maslosky Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 w sumie zastanawiam się, co może być przyczyną artów w 3dmarku03 w nature (na wodzie małe białe kropeczki) i w pixel shader (nosorożec ma białe kropeczki na sobie) już przy GPU 430... zdjąłem dzisiaj ten zastany shim... założyłem na nowo silencera z nawiewem z boku i myślałem że pójdzie wyżej... mam wrażenie że to może być zasiłka bo coś ostatnio świruje... czy może bardziej osiągnąłem już max tej karty i powyżej 430 nie pójdzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 A ja mam pytanie to lepej jest mieć grafike z tym PCB czy nie ? 1624699[/snapback] Wsio ryba raczej przy normalnym użytkowaniu. Gorzej, gdybyś chciał ją modować- wszelkie v-mody, flashe na XT... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bad_boy Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 w zasadzie to nie ma zadnej roznicy , jedyna in plus to taka ze na pcb od xt po flashu na XT mas zodczyty temperatury ana pcb od pro nie.Ale jesli masz R360 to i tak mozesz smialo flashowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 dla jasnosci: jezeli mam karte od powercolor (wyglada identycznie jak ta od saphire, rdzen 360) to moge wgrywac do niej smialo biosa od XT ?? (zegary ida 420/757) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 mam pytanko... czy karta Sapphire R9800Pro w everescie powinna miec napisane Sapphire Radeon 9800 Pro... bo sie zastanawiam czy koleś przypadkiem nie poleciał ze mną w ch*** link do screena z everesta http://nba.mocny.com/sapphire.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vibb Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 w sumie zastanawiam się, co może być przyczyną artów w 3dmarku03 w nature (na wodzie małe białe kropeczki) i w pixel shader (nosorożec ma białe kropeczki na sobie) już przy GPU 430... zdjąłem dzisiaj ten zastany shim... założyłem na nowo silencera z nawiewem z boku i myślałem że pójdzie wyżej... mam wrażenie że to może być zasiłka bo coś ostatnio świruje... czy może bardziej osiągnąłem już max tej karty i powyżej 430 nie pójdzie... 1624776[/snapback] ja dochodze do wniosku, ze tak ma byc :) - troche postow przewalilem i ludzie pisza ze to maja, choc karta sama jako taka kreci sie bez artefaktow wyzej, u mnie jest to samo - te @#$%# kropeczki w tym smarkach - u mnie one pojawiaja sie tez przy jakis 430, choc przy 440gpu na 370mem dalej nie mam zadnych w 3dsmarkach innych artefatkow, tylko kropeczki - jak jeszcze wyzej przykrece, to po prostu jest ciu wiecej tych kropek - a smarki moga grzac karte w trybie non-stop i sie nic wiecej nie dzieje Pzdr. vib Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 no u mnie też jedynie w smarkach... w GTA SA i Driv3rze śmiga aż miło a tutaj jakieś syfy (i to jedynie w wodzie w nature i na nosorożcu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuras Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 mam pytanko... czy karta Sapphire R9800Pro w everescie powinna miec napisane Sapphire Radeon 9800 Pro... bo sie zastanawiam czy koleś przypadkiem nie poleciał ze mną w ch*** link do screena z everesta 1626776[/snapback] Ja mam Sapphire i nie ma napisane że to Sapphire a karta była kupowana w sklepie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 mam pytanko... czy karta Sapphire R9800Pro w everescie powinna miec napisane Sapphire Radeon 9800 Pro... bo sie zastanawiam czy koleś przypadkiem nie poleciał ze mną w ch*** link do screena z everesta 1626776[/snapback] Sanda Sisoftu powinna Ci w właściwościach karty graficznej podać również nazwe producenta, jeśli takowy umieścił informacje w biosie. PCI, AGP Card Bus(es) Information -> OEM Device Name i OEM Hardware ID Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 co myslice o radka 9800pro 256mb 128bit czy sa mniej wydajne od zwykłych pro??? one sa od nich duzo tansze, o to linka z allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62741724 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Nie tykać!!! Są to takie 9500Pro. Lepiej już dołożyć kasę i mieć 256bit za niewiele większą cenę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 szybkie pytanko... czy duża jest róznica w wydajności pentagrama xc80 al i ati silencera 1 ??? pytam bo nie mam pewnosci czy pod silencera zmieszcza mi sie revolteci bga ram freezer cu a zalezy mi na nich mocno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 czy temat już zupełnie umarł czy ktoś mi odpowie ? (sorry za post pod postem ale chciałem żeby był oznaczony obrazkiem "nowe posty") Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Witam wszystkich. Mam radeona 9800 pro sapphire-a 128Mb 256bit od pewnego momentu w grach i w benchmarkach pojawiają się artefakty. Moment ten nastompił po wymianie standardowego chłodzenia karty na a-c vga silencer rev.3. Karta nie była ani razu kręcona bo nie ma potrzeby kręcić 9800pro, nie jest uszkodzona mechanicznie. Instalowałem już różne sterowniki, przekładałem chłodzenie na stare i nic, dalej są artefakty. Czy można cos z tym zrobić??? Mój sprzęt: s754 sempron 2600+, mb epox 8kda3i, ram elixir 400 1Gb, hdd caviar 80GB ata i samsung 80Gb sata, sound blaster live! 5.1, aver media 07, zasilacz modecom 300W feel, optyka lg dvd-r. P.S. mam założone radiatory freezona na pamięciach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuman Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Posmaruj pastą termoprzewodzącą procesor graficzny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 pod zalmana sie raczej zmieszcza niewiem jak z pentagramem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maslosky Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 ja tez tak mialem na r9500@pro po zalozeniu silencera 3.. oddalem na gware i nic nie dalo sie zrobic przykro mi to mowic ale zapewne Twoja karta tez umarla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Jest nawet osobny temat o tym Silenserze, ze "Zabija Radeony" :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 @DziubekR1 Widze ze znowu zmieniles karte ;). Mialem tego Herculesa. Fajna karta HL2 na niej niezle pomykal :D. Zbierasz teraz na cos lepszego czy moze na zmiane kompa w calosci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Jest nawet osobny temat o tym Silenserze, ze "Zabija Radeony" :sad: 1634839[/snapback] Jest cos w tym prawdy bo ja swojego Radeona 9800Pro kupilem w grudniu 2004 trafilem na rdzen r360 wgralem biosa kupilem Silnestera i Radiatorki na pamieci Revolteka zalozylem wszystko ladnie:) no i ZONK Dzialala mi ta karta tylko do sierpnia tego roku :( Byl wlaczony Windows i winamp i nagle CZARNY EKRAN RESTART ! I CISZA !!!! Karty nie krecilem ! ALE MAM JUZ NOWA Wymienili mi na gwarancji :) ...... i nie wiem co zrobic czy zalozyc tego Silnestera czy moze to wina BIOSU od XT byla... NO nie wiem ! Jakies sugestje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 @MajkelP Mozesz zaryzykowac ze za pol roku znowy karta padnie na tm chlodznieu i znowu dostaniesz nowa karte ;). Moze wtedy juz nie beda mieli 9800PRO wiec dostaniesz cos innego w zamian :P. Ja nic nie sugeruje ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maschadow Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Co myslicie o tej ofercie 9800 pro? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63201997 Powiem że ta karta ma pamięci 2 ns, czy to mozliwe a może samsungi mają 2,8ns. Strach się bać, teoretycznie może uzyskać taktowanie 1000 mhz na pamięciach. Prawdopodobnie trzeba by napisać timingi odpowiednie do tej karty. Czy ktos ma może jakąś wiedzę o tej karcie? Tak czy siak warto pomarzyć 9800 z 2 ns samsungami. Edytowane 9 Września 2005 przez Maschadow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Niemożliwe żeby miała pamięci 2ns - Najszybsze pamięci jakie montowali w 9800PRO to 2.5ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Pewnie na pamięciach jest 2A a sprzedawca się nie pofatygował, aby sprawdzić, że u Samsunga 2A oznacza 2,86ns ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Dla potwierdzenia słuszności powyższych odpowiedzi polecam linka: http://www.hardocp.com/article.html?art=NTc2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Na ATI ALL IN WONDER 9800PRO sa montowane samsungi 2,8ns takie jak mechl!n przedstawil na zdjeciu. A ten sprzedawca z allegro poprzez swoja niewiedze nie powinien wprowadzac ludzi w blad :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 ja dochodze do wniosku, ze tak ma byc :) - troche postow przewalilem i ludzie pisza ze to maja, choc karta sama jako taka kreci sie bez artefaktow wyzej, u mnie jest to samo - te @#$%# kropeczki w tym smarkach - u mnie one pojawiaja sie tez przy jakis 430, choc przy 440gpu na 370mem dalej nie mam zadnych w 3dsmarkach innych artefatkow, tylko kropeczki - jak jeszcze wyzej przykrece, to po prostu jest ciu wiecej tych kropek - a smarki moga grzac karte w trybie non-stop i sie nic wiecej nie dzieje Pzdr. vib 1626855[/snapback] Mam to samo od kilku dni na nosorożcu - białe kropeczki, co ciekawe wcześniej tego nie miałem - ustawienia 410/730 - może zasiłka powoli pada? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 booczeek sprawdz timingi pamieci w grafie (za ostro taktowana) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 booczeek sprawdz timingi pamieci w grafie (za ostro taktowana) 1640609[/snapback] ale wcześniej było było ok, a teraz jest qpa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 (edytowane) ale wcześniej było było ok, a teraz jest qpa 1640652[/snapback] Tyle ze wczesniej nie było 40 stopni za oknem ;) Radzę zmniejszyć taktowania i timingi. Edytowane 10 Września 2005 przez pichu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...