chodzila na biosie od xt, ostatecznie wrocilem jednak do biosu od pro, jednak da sie na pewno... co do reszty.. no coz no comments :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 per3z poczytaj poprzednie strony - WYSIL SIE CZLOWIEKU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...