Skocz do zawartości
Gość PL4Y3R-PL

Modecom iso-450p czy 350GTF

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PL4Y3R-PL

wiem ze to juz bylo 1000x ale forum jest od tego zeby pisac wiec sie spytam:)

Czym roznia sie te 2 zasilacze (oprocz tego ze 1 ma aktywne pfc:) ? bo po moich perypetiach z hiperem dostalem modecoma iso-450p z 2 letnia gwara :) w sumie to moge go oddac (powiem ze tez mi nie dziala a co:)))) i kupic cos w podobnej cenie ale co ? w sumie wedlug testu na benchmarku ten zasilacz jest git :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie Chieftec 360W ATX-1136H ja go kupiłem za 180zł po tym jak mój codegen 300W się spalił i zabrał ze sobą moją starą płytę :x

A co do samego zasilacza to chyba każdy wie Chieftec to Chieftec :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość PL4Y3R-PL

mysle ze roznicy to by nie bylo za duzej:) po paru dniowych testach;) napiecia mam +3.3 - 3.26-28-30-33 +5 5.08-05 4.92 +12 12.46-34-28 do cwt mam zaufanie mialem wczesniej cwt i dzialczyl okey :) zreszta juz mi sie niechce wkurzac tego sprzedawcy:) ktos na forum pisal ze ten zasilacz jest glosny???? ja kompletnie go nie slysze niewiem moze jest malo obciazony albo ja mam jakis idealnie cichy egzemplaz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość PL4Y3R-PL

bo to jest nastepca iso:) niewiem w czym on ma byc lepszy :) pisza ze nowsza konstrukcja :P tylko czemu nie dali aktywnego pfc jak w iso ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo to jest nastepca iso:) niewiem w czym on ma byc lepszy :) pisza ze nowsza konstrukcja :P tylko czemu nie dali aktywnego pfc jak w iso ?:)

po pierwsze to gtf jest wyprodukowany przez fortrona po drugie ma pasywne dlatego ze kasa poszla na inne elemenmty a po trzecie gtf jest potezniejsza (lepsza zasilka) ale za to iso jest cihszy ale napiecia napewno gorsze niz w gtf zapewniam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość PL4Y3R-PL

e tam takie male roznice ze niechce mi sie nawet jechac go wymieniac zreszta tamten z tego co czytalem jest duzo glosniejszy a ja dosyc czesto ogladam filmy i tylko niepotrzebnie by mnie to wkurzalo:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam takie male roznice ze niechce mi sie nawet jechac go wymieniac zreszta tamten z tego co czytalem jest duzo glosniejszy a ja dosyc czesto ogladam filmy i tylko niepotrzebnie by mnie to wkurzalo:)

glosnosc tak ale znowu nie jest tak tragicznie :wink: a jesli chodzi o roznicee czy sa male :?: tak se tlumacz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi