Skocz do zawartości
szybki__

instalacja nowych sterow

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pytanko: przy instalacji nowych dentek pod 98se zawsze wracam najpierw na standart vga i potem instaluje, czy pod xp cza tak samo robic? i czy to prawda ze angielska wersja xpkuff jest szybsza od polskiej? jak to mozliwe??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Ani przy 98se, ani przy XP nie trzeba odinstalowywać wcześniejszych sterowników.

Jak to nie trzeba odinstalowywać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trzeba chyba, że chcesz mieć na dysku pozostałości jakiś starych dentek - jakieś plik, których nie ma w nowszych. Mogą one powodować jakieś bugi!!!!!

A co do pytania Dario`a. To sądzę, że powinneś robić tak samo: Odinstalować denty, użyć Detonator Destroyera, restart, Standart Vga, restart, nowe denty

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam karty Nvidii już od kilku lat i nigdy nie miałem ŻADNYCH kłopotów ze sterownikami. Nigdy też nie bawiłem się w odinstalowanie sterowników, tylko instalowałem kolejne wersje na starsze. IMHO nie ma więc żadnych powodów aby bawić się w detonator destroyery i inne bajery. Angielska wersja XP nie jest szybsza od polskiej, miałem obie i żadnej różnicy między nimi nie widać. Jednak lepiej instalować wersję angielską, do której zawsze szybciej wychodzą wszelkie poprawki. Zresztą to tyczy się wszystkich system MS. Przy okazji: nie wie ktoś kiedy będzie SP3 do W2k PL?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc ujmę to tak:

NIE TRZEBA !!! ... ale można, jak ktoś ma jakieś problemy po instalacji na stare. Ja osobiście NIGDY nie miałem żadnych problemów przez taki sposób instalacji. Inna sprawa, że kiedyś aby zainstalować VIA SERVICE PACK zmieniałem sterowniki do grafiki na standard ... teraz juz nawet tego mi się nie chce, a różnicy i tak nie widzę - więc VIA SERVICE PACK też instaluję na poprzednią wersję przy zainstalowanych detonatorach!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi