grandzu Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Witam. Chce powiedzieć że to mój pierwszy radek (HIS 9800PRO) i nie za bardzo się orientuje w driverach do tego sprzętu. Jakby komuś się chciało naskrobać kilka słów które są najlepsze/najstabilniejsze to byłbym wdzięczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Przesiadlem sie wlasnie na Catalyst Softmod 5.3 i nie zauwazylem jeszcze zadnych problemow. Bardzo dobre sa tez Omegi 4.12. Wybor zalezy juz do Ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ironfan Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Spójrzcie tu http://www.adt.com.pl/strony_wew/cennik/do...p3?kategoria=19 na ceny radka 9800. Nie wydaja sie podejrzane?? Wyslalem meila do firmy , napisali ze pierwsza liczba to ilosc pamieci a druga bity. Pisza tez ze karty sa Sapphire a gwara 12mcy. Ktoś kto tam mieszka moglby to sprawdzic? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek71 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Spójrzcie tu 1369549[/snapback]Az tak podejrzane sie nie wydaja :) Normalnie radeon 9800 non-pro mozna kupic gdzies za okolo 560 zl chyba (jakis sklep www czy na allegro), a tutaj jest za 535 chyba - czyli troszke taniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Na allegro siedzi nawet R9800PRO za ~560zł :P W sumie czas najwyższy, żeby te Radki staniały :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alxd Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Mam takie pytanko dotyczące karty 9800 pro. PCB jak w referencyjnym 9800 pro. W biosie zrzuconym przez ATItool v.0.23 sygnatura R360. Na driverach forsage 9800PRO@9800XT przyrost wydajności przy taktowaniu jak pro: 3dmark03 - trochę poniżej 5% 3dmark01 - około 2 % Czy to jednaznacznie wskazuje że mam rdzeń r360? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 alxd jaka dokładnie masz grafike? szukam biosu na r360 z pamieciami hyniksa 2,5ns 128mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alxd Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 mam sapphire 128 MB 256 bit na hynixach bios wskazuje chyba na to ze mam r360 jak wróce do domu zerkne czy 2.5 ns i dam znać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) mam sapphire 128 MB 256 bit na hynixach bios wskazuje chyba na to ze mam r360 jak wróce do domu zerkne czy 2.5 ns i dam znać 1371608[/snapback] zdejmij radiator z gpu i sprawdz bo nie ma programu ktory wskaruje dobrze. ONe wskazuja to co maja wpisane w biosie, a tam mozesz sobie wpisac za typ gpu nawet stokrotka. Wtedy programy beda pokazywac : Typ gpu : Stokrotka :wink: Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alxd Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) programy faktycznie pokazują R350 natomiast jak otwieram bina ze zrzuconym z mojej karty oryginalnym biosem mam tam sygnatury R360 w ascii np. ...R360 Hynix DDR 113-A18812-100 BIOS... ...R360AGP... ...ATI R360... ... Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez alxd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Co z tego?? mozesz miec tam nawet stokrotka Hynix.... , sprawdz na rdzeniu co masz napisane bo TYLKO tam jest odpowiedz na pytanie " jaki mam rdzen r350 czy 360 ? " Mi wszystkie programy pokazywaly ze mam r350 a w rzeczywistosci mam r360 Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alxd Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 dzięki, może kiedyś jak będe zmieniał chłodzenie :) na razie i tak nieźle podciągnął bez OC na samych driverach forsage:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeCet99 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam zamiar kupić Radka 9800pro i najprawdopodobniej kupię go w Komputroniku i mam pytanie czy lepiej wziąć Build By ATI http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17146 czy może lepiej dopłacić te 56zł i wziąć Sapphire http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7058 ?? czy one się wogule czymś różnią ?? może ktoś wie jakie ma pamięci ten Build By ATI bo Sapphire ma chyba hynixy 2,8ns ?? EDIT: w gre wchodzi jeszcze PowerColor http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46312609 Czy widoczne są różnice w wydajności i w możliwościach O/C między tymi producentami ?? Prosze o odpowiedź. Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez PeCet99 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alxd Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 @Blackshmith a więc są to niestety Hynix HY5DU283222A F-28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alxd Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) @PeCet99 jeżeli wszystkie są tak samo taktowane i mają pamięć 256 bitową to to wydajność na standardowych sterownikach powinna być mniej więcej taka sama konkretny wzrost wydajności można osiągnąć np. w wyniku OC lub modowania/flashowania i tutaj karty sprawują się różnie nie tylko w zależności od producenta ale też np. serii produkcyjnej, rdzenia, pamięci - bo akurat 2.5 ns były na stanie ;) itd. co i jak można modować dowiesz się np. stąd: http://www.rojakpot.com/showarticle.aspx?artno=92&pgno=2 na ile to jest akualne to może oceni ktoś kto jest bardziej w temacie ;) wg. autora praktycznie wszystkie nowe egzemplarze 9800PRO są już na R360 :) http://www.rojakpot.com/showarticle.aspx?artno=92&pgno=14 Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez alxd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 (edytowane) Siema! Mam sprawe :) Aktualnie jestem szczesliwym posiadaczem Medion 9600TX ( czyli 9500PRO). Nie planowalem jej zmieniac. Przedwczoraj wyczailem Medion 9800PRO w fajnej cenie i pomyslalem, ze kupie i sprzedam za pare zlotych wiecej :-P Jak przynioslem ja do chaty i podlaczylem to "troche" mi sie spodobala i zaczalem sie zastanawiac czy aby nie spylic mojej starej 9500PRO (roznica w cenie za jaka bym ja spylil, do ceny za jaka kupilem Medionka 9800PRO nie byla by duza :wink: ). Moje pytanie jest takie, co mysliccie o mojej sytuacji ? Czego sie pozbyc ? Moze niedlugo 9800PRO beda taniec i jesli sprzedawac to tera jest dobra pora ? (niedlugo przeciez wchodza R520). Mam wielki dylemat, czy zarobic pare zlotych, czy jednak dozucic pare i miec tego 9800PRO. Porostu niechce zeby bylo tak, ze wybiore 9800, a tu na dniach stanieja te wszystkie GF6600, czy wlasnie Radki 9800. Na koniec pochwale sie wam moim chlodzonkiem wlasnej konstrukcji. Do tej pory chlodzil tego 9500PRO, ale dzisiaj dalem go na probe na 9800PRO. Wiatrak chodzi na 7V i praktycznie go nie slychac. Narazie nie wiem jak z Overclockingiem, bo nie probowalem :) Jest to zwykly wentylator Titana z jakiegos Durona starego (dalem 10zł). Troche przycialem, troche wywiercilem i pasuje jak ulal B) Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez DziubekR1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poyep Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Jedno jest pewne... te karty już więcej nie stanieją! :D Nie ma szans... Cena około 500zł to absolutne minimum... ponieważ nie możemy zapominać o mocnych 4 potokowcach które cały czas są w sprzedaży za ok. 300-350zł no i o klasie najniższej która też nie jest taka tania: ceny od 160zł.. Więc do ilu niby miałby stanieć 9800????????????????? hehe:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Wydaje mi się, że nie stanieją już bardziej. Granica 500 to i tak niska granica. Dalej w dół to już po tym jak x800pro zejdzie poniżej 800zł. Taka sama sytuacja była przy 9700pro i 9800pro. Ja bym się raczej pozbył 9600tx niż 9800. Chłodziwo przyzwoite, tylko pogratulować własnej konstrukcji/modyfikacji. Jeszcze coś na pamiątki i będzie super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Wiec jestem coraz bardziej przekonany zeby jednak popchnac Radeona 9600TX poki jeszcze sa w cenie :-P A na pamiatki to wlasnie sie zastanawiam co dac. Troche ciezko jest, bo malutkie te BGA :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Siema! Mam sprawe :) Aktualnie jestem szczesliwym posiadaczem Medion 9600TX ( czyli 9500PRO). Nie planowalem jej zmieniac. Przedwczoraj wyczailem Medion 9800PRO w fajnej cenie i pomyslalem, ze kupie i sprzedam za pare zlotych wiecej :-P Jak przynioslem ja do chaty i podlaczylem to "troche" mi sie spodobala i zaczalem sie zastanawiac czy aby nie spylic mojej starej 9500PRO (roznica w cenie za jaka bym ja spylil, do ceny za jaka kupilem Medionka 9800PRO nie byla by duza :wink: ). Moje pytanie jest takie, co mysliccie o mojej sytuacji ? Czego sie pozbyc ? Moze niedlugo 9800PRO beda taniec i jesli sprzedawac to tera jest dobra pora ? (niedlugo przeciez wchodza R520). Mam wielki dylemat, czy zarobic pare zlotych, czy jednak dozucic pare i miec tego 9800PRO. Porostu niechce zeby bylo tak, ze wybiore 9800, a tu na dniach stanieja te wszystkie GF6600, czy wlasnie Radki 9800. Na koniec pochwale sie wam moim chlodzonkiem wlasnej konstrukcji. Do tej pory chlodzil tego 9500PRO, ale dzisiaj dalem go na probe na 9800PRO. Wiatrak chodzi na 7V i praktycznie go nie slychac. Narazie nie wiem jak z Overclockingiem, bo nie probowalem :) Jest to zwykly wentylator Titana z jakiegos Durona starego (dalem 10zł). Troche przycialem, troche wywiercilem i pasuje jak ulal B) Ej tego 9800PRO Mediona to z jaką gwarą wyczaiłeś i za ile?? Widził wogóle ktos 9800PRO mediona z gwarą 12 m-cy?? I za ile ?? THX czekam na odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Ej tego 9800PRO Mediona to z jaką gwarą wyczaiłeś i za ile?? Widził wogóle ktos 9800PRO mediona z gwarą 12 m-cy?? I za ile ?? THX czekam na odpowiedz 1375065[/snapback] Wiec wydaje mi sie, ze Medionow z gwara 12 miesiecy nie ma. Te co so dostepne maja najczesciej 1 miesiac i kosztuja 499zł (na allegro - nowe). Uzywane mozna wyrwac za jakies 450zł (a nawet taniej jak sie postarasz), a za ile ja kupilem to juz ja wiem :D (uzywana bralem, wiec gwary nie miala, ale uzywana 2 miesice wiec jak nowka). pozdro ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 A ja mam cos fajnego tylko właśnie nie pisze nic o gwarze. http://allegro.pl/show_item.php?item=47552124 Zastanawiam się co jest wydajniejsze czy 6600@ czy to od MSI?? Tylko ja juz zamówiłem 6600 za 499zł ale do końca tygodnia nie będzie jej na stanie. Może na koniec następnego. I sprzedawca powiedział że moge odmuwic zamówienie kiedy chce. A jak nawet będą dostępne to się będzie ze mną kontaktował i będę musiał potwierdzić zamówienie. Czyli mam jeszcze tydzień na zastanowaienie. Niby ten radek w grach z aa i af będzie wydajniejszy ale nie wiadomo nic o gwarancji. No nie wiem jak wy uważacie?? Przecież 9800PRO to starsza konstrukcjia i nowszych gierek może nie ciagnąć tak jak 6600 pomimo 256Magistrali No nie wiem może zakupie tego. CIężi wybór. A najtańszy 9800PRO z gwarą na allegro to 569zł Czyli 70zł dokładam i mam radka. A 6600 się przyzwoicie kręci i ma całkiem niezłe wyniki w grach. Nie wiem jeszcze się zastanawiam. Ale każda wasza sugestie biore pod uwage. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Panowie Czy to sa jakies zarty czy moze szykuja sie przekrety?? R9800 non Pro za 410zł ?? I jeszcze to MSI 9800Pro?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Panowie Czy to sa jakies zarty czy moze szykuja sie przekrety?? 1375794[/snapback] To wcale nie musi byc przekret. Ten pierwszy Xpert to 128bitoweiec, wiec cena jest jak najbardziej adekwatna do jego mozliwosci. Ten drugi koles to raczej by tu nie "przekrecal", bo ma ponad 200 komentarzy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) ehhh i ja mam problem Opis karty: 9800PPro, z Biosemod XT + niebieskie zalmany na bga+silenter rev3 Objawy: Co pewien czas w windowsie pojawiają się "brązowe linie" z prawej strony monitora i biegną aż prawie do lewej krawędzi monitora. Pojawiają się chaotycznie, tzn. niewiadomo kiedy. Co zabawne nie występują one gdy karta wyświetla grafikę 3D tylko w 2D. Wygląda, ze karta ma jakieś "opory" problemy z wyświetlaniem grafiki 2D. Myślałem ze jak zakładałem silentera to za mocno go przykręciłem, wiec poluzowałem trochę, nic odkręciłem założyłem ponownie i to samo. Wczoraj kupiłem arctic ceramik, aby zmienić to silikonowe gofno co dają standardowo i tez nic Co musze zaznaczyć: nie jest to problem sterowników, bo zmieniałem stery a w międzyczasie instalowałem od nowa system Czy ktoś się spotkał z czymś takim? A jeżeli nie czy ma pomysł co to może być? Niestety nie mam pcb od XT a wiec nie posiadam czujnika temp, jednak temperaturę mierzyłem osobnym czujnikiem ( czujnik podklejony bod bok "rdzenia" silentera, który dotyka rdzeń. Tak zmierzona temperatura wynosi 56C( silent ) w iddle a 46 ( High ) także w silent. Podłamany idę szlifować silentera, bo nie podoba mi się za bardzo pow. dotykajaca rdzenia. Zastanawia mnie najbardziej, czemu pojawia się to w windzie, a czemu nie w np. grach. EDIT:Wypolerowalem silentera na lustro, i co.... nadal to samo, nawet powiem wiecej wlanczam PC, bootuje sie winda, pokazuje sie pupit, a ty nagle "brazowe linie" Nie napisalem wczesniej ze linie po chwili ( kilku sekundach ) znikaja. Wie moze ktos czemu sie tak dzieje? Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 To wcale nie musi byc przekret. Ten pierwszy Xpert to 128bitoweiec, wiec cena jest jak najbardziej adekwatna do jego mozliwosci. Ten drugi koles to raczej by tu nie "przekrecal", bo ma ponad 200 komentarzy :wink: 1375806[/snapback] Kurde ale mam chrapke na tego 9800non Pro szkoda ze koles ma tylko 5pozytywow i jeszcze ten mandat do zapłacenia :mur: :mur: :mur: :mur: gdyby nie to to juz by byl moj echhhhh szkoda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 ja zamiast tego 9800SE 128mb/128BIT proponuje 6600 za 500zł można kupic ale jak karta hula to ho ho Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Kurde ale mam chrapke na tego 9800non Pro szkoda ze koles ma tylko 5pozytywow i jeszcze ten mandat do zapłacenia :mur: :mur: :mur: :mur: gdyby nie to to juz by byl moj echhhhh szkoda 1376068[/snapback] Nie bierz tego Non Pro, bo to jest jakis stary shit, jeszcze na tych starych pamieciach, ze 128bit to juz wogole. Lepiej poszukaj uzywanego Mediona 9800PRO. To jest juz naprawde dobra maszyna :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 nikt nie zna odpowiedzi :-| Chcialem zrobic screana, abyscie widzieli o co mi chodzi, ale gdy go zrobilem to..... no wlasnie nie bylo znieksztalcenia :blink: . Zaczolem sie zastanawiac jak to? Przeciez jezeli karta przeklamuje w grafice to na screanie powinno to byc widac a tu nic, idealnie piekny obraz :unsure: "Przestudiowalem" moj problem i znalazlem analogiczne przypadki wsrod ...starych TV ( rubin i inne ). Zapewne niektorzy z was sie z tym spotkali. Mianowicie na tych leciwych TV gdy na TV byl wyswietlany tekst to TV znieksztalcal obraz w miejscu w ktorym byl txt ( "przesowal" go ) i przy okazji znieksztalcal dzwiek. Zastanawilo mnie tez to ze podczas 3Dmarka03, linie te pojawily sie takze, ale tylko na napisie 3dmark ( u goru ) oraz na tekscie u dolu, reszta obrazu byla idealna. Dlatego zaczolem zastanawiac sie czy to aby nie monitor? juz sam nie wiem. :?: :?: ma ktos jakis pomysl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) Zobacz na innym monitorze , zdejmij zalmany i sprawdz Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez kubasiek1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...