Geralt18 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 hej poraz drugi spalil mi sie modem mysle ze przycznyna tego byla burza bo z pewnych zrodel wiem ze podczas burz na kablach telefonicznych sa napiecia kilku tysiecy Volt - a tego elektronika nie wytrzyma no i mam pytanie czy jak kupie taka listwe przeciwprzepieciowa ktora ma wejscia na kabel telefoniczny to mi to pomoze??? bo widzialem taka w sklepie firmy ever za 38 zlotych czy to naprawde ochroni mnie przed tym? czy to tylko pic na wode? pomozcie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobi4sz Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 hm elektryk to nie jestem ale skoro sa bezpieczniki w tej listwie to jak sie spala to odlaczy to od tego no nie :] sam wiesz o co chodzi, to tak jak z listwami od pradu, spali sie bezpiecznik to ni masz prądu w kompie ;] ale moge sie mylic to tylko moja teoria ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Jeżeli będziesz miał uziemienie to ochroni modem na pewno jeżeli nie to taka listwa ochroni cię tylko przed niewielkimi przepięciami. Sam mam takie coś w domu dąłem chyba 5zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zobacz sobie posta ol listwach, tam się wypowiedziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...