Skocz do zawartości
ClareS

Ati Radeon 9800 / Pro / Xt

Rekomendowane odpowiedzi

nawiązując do tych zręcznych elektroników :lol: i do tych nagminnie psujących sie radków 9800 msi , moze ma ktoś jakies info co dokładnie sie psuło , który układzik sie palił ... moze mi sie to przydac na przyszłość , oby nie :? , ale jakby co , w razie awarji wiedział bym co popsuje wyciskając z mojego radiusza ostatnie soki :lol:

... juz sie nie moge doczekac ,na paste as5 i taśme 3m i wreszcie zaczne jakies sensowne testy!!

Edytowane przez Dudumaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kocham tekst na tej stronie http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=113 aż się od razu lepiej na sercu robi!!! <tam jest o radku9800pro na zwyklych taktowaniach hehe :) >

ps. sory PiPoL ale jak to jest że masz o wiele mocniej skręcony procek, o nibo lepszy ram (i to w dodatku 2x więcej), sporo mocjiej podkręconą kartę i masz mniej pkt w 3dMatrku 2003 ode mnie??? Why? Nie kapuje...

Edytowane przez Poyep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka mam problem z grafika ati 9800 podkreca sie wspaniale ale chciałem wgrać do niej biosa od 9800PRO i nic nieda sie niewiem czemu wpisuje komendy typu

flashrom -f -p 0 bios.bin

atiflash -f -p 0 bios.bin

komendy działaja ale po paru sekundach zamiast wyskoczyć ze flashowanie wykonane wyskakuje mi

ERROR: data not erased

Prubowałem chyba programów pod windoze i pod dosa i nic nieda sie a miałem radka 9500 i na tych programach flshchował sie bez problemu czego moze być to przyczyna moze w biosie cos mam zmienic wyłąnczałem FW itd.. i nic niepomogło

Potem pomyslałem ze moze to wina biosów ze innej firmy lub cos w tym rodzaju wiec zgrałem orginalnego biosa i podniosłem taktowanie czyli miałem orginalnego biosa z podniesionymi zegarami daje flash i tosam nieprzeflashował sie niewiem czego to moze być przyczyna POMOCY !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Podczas demontażu firowego chłodzenia doszło do tragedi :cry: .Koledze zjechał śrubokręt po karcie tak niefortunnie,że oberwał dwa rezystory.Początkowo nawet nie zauważyliśmy tego faktu ale po zainstalowaniu nowego chłodzenia (aerocool VM 101 ) przy 3DMarku03 karat zaczeła sypać artefaktami.Poza tym chodzi normalnie.Dopiero po dłuższym poszukiwaniu znależliśmy przyczyne-brak dwuch rezystorów które oberwał śrubokręt.

Niestety znalezienie ich teraz graniczy z cudem-są wielkości dwuch ziarenek piasku :cry:

Może ktoś ma schemat lub wie albo jeszcze by mógł zmierzyć jaką mają rezystancje te rezystory to chyba bym był uratowany.Chodzi o te oznaczone jako R196 oraz R725.

Dołączona grafika

Myślę,że po wlutowaniu ich będzie wszystko ok.Tylko te ich parametry...

Za wszelką pomoc z góry dzięki.

Ps.Niech to bedzie przestroga-ludzie UWAŻAJCIE przy ściąganiu radiatora z karty!

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez ZYWIEC11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko mam 9800 wgrałem biosa od pro i wszystko chodzi bajerancko ale czy jest mozliwosc wgrania biosa od 9800XT tylko bym zanizył taktowanie do ustawien PRO ?? tak aby w ststemie była widziana jako 9800XT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to mam chyba wałka bo posiadam R350 i pcb standardowe od 9800 :)

a co do ZYWIEC11 idz do pierwszego zakładu elektronicznego oni zapewne beda mnieli te kondensatory i wlutuja je za pare groszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

set2004

Po uzyciu szukaj można znaleźć to:

1286023[/snapback]

mi narazie nie :) i oby tak zostało na wieczne :D , ale z ciekawości tez chciał bym sie dowiedziec ilu osob na tweaku padł owy msi lub medion w sumie to jeden pies :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to mam chyba wałka bo posiadam R350 i pcb standardowe od 9800 :)

a co do ZYWIEC11 idz do pierwszego zakładu elektronicznego oni zapewne beda mnieli te kondensatory i wlutuja je za pare groszy

1286540[/snapback]

Tak,tylko nie wiem o jakiej rezystancji były te rezystory.Jakby ktoś zechciał zmierzyc i podać byłbym wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm dzis doczytałęm cały topic kawałek po kawałeczku :D i mam pare pytan :huh:

1) czy aby napewno lepsze jest wyłaczenie fastwrite w biosie?? oraz w sterach ?? jakoś zawsze miałem wraznie ze fastwrite daje kopa :huh: , niech ktoś rozwieje moje wątpliwości?

2)czy mógłby mi ktos(kto ma zrobiony mad pro na xt na samsungach 2,8ns ) podac swoje timingu w kolejności takiej jak w ati tool . ale wszystkie nie tylko te ktróre sobie moge rabitem posprawdzam , sam wszystkich nie sprawdze rabit tylko cześć z nich podaje , a biosa nie wgram bo mam msi9800XL(medione) i jak bym wgrał bios xt było by boom ,dlatego prosze BARDZO ŁADNIE o screna z ati tool , zakładki timingi , albo wypis wszystkich w kolejności jak w ati tool :) dzieki z góry :rolleyes:

koło piątku bede miał juz gotową do boju grafe :) , narazie mam 5700ptk w 2k3 na zegarach 380/680 i 17500 w 2k1 , na zwykłych moich zegarach 350/620 mam jakies 5400 i 16,8 w 2k5 nie sprawdzałem ,....

.... narazie zapowiada sie nieźle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WITAM WSZYTKICH...PROSZE WAS(BŁAGAM:() O NIE LEKCEWARZENIE TEGO POST A PORADE:( PROBLEM TRWA JUZ 3tyg

I NADAL NIE MOGE SOBIE Z NIM PORADZIC:( BŁAGAM:(

===============================================================================

1)Tak Było Na Poczatku:

Witam.

Prosze Was O Pomoc:( Nie Moge Sobie Porawdzic Z Podłaczeniem TV Do Komputera:( Przestudiowałem SZUKAJKA Wasze Forum I InfoJama.pl I Nadal Nic:( Prosze Was,Nielekcewazcie Mojego Postu:( Chiałbym Już To Uruchomić:( Morduję Się Od Rana:(

Prosze O Pomoc.....

Sprawa Wyglada Tak:

Mam karte Radeon 9800PRO(Omega Drivers v2.5.97a). Kupiłem Dzis Na Giełdzie Kabel SVIDEO+Dzwięk---->>EURO Z Pozłacanymi Końcókkami I Wyglada Na BDB Jakości. Długość 15M.

Podłaczam Do TV do EURO i Do KOMPA Do Karty...KOMBINUJ Z USTAWIENIAMI NA WSZYTKIE SPODOBY:( Wzorócja sie na innych formumowaczac:( I NIC:( ZA CHOLERE NIC:( Nie Ma Obrazu.

Rano Gdy Coś Tam ustawiłem To Pojawił Sie Dzwięk...Ale Potem Coś Zminiłem I Zniknoł:(

BŁAGAM WAS:( Zawsze Mi Pomagaliście...Teraz Też Licze Na Was:(

===========================================

2)Po Skorzystaniu Porad Z Innych Forum(Bede Je Przedstawiał) Nadal Nic sie nie zmieniło:

TAKIE DOSTAŁEM RADY:

PIERWSZA: ustawienia->zaawansowane->ekrany przelaczyles sie zeby telewizor byl jako pierwszy ?

u mnie to pomoglo zeby wyswietlac na tv obraz i dzwiek

ODP: tz...jak mam przełaczyc.....u mnie obok telewziora jest pokazaony przekreslony kabel.....dobpiero gdy włącze to cos sie da zrobic.....

DRUGA: no to wlacz ten kabel i powinny ci sie pokazac 2 niebieskie kwadraciki obok monitora i telewizora

i jak wlaczysz jako pierwszy tv to powinienes miec obraz i dziwek na tv

ODP: sorki....przedtem zle napisałem....kabel jest przeklesliony ale gdy klikne na ROZWIAZYWANIE PROBLEMÓW i zaznacze WYMUSZAJ WYKRYWANIE TV to wtedy sie uaktywnia ale tych ikonek nie ma....

=================================================

POSTANOWIŁEM PRZEDSTAWIC ZRZUT:

FOTO 1: Tak Jest Bez Właczenia WYMUSZAJ WYKRYWAIE

FOTO 2: TAK JEST PO WĄŁCZENIU.....

FOTO 1:

Dołączona grafika

FOTO 2:

Dołączona grafika

====================================================

TRZECIA RADA: to jak masz to foto 2 to spróbuj w ustawieniach telewizora ustawić go jako domyślny, pierwszy czy jakoś tak to się nazywa

P.S a co się stanie jak zaznaczysz tą ikonkę w monitorze obok tego kułeczka

P.S.2 a nie masz nigdzie w ustawieniach typu połączenia (czy jakoś tak), zeby ustawić na klon

ODP:

niigdzie nie ma takie ustawinie:(

Po klikniciu ikonki obraz monitora mruga i nic:(

EDIT 1:

a czy u was tez automatcznie nie wykrywa tylko trzeba zaznaczyc w ROZWYWANIU PROBLEMÓW ZE TV JEST PODŁĄCOZNY?????

EDIT 2:

Dzisiaj zauwazyłem ze tylko na wejscu AV2 słychac cichutko charczacy dzwiek (regulacja w tv nie ma wpływu na jego głosnośc)....

Jest on słyszalny na obydwu kanałach AV1 i AV2....(dziwne)....

EDIT 3:

1.podłaczyałem na innych kablach kobnijujaz z wieloma przjeciówkami i innym telewizorem tez nic sie nie dzieje:( tz.na innym telewizorze słychac dzwięk:) ale nic pozatym....

2.Zauwaryzłem ze wyjscie w karcie ma wiecej pinów niz moja wtyczka od kabla...ale to chyba nie ma róznicy bo moze sie pokrywaja tylko kilka odpada....

PROSZE POMÓZCIE.... JA JUZ ROBIE WSZYSTKO:(

3.Czy mozliwe ze uszkodzone jest wyjscie TV:( Spotaliscie sie z takim przypadkiem:( ale dlaczego....ja nic nie robilem:(

4.Czy jest jeszcze jakas mozliwosc podłaczenia TV???/ gdzies na allegro.pl wydizałem przejsciłke z VGA na COS TAM DO TV....(z jakims konwertoerm).....

5.spradzaiłem akrte u kumpla, kabelek jest BDB, działa...sprawdzony...

nastomisat z karta tez nie moze sobie poradzic, ale mówi ze to NAPEWNO NIE USZKODZENIE WYJSCIA,tylko cos z softem:)

zeby tak było...i zeby sie to udało rozwiazac:(

:mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MK-Mateusz

Pewnie sprawdzałes, ale jeszcze się upewnię:

1. Czy podłączałeś kartę do tv kablem dołączonym do karty ??

2. Czy sprawdzałeś na sterownikach Ati Catalist (numerek obojętny) ??

3. Czy na karcie masz ustawioną zworkę (o ile jest) w pozycji "pal"

4. Rozdzielczość - nie powinno to może mieć dużego znaczenia ale ustaw 800x600 a max to 1024x768 i nie używaj niestandardowych ustawień.

Co do wymuszania wykrywania - to nawet jak nic nie masz podłączonego do wyjścia tv to i tak zostanie ono uruchomione, bo opcja ta po prostu na siłę włącza wyjście tv.

Jeśli na kablu dołączonym do karty, w rozdzielczości 1024x768 i co najmniej na 2 róznych tv nie uda Ci się odpalić wyjścia tv zastanów się nad reklamacją. Z tym, że tv z wejściem svhs lub chinch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MK-Mateusz

sprawdz na sterownikach Ati Catalist (numerek obojętny) ??

Rozdzielczość 800x600 a max to 1024x768 i nie używaj niestandardowych ustawień.

sprawdz kabel u jakiegos kumpla (koniecznie na ati! kable do gf sie roznia czasem....) ew znajdz sprawdzony kabel tv => karta ati i sprawdz u siebie

jesli bedziesz miał szary dziwny obraz z biegajacymi pasami to twoja karta ma wyjscie tv na NTSC! (trzeba sie wtedy pobawic biosem grafiki)

mysle ze to wina kabla znajomy miał ten sam problem trzeba było go inaczej polutowac mimo iz był kupowany w sklepie - zdaza sie....

Zywiec

nie podałes jaka konkretnie masz grafike (pcb czasem sie konkretnie rozni...)

Edytowane przez Blackshmith

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemka ja własnie cos mam z biosem grafy rozpoznaje mi telewizro jako NTSC i mam czerwono szary obraz od samego poczatku tak miałem na 9800 wiec zmieniłem bios od 9800PRO ale terz widzi TV jako NTSC a na radku 9500 z tym samym kablem nie miałem zadnego problemu moze mi ktoś skopiować swojego biosa od 9800pro w którym działa TVout na PAL poprawnie plizzz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WITAM WSZYTKICH...PROSZE WAS(BŁAGAM:() O NIE LEKCEWARZENIE TEGO POST A PORADE:( PROBLEM TRWA JUZ 3tyg

I NADAL NIE MOGE SOBIE Z NIM PORADZIC:( BŁAGAM:(

===============================================================================

1)Tak Było Na Poczatku:

Witam.

Prosze Was O Pomoc:( Nie Moge Sobie Porawdzic Z Podłaczeniem TV Do Komputera:( Przestudiowałem SZUKAJKA Wasze Forum I InfoJama.pl I Nadal Nic:( Prosze Was,Nielekcewazcie Mojego Postu:( Chiałbym Już To Uruchomić:( Morduję Się Od Rana:(

Prosze O Pomoc.....

Sprawa Wyglada Tak:

Mam karte Radeon 9800PRO(Omega Drivers v2.5.97a). Kupiłem Dzis Na Giełdzie Kabel SVIDEO+Dzwięk---->>EURO Z Pozłacanymi Końcókkami I Wyglada Na BDB Jakości. Długość 15M.

Podłaczam Do TV do EURO i Do KOMPA Do Karty...KOMBINUJ Z USTAWIENIAMI NA WSZYTKIE SPODOBY:( Wzorócja sie na innych formumowaczac:( I NIC:( ZA CHOLERE NIC:( Nie Ma Obrazu.

Rano Gdy Coś Tam ustawiłem To Pojawił Sie Dzwięk...Ale Potem Coś Zminiłem I Zniknoł:(

BŁAGAM WAS:( Zawsze Mi Pomagaliście...Teraz Też Licze Na Was:(

===========================================

2)Po Skorzystaniu Porad Z Innych Forum(Bede Je Przedstawiał) Nadal Nic sie nie zmieniło:

TAKIE DOSTAŁEM RADY:

PIERWSZA: ustawienia->zaawansowane->ekrany przelaczyles sie zeby telewizor byl jako pierwszy ?

u mnie to pomoglo zeby wyswietlac na tv obraz i dzwiek

ODP: tz...jak mam przełaczyc.....u mnie obok telewziora jest pokazaony przekreslony kabel.....dobpiero gdy włącze to cos sie da zrobic.....

DRUGA: no to wlacz ten kabel i powinny ci sie pokazac 2 niebieskie kwadraciki obok monitora i telewizora

i jak wlaczysz jako pierwszy tv to powinienes miec obraz i dziwek na tv

ODP: sorki....przedtem zle napisałem....kabel jest przeklesliony ale gdy klikne na ROZWIAZYWANIE PROBLEMÓW i zaznacze WYMUSZAJ WYKRYWANIE TV to wtedy sie uaktywnia ale tych ikonek nie ma....

=================================================

POSTANOWIŁEM PRZEDSTAWIC ZRZUT:

FOTO 1: Tak Jest Bez Właczenia WYMUSZAJ WYKRYWAIE

FOTO 2: TAK JEST PO WĄŁCZENIU.....

FOTO 1:

(zdjecia Powyzej postu)

FOTO 2:

(zdjecia pozwyzej postu

====================================================

TRZECIA RADA: to jak masz to foto 2 to spróbuj w ustawieniach telewizora ustawić go jako domyślny, pierwszy czy jakoś tak to się nazywa

P.S a co się stanie jak zaznaczysz tą ikonkę w monitorze obok tego kułeczka

P.S.2 a nie masz nigdzie w ustawieniach typu połączenia (czy jakoś tak), zeby ustawić na klon

ODP:

niigdzie nie ma takie ustawinie:(

Po klikniciu ikonki obraz monitora mruga i nic:(

EDIT 1:

a czy u was tez automatcznie nie wykrywa tylko trzeba zaznaczyc w ROZWYWANIU PROBLEMÓW ZE TV JEST PODŁĄCOZNY?????

EDIT 2:

Dzisiaj zauwazyłem ze tylko na wejscu AV2 słychac cichutko charczacy dzwiek (regulacja w tv nie ma wpływu na jego głosnośc)....

Jest on słyszalny na obydwu kanałach AV1 i AV2....(dziwne)....

EDIT 3:

1.podłaczyałem na innych kablach kobnijujaz z wieloma przjeciówkami i innym telewizorem tez nic sie nie dzieje:( tz.na innym telewizorze słychac dzwięk:) ale nic pozatym....

2.Zauwaryzłem ze wyjscie w karcie ma wiecej pinów niz moja wtyczka od kabla...ale to chyba nie ma róznicy bo moze sie pokrywaja tylko kilka odpada....

PROSZE POMÓZCIE.... JA JUZ ROBIE WSZYSTKO:(

3.Czy mozliwe ze uszkodzone jest wyjscie TV:( Spotaliscie sie z takim przypadkiem:( ale dlaczego....ja nic nie robilem:(

4.Czy jest jeszcze jakas mozliwosc podłaczenia TV???/ gdzies na allegro.pl wydizałem przejsciłke z VGA na COS TAM DO TV....(z jakims konwertoerm).....

5.spradzaiłem akrte u kumpla, kabelek jest BDB, działa...sprawdzony...

nastomisat z karta tez nie moze sobie poradzic, ale mówi ze to NAPEWNO NIE USZKODZENIE WYJSCIA,tylko cos z softem:)

zeby tak było...i zeby sie to udało rozwiazac:(

ODPOWIEDZ NA:

MK-Mateusz

Pewnie sprawdzałes, ale jeszcze się upewnię:

1. Czy podłączałeś kartę do tv kablem dołączonym do karty ??

2. Czy sprawdzałeś na sterownikach Ati Catalist (numerek obojętny) ??

3. Czy na karcie masz ustawioną zworkę (o ile jest) w pozycji "pal"

4. Rozdzielczość - nie powinno to może mieć dużego znaczenia ale ustaw 800x600 a max to 1024x768 i nie używaj niestandardowych ustawień.

Co do wymuszania wykrywania - to nawet jak nic nie masz podłączonego do wyjścia tv to i tak zostanie ono uruchomione, bo opcja ta po prostu na siłę włącza wyjście tv.

Jeśli na kablu dołączonym do karty, w rozdzielczości 1024x768 i co najmniej na 2 róznych tv nie uda Ci się odpalić wyjścia tv zastanów się nad reklamacją. Z tym, że tv z wejściem svhs lub chinch

1.sprawdzałem.

2.ZA CHWILKE SPRAWDZE NA NAJNOWSZYCH CATALISTACH NA CYZSTYM SYSTEMIE(skozystam z czystego obrazu partycji)

3.HMN...ZARAZ POSZUKAM W DOKUMENTACJI CZY TAKIE COS ISTNIEJE....ALE ZAZNACZAM ZE JA NIE MAM WOGÓLE OBRAZU(czarny ekran i ze kabel sprawdzałem na innym kompie i sprawdzalem tez dwa telewizory)

4.rozdzielczosc OK....

co dowymuszania: to wiem, ale gdy zaznaczam na tym drugim monitorze co sa dwa obok i daje DOŁACZANY o klikam ZASTOSUJ to spowrotem robi sie szary i obrazu nie ma nadal:(

jesli bedziesz miał szary dziwny obraz z biegajacymi pasami to twoja karta ma wyjscie tv na NTSC! (trzeba sie wtedy pobawic biosem grafiki)

mysle ze to wina kabla znajomy miał ten sam problem trzeba było go inaczej polutowac mimo iz był kupowany w sklepie - zdaza sie....

tak jak mówiłem KABEL OK...sprawdzałem inne standadrowe kable tez zadnych róznic:(

mój kablel spradzałem na gforce ale skoro inne kable tez nie dzialaja u mnie na ATI to nie ma znaczenia...

JA NIE MAM WOGIŁE OBRAZU:( Wiec NAWET TAKIE PASY BYŁY BY POSTEPEM:((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WIELKIE DZIEKI WAM:) ZE CHCECIE MI POMÓZ:(

1.Nie mam mozliwosci pozyczenia RADEONA 9800PRO(nikt nie ma takiego:D:D:D:)

2.Wlasnie robiłem test na orginalnych castalistach i to samo...

PS.A nie dziwi was to ze: przy pierwszym monitorze pokazuja sie te dwa kwadraciki a przy TV nie ma takich(widac na foto)???

PS 2.Hmn...a gdymym miał walnieta to gdzie moge sie udac do seriwsu...mieszkam w krzeszowiach koło KRAKOWA. Jakis dobry zaufany serwis by sie przydal:( W łatwo dostpnym miejscu...:((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmn...gwarancji nie mam...mineła 28lutego....karte kupiłem na Alllego.pl w sierpniu od goscia z krakowa który mi ja przywiózł do krzeszoiwac.....(gosc kupił karte w jakims sklepie w krakowie):((((

hmn...zgrałme bios...sprawdizałem i tam jest ustawiony PAL...i TV-out aktywne....chyba ze ten gosc bawił sie i wgrał inny bios...i ten nie che działac z tv????? moze wgrac jakis inny bios????:(????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MK-Mateusz

załatw jakiego kolwiek radka wszystkie chodza podobnie jeslichodzi o tv....

ew wez do kumpla i sprawdz u niego czy twoja chodzi u niego proste ..

dzis mamy 20 lutego chyba chodziło ci o styczen ew zeszły rok sklepy maja miesieczna furtke gwarancyjna czasem nawet 3 miesieczna wiec jesli ładnie poprosisz to moze pojda na wspołprace.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MK-Mateusz

załatw jakiego kolwiek radka wszystkie chodza podobnie jeslichodzi o tv....

ew wez do kumpla i sprawdz u niego czy twoja chodzi u niego proste ..

dzis mamy 20 lutego chyba chodziło ci o styczen ew zeszły rok sklepy maja miesieczna furtke gwarancyjna czasem nawet 3 miesieczna wiec jesli ładnie poprosisz to moze pojda na wspołprace.....

1288375[/snapback]

sorki...chdziłeo mi o 28stycznia...hmn....tak myslisz....to moze zadzoenie do nich...bo chyba nie macie jzu znanych propozycji????

moja karte spardzłem u kumpla...tez nic....

a tymaczoso nie mam od kogo pozyczyc radka:( wiec chyba zostaje serwis/????:(:(:(

tylko co ja podłacze zamiast tej:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja licze jednak ze te mediony to są egzemplaże magazynowe!!leżakowce zamienniki gwarancyjne !! obym sie nie mylił :lol: karta narazie poszła bez niczego na 430 i 730 , czekam na tasme 3m i zaczne frasować sprzęcik:D

sie okaze w biegu czy modele są dobre czy nie :D

wydaje mi sie że jak sie nie kombinuje z wgrywaniem biosa do tej karty to nie powinno byc poblemu!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...