Skocz do zawartości
Racoclan

Stery umozliwiajace nagrywanie w 24 bit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam takie zapytanie wiem ze juz bylo o tym pisane ale nie dokladnie o tym oco mi chodzi wiec tak jestm muzykiem amatorem nagrywam i komponuje muzyke glownie na gitarze, ostatnio kupilem sobie troszke lepsza karte czyli audigy i chcialem sie dowiedziec jakich programow sterownikow uzyc do nagrywania w 24 bitach bo przeciez audigy jest wyposazony w taki przetwornik. Głowni uzywam programu Cool edit pro, Sounf Forge 5.0 i tam niestety nie mam mozliwosci wyboru nagrania nowego projektu w 24 bit, tzn w cool edit nie ma w ogole sa tylko do wyboru 8 bit i 16 bit natomiast w sound forge jest tryb 24 bit ale jak chce cos nagrac to mi wywala jakies bledy i sie program wiesza. Uzywam sterow creativa ktore byly dolaczone do karty audigy wiem ze istanieja jakies kx ale jak one maja sie do nagrywania i czy mozna powrocic po zainstalowaniu kx do sterow creatiwa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A1 ma w specyfikacji 24 bity ale nie do konca :) . Sprawdz sobie dokladnie ktore przetworniki(chyba ze masz wersje LS) .

A jezeli chodzi o 24 bity nagrywanie po analogu , to A2 tylko potrafi , a Kxy zainstaluj bo warto( jak jestes kumaty to wiele dobrego z tego wyjdzie )

http://kb.kxproject.lugosoft.com/guide/index.html

A tutaj juz masz wszystko http://www.driverheaven.net/forumdisplay.p...p?s=&forumid=67 , zapewne bedzie tez wiele o twoich problemach .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za dosc zaskakujaca wypowiedz i pomoc jeszcze tylko bym prosil o jedna odpowiedz na ktorej nie uzyskalem czy mozna powrocic do sterow creativa po zainstalowaniu kx bo gdzies przeczytalem ze sie nie da. ....

Da sie i to bez najmniejszego problemu .

Pozatym prawda jest taka ze truniej wywalic te 200 Mega syfu Creativa :) , zeby sie Kxy mogly zainstalowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wróci wróci..ja wróciłem do orginalnych sterów bo obsługa tych kx to katorga...od ciach!a suwaków niepotrzebnych itd..jak zrobią mikser tak intuicyjny jak w orginalnych sterach sorround mikser creative to pomyśle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wróci wróci..ja wróciłem do orginalnych sterów bo obsługa tych kx to katorga...od <font color="#FF0000">[ciach!]</font> suwaków niepotrzebnych itd..jak zrobią mikser tak intuicyjny jak w orginalnych sterach  sorround mikser creative to pomyśle...

Też myśle że wróci, Kx są fajne ale ten ich mikser jest doniczego, nie moge np. w porgramie do TV sterować natężeniem dzwięku wejścia Liniowego lub SPDIF, jak to poprawią to odrazu przejde na Kx :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obrazcie sie , ale Kxy to stery dla osob ktore sie znaja troszke , a po waszych problemach stwierdzam ze jestescie ....... :) .

Jezeli problemem dla ciebie sa niepotrzebne suwaki ( a wystarczaja ci dwa w sterach Creativa :) to ja dziekuje ).Pozatym zareczam ci ze jezeli wiesz o co chodzi w dsp kxow , mozesz zrobic 10 x wiecej niz na sterach Creativa ) . Temu sie mixer nie podoba . Pozatym te sterowniki sa glownie do tworzenia i obrabiania muzyki , a akurat ten czlowiek takich potrzebuje, a nie do regulowania z pilota glosnosci Tunera . ( pozatym dla twojej informacji da sie to zrobic ale inaczej , ale na mnie nie licz )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi