Skocz do zawartości
Krulik

Dobry ???

Rekomendowane odpowiedzi

Na tym procesorze: (informacje z Everesta)

Pole Wartość

Właściwości procesora

Typ procesora AMD Athlon XP, 2000 MHz (15 x 133) 2400+

Nazwa kodowa Thoroughbred-B

Seria B0

Zbiór instrukcji x86, MMX, 3DNow!, SSE

Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB

Pamięć podręczna L1 danych 64 KB

Pamięć podręczna L2 256 KB (On-Die, Full-Speed)

Informacje fizyczne procesora

Typ obudowy 453 Pin PGA

Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm

Liczba tranzystorów 37.6 milion(ów)

Technologia wykonania 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu

Rozmiar procesora (Die Size) 84 mm2

Napięcie rdzenia 1.50 - 1.65 V

Napięcie We /Wy 1.6 V

Typowa moc 44.0 - 64.0 W (zależna od szybkości procesora)

Maksymalna moc 48.5 - 74.3 W (zależna od szybkości procesora)

Na procku pisze:

AMD Athlon

AXDA24000KV3C Z391494A60450

AIXJB0403WPMW

Na chłodzeniu standardowym (był z procem) osiągłem 2000Mhz@2500Mhz ?? Vcore 1.850V 15.0 x 166FSB

Szkoda tylko że mnożnik zablokowany :baranek:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez miałem na T-bred 2600+ @ 2400 na 1.7v a na 2300 na 1.65v wyzej nie patrzyłem bo miałem Gigabyte i mi juz nie chciał isc :) a teraz juz tego proca nie mam wszystko chłodziłem Glaciontechem 2510 i miałem go ok 8 miechow był w 100% stable i tez był z serii BO .Teraz mam Bartona i tez jestem zadowolony i jestem w czasie testow na nim :) jak narazie 3200+ stable przy 1.7v fsb 200 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja pi******* kur*** mać :( Jak chce komuś pokazać że osiągłem 2500Mhz to kuźwa sie nie <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span>... Niekiedy wyskakuje mi taki dupiaty błąd jak windows sie <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> co z tym zrobić ?? Teraz tylko 2411Mhz :baranek: :baranek: :baranek: Temp 47C Na 2411Mhz...

Screen:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja pi******* kur*** mać  :( Jak chce komuś pokazać że osiągłem 2500Mhz to kuźwa sie nie <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span>... Niekiedy wyskakuje mi taki dupiaty błąd jak windows sie <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> co z tym zrobić ?? Teraz tylko 2411Mhz  :baranek:  :baranek:  :baranek: Temp 47C Na 2411Mhz...

Screen:

A prime stabilny jest ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A prime stabilny jest ?

Na 2411 Mhz całkowicie i na 2500Mhz też tak... Tylko ten bład mnie wkurza :!: Troche cykam gitarke żeby odblokować mnożnik :oops: Zaniedługo może będe miał W/C to sie pokręci jeszcze :P

Czyli nie do konca stabilny na 2500 MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi