Jordi23 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Hej co daje generalnie zmiana biosu z 9800pro na XT, bo te karty roznia sie tylko zegarami i chyba XT ma czujnik ciepla. To co daje ten mod, czy tylko to zeustawia zegary na stan XT, bo przeciez jak sobie podkrece np. powerstripem to za kazdym razem jak bede wlaczal windowsa to i tak mi ustawi podkrecone zegary wiec po co zmieniac bios??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 a wlasciwie jak 100 % byc pewnym czy mam r350 czy 360?bo chce dokonac moda z pro na xt.sprawdzilem zegary przy kilku godzinach gry i ustawionym taktowaniu od XT chodzi plynnie na standard chlodzeniu.Dokonac moda?A jesli zrobie moda maja r350?Musze sprawdzic zdejmujac chlodzenie?Jak je pozniej umocowac(LOL) ??:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 per3z zciągasz cłodzenie nie uszkadzając kołeczków mocujących, przy okazji zmieniasz pastę termo pod rdzeniam (polecam arctic ceramique - nie przewodzi prądu i mozna walnąć jej duużo). Potem zakładasz z powrotem. A tak na marginesie, Ty chciałeś wymienić 9800pro na 6600GT, ja wymieniłem w drugą stronę i jest lepiej. Wydajnościowo +/- 5% ale antyaliasing, stery oraz jakość obrazu w filmach jest na sapphire 9800pro lepsza. Owinąłem nitką (muliną ;) ) 4 cewki(?) 2 wysokie i 2 niskie (do 3 niskiej nie ma jak podejść) - jest jakby troszkę ciszej, a może się zasugerowałem, że ma być ciszej. Czy to nie zaszkodzi tym cewkom ?? Może one mają być luźne, bo nitkę to troszkę ścisnąłem. A i czy ten drut miedziany nawinięty na rdzeń jest w jakiejś izolacji ?? Może zdjąć te nitki, co powiecie ?? Z orginalnego coolera (taki srebrny trapezowy) wyciągnąłem pierdziawkę i za pomocą gumek przypiąłem wentyl 60x60x20 @ 2800obr/8v - jest ciszej a rdzeń doszedło do 436 bez artów, w zakresie 438 - 447 jedynymi artami są białe kropeczki w "naturze" (mark03) w pozostałych czysto, przy 450 w naturze powielane są już trawki i gałązki.....Myślę o coolvivie ale na razie brak finansów. Pamięci nie ruszam (hyniks 2,8ns) bo brak radiatorków. Chyba zakupie aluminiowe coolermastery, gdzieś widziałem po 20 zł za 8 szt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Hej co daje generalnie zmiana biosu z 9800pro na XT, bo te karty roznia sie tylko zegarami i chyba XT ma czujnik ciepla. To co daje ten mod, czy tylko to zeustawia zegary na stan XT, bo przeciez jak sobie podkrece np. powerstripem to za kazdym razem jak bede wlaczal windowsa to i tak mi ustawi podkrecone zegary wiec po co zmieniac bios??? 1236699[/snapback] Błagam, proszę .... nie po raz n-ty to samo :angry: XT - poprawiona obłsuga Hierarchical-Z, cokolwiek to jest; daje 200-400 pkt. więcej w 3D03, a poza tym cholera wie, czy w czymkolwiek pomaga Monitoring temperatury zależy od PCB - musisz mieć PCB od XT z chipem LM63 http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/94 PS. Sorka, ale pisałem o tym już ok. 10 razy (wiem że topik jest długi ) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 co myslicie o tym chlodzeniu do mojej nowej sapphire 9800pro 256MB http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13774 da efekty?? czy cos innego polecacie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Conti -> sposobem na wyciszenie tych dławików jest silikon- trzeba obsmarować wkoło cały dławik- ludki robiły tak na płytach głównych z tym problemem- ponoć pomaga. Nie wiem tylko jak w takim wypadku jest z oddawaniem ciepła przez wytłumiony element. Drut ten (tak jak we wszystkich cewkach/dławikach) ma izolację z lakieru- bardzo cieńka warstwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) Silikon odpada, jakby coś się stało grafie (odpukać) to nici z gwarancji, to co nawinąłem zawsze można zdjąć.. Nic to, nie jest źle. Obecnie to chyba głośniej syczy monitor niż komp. Zastanawiam się jeszcze nad matami wygłuszającymi do kompa. Ponoć tłumią głównie wysokie tony. Ale kurcze są drogie. Może gdzieś uda mi się kupić matę korkową, muszę podjechać do obi.... Najlepsze w tym wszystkim jest to, iż żona twierdzi, że żadnego wysokotonowego piszczenia nie słyszy :? Edytowane 26 Stycznia 2005 przez Conti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Silikon odpada, jakby coś się stało grafie (odpukać) to nici z gwarancji, to co nawinąłem zawsze można zdjąć.. Nic to, nie jest źle. Obecnie to chyba głośniej syczy monitor niż komp. Zastanawiam się jeszcze nad matami wygłuszającymi do kompa. Ponoć tłumią głównie wysokie tony. Ale kurcze są drogie. Może gdzieś uda mi się kupić matę korkową, muszę podjechać do obi.... Najlepsze w tym wszystkim jest to, iż żona twierdzi, że żadnego wysokotonowego piszczenia nie słyszy :? 1237345[/snapback] żóna niesłyszy bo ma słabszy słych te częstotliwości sa tak wysokie ze niekażdy ma "PRZYJEMNOŚĆ" je usłyszeć :D u mnie piszczy monitor ale tlyko w 1028x1024 w 90 hz przez 5 minut po włączeniu ale już w 85 cisza :] i w 1024x768 w 120 hz ae też krótko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) ma ktos gdizes linka do poradnika jak zflashowac pro/xt?? wiem ze bylo pewnie nei raz ale pierwszy raz mam ATi :P i net mi muli, nie otwieraja sie pierwsze strony tego topicu :/ Edytowane 26 Stycznia 2005 przez Dev-o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Posiadam Radeona XV 9800SE sprawne 8 potoków na rdzeniu R360. Kumplowi zachciało mi sie eksperymentów i wgrał BIOS od radeona 9800XT programem GVF12. Niestety karta po wgraniu biosu nie wstała czarny obraz a komp się nie uruchamia. Pomyślałem żadne problem, mam kartę na PCI to wgram oryginalny biosik.Okazało się ze karta posiada jakąś blokadę zapisu biosu i przy próbie wgrania ATIFLASHEM komunikat: „data not Erased: FLASHROMEM „Terror: block protest not disabled status=0E”, niepomaga nawet opcja force wiec czy ktos wie jak ta blokade obejsc a najlepiej usunac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) ma ktos gdizes linka do poradnika jak zflashowac pro/xt?? wiem ze bylo pewnie nei raz ale pierwszy raz mam ATi :P i net mi muli, nie otwieraja sie pierwsze strony tego topicu :/ 1237879[/snapback] Tak jak każdy inny flash każdego innego biosu do karty graficznej (wiem, rzadko wychodzą nowe, nie to co do płyt głównych ;)) : http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/34 można skorzystać z "atiflash" albo "flashrom". Tutaj kolekcja biosów (wszystko było już x razy w tym topiku ;)) : http://koti.mbnet.fi/elixir/Radeon/XT/R360-128/index.html @Blacksmith - cholera; jeżeli parametr -f przy atiflash nie pomaga, to jedyne co mi w tym momencie do głowy przychodzi, to skorzystać z flashrom (program do flashowania kart graficznych działający jak atiflash tj. pod pseudo-dosem) : http://www.radeon2.ru/downloads/bios.html (powinno dać radę, Rosjanie się znają ;)) - powodzenia! @Jrodi23 : jeżeli będziesz miał kartę na R360 256MB, to warto spróbować biosa od XT - od pewnego czasu znacznie wzrosła wydajność (bodjaże od Catalyst 4.10, ale nie dam głowy), ponieważ poprawiono skopane wcześniej w sterownikach zarządzanie 256MB pamięci na karcie. Edytowane 26 Stycznia 2005 przez MietmaN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 hehe dzieki, wlsnie wgralem nowego biosik i jest kozak ;] - zbieram na revoleci i silencera i biore sie za rekord 3dm 2003 ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 hehe dzieki, wlsnie wgralem nowego biosik i jest kozak ;] - zbieram na revoleci i silencera i biore sie za rekord 3dm 2003 ;] 1238226[/snapback] Rozumiem, że flashromem? Z tego, co tam jest opisane pod ATIflash, to ten drugi nie służy do R350/R360. Dobrze, że się udało :D Jak coś wymodzisz z 2001SE i 3D03, to daj znać - mamy tutaj własny ranking (tylko ClareS gdzieś nam zniknął i nie aktualizuje ;)). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 @MietmaN tego tez probowałem najnowsze wersje i atiflash i flashrom (ale pokazuje ze jest bios "lock" zabezpieczony przed zmiana? parametr -l ) gvf12 tez odpada bo jak podepne grafe na pci (brak wyboru urzadzenia) najciekawsze jest to ze xp (jak odpaliłem starego cirrusa) to systam wykrył grafe wiec bios działa ale jakies ustawienia so do kitu i grafa sama sie nie budzi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) kupilem ta karte : http://www.sapphiretech.com/awards/image/media_374.jpg Saphire Atlantis 9800pro 256MB DDR-II jak patrze na rozmieszczenie pamieci to kurcze chyba to nie bedzie PCB od XT do tego jest to DDR-II - to dobrze ???, wiec nici z moda na XT???, jakie tam sa pamieci wiecie chodzi o firme?? Co myslicie o tej karcie, kupilem ja za 600zl wiec tutaj chyba dobrze zrobilem co?? tym bardziej ze sprzedalem swojego 9700/pro za 600zl ;) aha karta biega na 425 / 740 bez zadnych zaklaman w grafice Edytowane 27 Stycznia 2005 przez Jordi23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 kupilem ta karte : 1238826[/snapback]Rozumiem, że do granicy artefaktów jeszcze nie dobiłeś? Tutaj zmodowane biosy pod R350 i DDR-II : http://koti.mbnet.fi/elixir/Radeon/XT/R350-256/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Rozumiem, że do granicy artefaktów jeszcze nie dobiłeś? no jeszcze nie dobilem, narazie na takich mecze jak znajde max to porobie testy markow i podam wyniki, ale od razu mowie ze nie zrobie comparow bo nie mam neta w domu tylko w pracy, ale powiedz mi czy bede mogl to przerobic na xt czy z takim PCB raczej nie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) no jeszcze nie dobilem, narazie na takich mecze jak znajde max to porobie testy markow i podam wyniki, ale od razu mowie ze nie zrobie comparow bo nie mam neta w domu tylko w pracy, ale powiedz mi czy bede mogl to przerobic na xt czy z takim PCB raczej nie ??? 1238865[/snapback] Jeżeli nie masz PCB od XT, a jak byk widać na zdjęciu że nie, to i tak można przerobić kartę, jeżeli masz na pokładzie R360. Pod linkiem, który podałem wyżej, są nawet biosy właśnie do kart takich jak twoja - 256MB DDRII, GPU prawdopodobnie R350 - ryzyk fizyk; powinno zadziałać. ;) Edytowane 27 Stycznia 2005 przez MietmaN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 no a powiedz mi jeszcze, sprecyzuj ten ryzyk fizyk ;), jak zrobie sobie najpierw backup starego biosu, to jak nie uda mi sie mod na xt to nie bedzie problemu zeby wrocic do starego, czy ten ryzyk fizyk to nawet uszkodzenie karty? bo dla 200pkt w 3dmarku to troche bylo by jak dla mnie za bardzo ryzykowne, eh chyba nie bede ryzykowal - podkrece zegary na maxa praktycznie nic nie strace jak bym zrobil xt pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) my new score - 3DM 2k3 7305 w 2001 nie domaga bo procek niestety ceglasty :P Edytowane 27 Stycznia 2005 przez Dev-o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 hehe koles mi przyslal Sapphira 9800XT 256MB a mial byc 9800pro 256MB -no rewelacja i to za 600zl + koszty przesylki zabiores sie za testy podam wyniki na pewno wlane ponad 7000 pkt w 3D 2003 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 czekamy na wyniki ;] - ale czuje ze nie mma szans z takim prockiem jak moj:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) A propo locka i niemoznosci flashowania kart ati Kolega wyczytał na jakiś stronach, ze wszystkiemu moze być winien bios BIOS PŁYTY - nie karty graficznej wynika to z tego, ze na niektórych płytach, w celu zachowania kompatybilności ze starusienkim i nieuzywanym DOSem w biosie ustawiona jest opcja 'enable vga bios shadowing' czy jakoś tak na płytach, gdzie nie mozna tego wylączyc(VIA np), to moze blokowac wymiane biosu na karcie graficznej, gdyz zawartośc biosu jest podczas boota kopiowana do ramu, siedzi tam w jakiś komórkach, i przy próbie flash wyskakuje błąd, ze nie mozna nadpisac Nie wiem na ile jest to prawdą, niemniej jutro wdepnie do mnie kumpel, co ma wlasnie problem z flashem radka 9800le na pro, u mnie w biose mam te opcję na stałe wylączoną, wiec bedziem sie meczyc. w razie w zdam relacje z sukcesu lub porazki Pozdro 4 all update no i lipa najwidoczniej jest hardwarowy lock, bo nie daliśmy rady, mimo zmian biosu mobo... lipa Edytowane 29 Stycznia 2005 przez Gregu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 hehe koles mi przyslal Sapphira 9800XT 256MB a mial byc 9800pro 256MB -no rewelacja i to za 600zl + koszty przesylki zabiores sie za testy podam wyniki na pewno wlane ponad 7000 pkt w 3D 2003 ;) 1241244[/snapback] :blink: :blink: :blink: :blink: To masz farta! :D Jedno ale - czy to była karta używana z Allegro (domniemywam, że tak)? Flasując bios mogę sobie wpisać wszystko, jeżeli go wcześniej zmodyfikuję (nawet X850 XT PE ;)) np. RaBiTem. No i czekamy na wyniki .... @ Gregu - ciekawe i przemawia do mnie; odkąd pamiętam mam shadowing wyłączony (nawet pod PIII na Asusie Cusl2c, bo kombinowałem z biosami do Gigabyte'a 8500). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) [gluteus maximus] 9800xt ktore dostalem bylo tak naprawde 2 kartami s3virge i ati rage, Zostalem zrobiony w ch.... nie kupujcie nic od kolesia o ksywie sebkulczyk na allegro !!!!!!!! Wczesniej pisalem ze wyslal mi 9800xt bo tak myslalem paczke odebrala zona bo bylem w pracy, koles wlozyl mi do tych zlomow co wyslal plytke na ktorej napisal sterowniki do 9800xt i zona mi to przekazala wiec myslalem ze to 9800xt (zona sie nie zna na sprzecie) jak wrocilem do chaty troche sie zdziwilem. :( Do tego okazalo sie ze to moj stary znajomy z ktorym trenowalem kosza w sekcji koszykowki na uniwersytecie (jak tam studiowalem) i jak mozecie sie domyslac po jego ksywie to TAK jest to syn Pana Jana Kulczyka, Sebastian. Najlepsze jest to ze napisal mi smsa i nawet dzwonil i przepraszal ze zrobil glupi kawal ze chcial zobaczyc moja reakcje itp obiecal ze przyniesie mi karte osobiscie w sobote wieczorem dzis jest poniedzialek a karty jak nie widze tak nie widze. Mowie wam, tylko tak mnie zastanawia przeciez on pewnie nie narzeka na brak kasy, to czemu to zrobil, a do tego gralismy razem znalismy sie, potem kontak sie urawal jak przenioslem sie na politechnike... generalnie jestem wkurzony na maxa Edytowane 31 Stycznia 2005 przez Jordi23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 No szczesrze mowiac nie dziwie sie ze jestes wkurzony... Jeszcze bym na Twoim miejscu kolesia zwymyslal! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Witam Pomozcie mi odpowiedziec na nurtujace mnie pytanie, czasu mam niewiele bo gdzies do 14 i nie wiem co zrobic. Mam mozliwosc kupna Radeona Sapphire 9800SE 256bit za 495zl. Czy to dobra cena? Warto zainwestowac? Karta jest nowa ze sklepu, gwarancji na odblokowanie potokow nie mam, ale mam mozliwosc jednej wymiany, czyli w sumie mam 2 szanse. Nie wiem jak to jest z tymi sapphirkami, nie sledze tematu 9800, a tu nagle wyskoczylo mi z nienacka;] Czy moze lepiej sobie odpuscic, poczekac az stanieje i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> GF 6600 na agp? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) Jeśli kartę kupowałeś na od niego na allegro to niestety po trosze sam jesteś winien zaistniałej sytuacji... No bo kto kupuje tak drogi sprzęt od zerówy i to w dodatku z kopertą (zero komentarzy, brak pełnej aktywacji konta). Życzę Ci odzyskania pieniędzy co jednak może okazać się trudne... BTW- mowa o TYM Kulczyku? BTW2- "koperty" mogą sprzedawać na allegro? Edytowane 31 Stycznia 2005 przez mechl!n Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Jeśli kartę kupowałeś na od niego na allegro to niestety po trosze sam jesteś winien zaistniałej sytuacji... No bo kto kupuje tak drogi sprzęt od zerówy i to w dodatku z kopertą (zero komentarzy, brak pełnej aktywacji konta). Życzę Ci odzyskania pieniędzy co jednak może okazać się trudne... BTW- mowa o TYM Kulczyku? 1247444[/snapback] jasne ze bym nie kupil od kogos kto nie ma komentarzy i aktywacji konta, ale jak juz napisalem, okazalo sie ze znam kolesia, trenowalismy razem kosza na uniwerku, za bardzo mu zaufalem, wiesz fajnie sie rozmawialo, przypominalismy sobie czasy jak trenowalismy itp, do tego tak to jest ten Kulczyk, najmlodszy syn najbogatszego czlowieka w Polsce, wiec tym bardziej mysle sobie ze moge mu zaufac, wkoncu po co robic walek jak ma sie tyle kasy. ahhh zreszta nic juz nie zrobie tzn mam adres zwrotny na ktory miala by wrocic paczka gdybym jej nie odebral ale to mzoe byc fikcyjny adres bo nic by nie starcil gdybm jej nie odebral s3 virga ??? Nic teraz musze sobie kupic karte graficzna czesciowo na raty bo 600zl to kupa kasy :( a narazie mam vante 8MB , no mowie wam wsciec sie mozna na maxa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Znalazłem takie cos na allegro :blink: http://allegro.pl/show_item.php?item=40762930 Tylko dziwi mnie to PCB, spotkał sie ktos z takim radkiem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...