Gregor1230 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Na omegach a chce catalysty 5.6 . Da się zrobic to na catalystach. Apropo podkręcania to w stress tescie w csiku jak radlinkerem podkręcam to wogóle nie ma przyrostu :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 No to nie wiem co masz natrzodzone w systemie Gregor, ale u mnie WinXP+Catalysty5.6 z control panelem (nie CCC, tylko taki zwykly) chodzi bez kłopotów: ćĆ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Właśnie chodzi o to ze new sysa mam :) , ale mam te stery z ccc. Moze to ich sprawka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Spójrzcie na to. Mediony 9800Xl za 319zł !: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55541810 Jak myślicie, czy to jest jakiś przekręt ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Boziu kochany za niedługo je bedą za darmo rozdawać :lol: Może nie przekręt ale handlarz jakiś taki nowiutki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yavol Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) nom a zobaczcie za co dostał swojego jedynego pozytywa:) może te karty też są "niesprawdzone"??? :razz: Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Yavol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek71 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 tylko nie mowcie, ze ktos by mu wplacil kase w ciemno :D zwroccie uwage: "Płatność tylko i wyłącznie przekazem na poczcie." czyli nie ma odbioru osobistego :D poza tym opis dokladnie skopiowany z moich poprzednich aukcji, zdjecie pewnie takze pozyczone - nic tylko kupowac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t00l Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 mam prośbe potrzebuje biosu do 9800pro [najlepiej powercolor], za cholere nie moge takiego znaleźć, czy ktoś mógłby mi zapodać jakiegoś linka, albo coś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) BIOSY do 9800, 9800pro, 9800xt - tych dla Powercolora 9800 pro znajdziesz tam conajmniej kilkanascie 9800 pro @ 9800 xt Edytowane 24 Czerwca 2005 przez paolowawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 @paolowawa weź mi powiedz tak szczerze, skąd ty do cholery masz tyle kasy na taki wypasiony sprzęt.....też bym tak chciał :(......Pracujesz w banku czy co ? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Jak sie kradnie tak sie ma :D (joke) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) dobrze pomyslane......jak ma to napewno ukradl ....bo przeciez nie zarobil. a swoja drogą to zbieralem na niego, zbieralem, mialem urodziny, zrobilem magisterke, troszke rodzice dolozyli <ok 1500zl>, troche kasy odzyskalem za swoj stary sprzet <ati 9800xt, abita nf7s rev 2.0, thortona 2200+@2500a> reszta to wlasna praca, oszczednosci i ciegle wyrzeczenia. Edytowane 24 Czerwca 2005 przez paolowawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Nie wiem, czy zauważyliście, ale sprzedawca tych supertanich Medionów, ma juz na Allegro zawieszone konto. Tak więc musiał to być przekręt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) No proszę a jednak przekręt. Muszę popracować nad sobą bo za łatwowierny jestem ;) Ale skoro sapphira można za 530zł wyrwać z 2 letnią gwarancją to zakup mediona za powiedzmy 400zł to już porażka. Sam ubolewam że nie poczekałem miesiąca i bym teraz taką karciochę kupił :( Edit: Mój radek nie jest niestety mistrzowski. Bez daleko idących ingerencji chyba sie nie obejdzie :( Nowe i chyba ostateczne wyniki: 3DMark 2001 - 25 123 pkt. 3DMark 2003 - 7436 pkt. 3DMark 2005 - 3122 pkt. Edytowane 25 Czerwca 2005 przez Madness Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) noi [gluteus maximus], skuterka nie ma....a teraz ubolewan nad wyborem zakupu nowej budy z wentylami albo nad chłodzeniem do kary graficznej Zalmana VF-AlCu...poradźcie please, a buda stara to juz wiecie jak wyglada, z podpisu :D i sie zastanawiam czy warto poczekac, by kupic najpierw chlodzenie do karty a w przyszlosci dopiero bude.....poradźcie Edytowane 25 Czerwca 2005 przez quartzXXI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 noi [gluteus maximus], skuterka nie ma....a teraz ubolewan nad wyborem zakupu nowej budy z wentylami albo nad chłodzeniem do kary graficznej Zalmana VF-AlCu...poradźcie please, a buda stara to juz wiecie jak wyglada, z podpisu :D i sie zastanawiam czy warto poczekac, by kupic najpierw chlodzenie do karty a w przyszlosci dopiero bude.....poradźcie 1514102[/snapback] Buda to ostatnia rzecz jaką bym zmienił w kompie . Takie moje zdanie. Dla mnie komp moze byc wogóle bez budy :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Czy może mi ktoś wyjaśnić gdzie do cholery w jakiejs grze jest ten true form, bo chyba narazie nie spotkałem sie z tym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 bardzo malo gier obsluguje truform ale kilka tytulow Ci podam: CS (1.5, 1.6) przy wlaczonym tru form bronie wygladaja znacznie lepiej RTWC czyli wolfenstein po dograniu patcha mozna wlaczyc truform i postacie sa jakby bardziej przypakowane quake i quake 2 po dograniu specjalnego patcha truform polepsza wyglad postaci, jako, ze to stare gry efekt dosc przecietny Serius Sam 1 i 2 postacie unreal tournament z patchem specjalnym (takim jak do Quake-ow) wiele gier nie ma wogole w opcjach zmiany truform poprostu sama wykrywa czy masz ATI i czy masz to wlaczone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 bardzo malo gier obsluguje truform ale kilka tytulow Ci podam: CS (1.5, 1.6) przy wlaczonym tru form bronie wygladaja znacznie lepiej RTWC czyli wolfenstein po dograniu patcha mozna wlaczyc truform i postacie sa jakby bardziej przypakowane quake i quake 2 po dograniu specjalnego patcha truform polepsza wyglad postaci, jako, ze to stare gry efekt dosc przecietny Serius Sam 1 i 2 postacie unreal tournament z patchem specjalnym (takim jak do Quake-ow) wiele gier nie ma wogole w opcjach zmiany truform poprostu sama wykrywa czy masz ATI i czy masz to wlaczone 1514601[/snapback] Czyli w nowych grach to raczej tego nie ma :( , bo widzę że wymieniasz tytuły strsze troszkę. Ja gram w sourca więc chyba tam tego trueform nie ma . No nic trudno technologia pod którą zapomnieli coś zrobić :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 jak odpalilem q2 na truformie to mi szczeka opadla nie moglem sie pozbierac - jakim cudem takie gowniany "ulepszacz" mozna bylo zrobic blaster wygladal jak zabawka dla dzieci :lol: postacie prawie tak samo wygladaly..no ale jak wspomnialem okragłe (napeczniale) bronie to jednak nie jst ladny widok.... moze to i lepiej ze truform zdechl.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Widzieliście to ??? Dla mnie full wypas http://www.ati.com/gitg/promotions/crytek/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Wiecie co, po zainstalowaniu najnowszych "kodeków" od k-lite w wersjii full gta;sa zaczela mi szybciej chodzic ! Dziwne.....choć satysfakcjonujące :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Wiecie co, po zainstalowaniu najnowszych "kodeków" od k-lite w wersjii full gta;sa zaczela mi szybciej chodzic ! Dziwne.....choć satysfakcjonujące :D 1516000[/snapback] A co mają wspólnego kodeki z gta?? Kodeki to do wstawek filmowych. Very strange. W gtasa jest tak do [gluteus maximus] grafika ze powinna wymiatac w 1600x1280 ze wszystkim na full , ale niestety tak nie jest. Taka grafa była juz 3 lata temu jak nie więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Wiecie co, po zainstalowaniu najnowszych "kodeków" od k-lite w wersjii full gta;sa zaczela mi szybciej chodzic ! Dziwne.....choć satysfakcjonujące :D 1516000[/snapback] nie ma co - krotko i na temat :lol: :mur: a jaki to ma zwiazek z r9800pro?;] :mur: :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 bo to ati, bo to grafa , bo to w szczegolnosci szybkosc gry wywodzi sie z graki zainstalowanej na komputerze. Wczesniej gra mi sie ciela przy 1024x768 z full detalami i 1 AA a teraz przy 1024x768 full + 3 AA i jest git bez zaciecia.......juz nie wspomne ze pieknie gra chodzi na 1280x1024 full 1 AA :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semafor Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 bo to ati, bo to grafa , bo to w szczegolnosci szybkosc gry wywodzi sie z graki zainstalowanej na komputerze. Wczesniej gra mi sie ciela przy 1024x768 z full detalami i 1 AA a teraz przy 1024x768 full + 3 AA i jest git bez zaciecia.......juz nie wspomne ze pieknie gra chodzi na 1280x1024 full 1 AA :D 1516131[/snapback] osobiste pytanie hehe :-)) Jak sie czujesz po zmianie fx-a z radka ? :-))) Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Pozytywnie, choć brak VIVO mnie trochę dołuje :mur: . No ale mimo wszystko to jest różnica bo nie mam problemów z nagłym paleniem się pamięci :mur: ,i jeszcze jedno, O/C to przecież moje hobby (8300punktów na FXie :D )a tu tylko 6300, choć szykuje się zmiana chłodzenia na zalmana VF-Cu :D...to jeszcze nie koniec :D i kasa na wakacje sie szykuje :), wiec moze bedzie jakis ati x800XL i plytka ABIT NF7-2.0 i calkiem nowe chlodzonko z budą oraz zasilacz szefa 420w :D zapomnialem wspomniec o pamieciach Geila 2x512 cl2,5 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Marki jak marki ale csik hula lepiej (2x więcej klateczek). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 a ty gregor1230, jak twoje odczucia po zmianie na 9800pro ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 a ty gregor1230, jak twoje odczucia po zmianie na 9800pro ?? 1518271[/snapback] Głównie zależało mi na csiku , aby w dx 9.0 bez kombinacji grac . Jednak dużo lepiej wypada csik na 9800 pro niz na moim fx5900 . W stress tescie 111 fps w 1024 bez upiekszaczy ale na maxa all. Na fxie tylko 48 fps. Nie żałuję tym brdziej ze to jeszcze nie koniec na radku :) bo bios oryginalny , a jeszcze obadam jak na xt hula. Bardziej mi sie podobaja filmy na radku tak jakby lepiej widac na TV . Pozatym IQ jest lepsze niz na fx5900 bo np w csie na scianach sa płynne pszejscia kolorów a na fx mozna było zauwazyc takie cos dziwnego :) chyba ten tryb 16 w texturach a tu 24 bit. Oólnie jestem z niego bardzo zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...