CrazyJohn Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 witam mam takie pytanko do tej pory posiadalem gigabyte'a z celeronikiem i tam mialem AC97. jak chcialem w winampie posluchac mp3'ki to zaznaczalem w DirectSound OUT Allow Hardware Acceleration i mi mixowal 2kaalowa mp3 do 5.1 kanalow... teraz jak powtarzam ten preceder to i tak mam dzwiek tylko w 2 glosnikach, nawet nie ma w soobwooferze :( jakis pomysl :?: bo moje sie skonczyly :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Jakiego odtwaczacza mp3 używasz bo jesli winampa to trudno mi coś doradzić ale u mnie działa 5 kanałow na foobarze oraz na jetaudio w foobarze trzeba zaznaczyć - preferences - playback - DSP Manager - convert stero to 4 channels, w jetaudio nic nie zaznaczałem od razu był dzwięk 5 kanałowy, jedynie winampa nie udało mi się rozpracować tzn. działa wszystko oprócz tylnych satelitek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 no to zobacze tego foobara i napisze probowalem z winampem :) dziwne, bo powinno standardowo, bez zadnej zmniany, grac u mnie 2.1 a gra tylko 2.0 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 wiec jest tak :( glosniki sa sprawne w 100% podlaczam do kompa i jak odpalam nvmixer i speaker wizard, to graja mi tylok przody nie gra tyl, center, woofer... :( nie wiem czmu. slysze tylko taki pisk ciagly :( nie mam pojecia co jest :( moze zle stery zamontowaly sie :/ bede jeszcze probowal ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 A może masz po prostu kabelki źle podłączone ? Mam płytę abita nf7-s i głośniki creative p580 Przy podłączaniu głośników musiałem zamienić 2 wtyczki tzn. żółtą do czarnego gniazdka a czarną do żółtego. Zielona wtyczka standardowo są to kanały przednie. Natomiast dwie pozostałe odpowiadają za central, tył i subwoofer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 tak, wiem, tez to mialem zamienilem, i dalej jest zle :/ tak w ogole to sie cos abitowi pomylilo z kolorami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Myślę że w windowsie ustawiłeś sobie dźwięk 5.1 i tak samo w sterownikach. Jeśli tak to na razie nie mam żadnych więcej pomysłów. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 uprasza sie o nietraktowanie mnie jak blondynki :) tak, ustawilem :) glosniki tez wlaczylem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 odnośnie mojej poprzedniej wypowiedzi z winampem też sobie poradziłem w ten sposób że pomógł mi ten plugin http://www.winamp.com/plugins/details.php?..._alpha_test.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 no a mi dalej nic nie pomaga, pewnie nie dziala sterownik tak jak powinien, proboje, jak nei da rady to robie reinstalke systemu, moze pomoze... --- update reinstalka sterow i jest tak jak bylo :( tzn poewrdvd odtwarza dvd na 5.1 ladnie wszystko piknie, wokal z centrala, sobwoofer tak jak powinien boczne tez jest ok... z tego co mi pokazuje nvmixer to co bym w winampie nie wzial za plugin to mam albo 2.0 albo 4.0 -> te 'slupiki' odpowiedzialne za central i sobwoofer nie drgaja :/ ja bym chcial min 2.1 albo 4.1 bo to chyba jest do zrobienia nie? :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaa Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zainstaluj AC3Filter do dzwięku i tam ustaw głosniki 5.1 i wszystko będzie super gralo we wszystkich aplikacjach. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Yaa - a co ma AC3 filter do winampa? ktory z niego nie korzysta? ja nie mowilem, ze nie mam dzwieku 5.1 w divx'ach tylko, ze glupi winamp i reszta programow nie gra tak jak powinna wykluczylem tez problem z glosnikami i gniazdami na plycie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaa Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Otóż ma... Też miałem ten sam problem i ustawienie w AC3Filter rozwiązało problem. Winamp odtwarza mi na 5.1, a przed zainstalowaniem i skonfigurowaniem AC3Filter nie chciał... Spróbuj, co Ci szkodzi... Spróbuj odinstalować też wszystkie inne codeki, poza oryginalnymi do Sound Storma i włącz wszędzie tylko na AC3Filter, przede wszystkim wywal wszystkie codeki DivX. Do divx,ów polecam ffdshow + właśnie AC3Filter i nie będziesz miał problemów właściwie z żadnym filmem i mp3... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 nei mam soundstorma bo to jest nf7 kodeki to juz przerabialem i fakt ffdshow jest git ale do dekompresji, zakodowac sie nim nic nieda sproboje sie pobawic tymi wszystkimi kodekami i zobacze co bedzie, ale to dopiero jak wroce z wakacji -> pt :) napisze jak mi poszlo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes-gerard Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Mam plyte Asusa A7N8x-x i glosniki 5.1 Creative. Walczylem z trym problemem ze w Winampie nie graly tyly a w innych programach jak windows media player 9 i allplayer powerdvd bylo ok. Nie wiem ktore poskutkowalo ale zainstalowalem wpierwi plagina Wave_5point1_Output_alpha_test dalej Ac3filter . Pomogło!!!!!!!!!!. Dzieki Pozdr.:)))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 wrocilem, samo sie nic nie naprawilo :lol: a szkoda :D ide probowac :) prezes-gerard ale mi graja tyly tylko nie gra subwoofer i centralny :!: .... winamp gra na 4.0 albo 2.0 ... a nie jak powinien 2.1 czy 4.1... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 a masz wlaczona opcje w DirectSound konfig: Allow hardware acceleration?. Na moim Abicie dzieki temu gra cale 5.1 w winampie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...