PITERon Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 ludziska pomocy jaki cooler kupic zeby temp byla na normalnym poziomie u mnie jest 48 w spoczynku cooler to jakis tam badziew za 40 zł pasta arktic silver 5 pomiary z mbm5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 No to jeszcze tragedi nie ma, a ile w stresie i co z hałasem. Ostatnio na forum cora głośniej o Pentagramach http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/255-24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zapytaj się Crazy Johna Jakie on ma chłodzenie. Napewno jest to najwydajniejsze na świecie bo ma 21,5*C na bartonie 2500, w pokoju ma 21*C, i to jeszcze na LOW. :lol: Aha Sprawdzał metodą "na palec" :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Tak na poważnie to polecam Pentagrama QC-80Cu. Jest b cichy i wydajny. W tej kwocie cenowej nie ma dla niego konkurencji. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITERon Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 W STRESIE DOCHODZI DO 58 4 godz z prime Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Jak wyżej jeszcze tragedi nie ma ale spokojnie, bez pośpiech i na zimno :) można przyjżeć się co tu jeszcze poprawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Ja mam 52*C (www) / 60*C (giercowanie) na 2500+@3200+ :P . Teraz jest cieplej i temp. poszły średnio o 2-3*C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zapytaj się Crazy Johna Jakie on ma chłodzenie. Napewno jest to najwydajniejsze na świecie bo ma 21,5*C na bartonie 2500, w pokoju ma 21*C, i to jeszcze na LOW. :lol: Aha Sprawdzał metodą "na palec" :lol: :lol: :lol: nie osmieszaj sie... poza tym jak juz chcesz sobie krecic bk to chociaz przeczytaj co napisalem, innymi slowy uzywaj faktow ---- kup Zalman'a 7000A bije na glowe wszystkie inne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre_gor_ek Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 2500@3200 napiecie 1,85V (!!) srednio 48-49 w stersie 55-56 na Spire FalconRock II. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zapytaj się Crazy Johna Jakie on ma chłodzenie. Napewno jest to najwydajniejsze na świecie bo ma 21,5*C na bartonie 2500, w pokoju ma 21*C, i to jeszcze na LOW. :lol: Aha Sprawdzał metodą "na palec" :lol: :lol: :lol: nie osmieszaj sie... poza tym jak juz chcesz sobie krecic bk to chociaz przeczytaj co napisalem, innymi slowy uzywaj faktow ---- kup Zalman'a 7000A bije na glowe wszystkie inne :) Widzę że jednak zrozumiałeś że piszesz bzdury. Usunąłeś ten śmieszny podpis. Wiesz co sam sobie przeczytaj swoje wypowiedzi, wtedy poczujesz jakie to śmieszne. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 CrazyJohn napisał: Gregg napisał: Zapytaj się Crazy Johna Jakie on ma chłodzenie. Napewno jest to najwydajniejsze na świecie bo ma 21,5*C na bartonie 2500, w pokoju ma 21*C, i to jeszcze na LOW. Aha Sprawdzał metodą "na palec" nie osmieszaj sie... poza tym jak juz chcesz sobie krecic bk to chociaz przeczytaj co napisalem, innymi slowy uzywaj faktow RACJA GREGG RACJA!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 LordRene_PL chyba nie to zacytowales :) po co moja odp? Gregg no a co ja poradze ze dalej mam 20* w kompie z otwarta buda a u mnie na dworze jest 23* ? :D procek 32 idle mozliwe? w takim razie co mam nie tak? sproboje innego progsa tj mbm, bo ten od abita moze klamie? sam nei wiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 No nie ten dalej swoje. :lol: 1.Masz zwalone czujniki. 2.Albo są źle skalibrowane. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 no to ciekawie to ja sie zastanawiam czy ja mam cos nie tak z prockiem czy czujnikami!!!! Mam na tym co w opisie nie krecone boxowy cooler 34 (spoczynek) i okolo 42-44 (stress). To chyba dobrze co?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 no to ciekawie to ja sie zastanawiam czy ja mam cos nie tak z prockiem czy czujnikami!!!! Mam na tym co w opisie nie krecone boxowy cooler 34 (spoczynek) i okolo 42-44 (stress). To chyba dobrze co?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 No to ciekawie to ja sie zastanawiam czy ja mam cos nie tak z prockiem czy czujnikami!!!! Mam na tym co w opisie nie krecone boxowy cooler 34 (spoczynek) i okolo 42-44 (stress). To chyba dobrze co?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 mib aaa :( Gregg no to mam leciec do shopu i powiedziec, ze mi za malo wskazuje czujnik temp? doradzcie cos:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 slk 900a albo sp97 - to są najlepsze crazyjohn a tak to CI przeszkadza?Ja bym to olał bo tem i tak sprawdzam zewnętrznym czujnikiem.Ale oczywisćie jest to powód do reklamowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Ja jeszcze nigdy u nikogo nie widziałem temp. w Normalnej pracy poniżej 35*C (chodzi mi na żywo, nie w necie jak ktoś napisał), kumpel miał wypas COOLER, drugi miał troszke tańszy itp itd, i u nikogo nie widziałem mniej jak 35*C... Ja wiem jedno, temperatura poniżej 60*C w stresie na kręconym procku jest to wynik dobry (oczywiście w lato) z zamkniętą obudową. Przynajmniej ja nie narzekam na mojego bartonika:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 FumFel_20 - zewnetrznym tzn jakim? masz kupione osobne urzadzenie? jesli tak to jak spr jak jest wielgasny raditor na procku.. nie kumam troche :) peseq - nie masz co narzekac masz stabilnego przy 1,65 u mnie dopiero przy 1,75 jest w miare... co do temp to znowu lol, wlaczylem ze 2 min temu kompa i mam 17 w budzie i z 19 do 21 polecialo mi na procku... fajnie :/ teraz to sie zaczynam juz martwic... najfajniej by bylo spr u kogos innego jak to wyglada... tylko, ze chyba wszyscy moi znajomi maja intela.. musze poszukac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziva Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 A ja mam spire whisperrock IV i za tę cenę (47PLN) jestem z niego bardzo zadowolona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre_gor_ek Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 FumFel_20 - zewnetrznym tzn jakim? masz kupione osobne urzadzenie? jesli tak to jak spr jak jest wielgasny raditor na procku.. nie kumam troche :) peseq - nie masz co narzekac masz stabilnego przy 1,65 u mnie dopiero przy 1,75 jest w miare... co do temp to znowu lol, wlaczylem ze 2 min temu kompa i mam 17 w budzie i z 19 do 21 polecialo mi na procku... fajnie :/ teraz to sie zaczynam juz martwic... najfajniej by bylo spr u kogos innego jak to wyglada... tylko, ze chyba wszyscy moi znajomi maja intela.. musze poszukac... proponuje: wez sobie załatw jakis miernik którym zmierzysz sobie temp pod radaitorem bo 20 stopni to mozesz sobie miedzy bajki wsadzic.... u mnie bez dodatkowego calkiem nie kiepskiego dochladzania budy wewnatrz (zrobienia duzego przeciagu: spory nawiew i wyciag powietrza) nie dawalo rady utrzymuwac temp w spoczynku ponizej 50, co prawda przy napieciu 1,85; ale bez krecenia na standardowym napieciu mam 35-37 (stress 42-43) a to nie jest 20. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 tez mam WR 4 i moim zdaniem jest najlepszym rozwiazaniem do 2500+ . Ja mam u suebie 2500@3200-1.7v i w idle ok 40-44 a w stresie ok 48 .Wszystko przy zamknietej budzie ale mam 1 x 80mm nawiew bezposrednio na procek na 2000 obtotow i 2 x wywiewajace po 80mm jeden na 1400 drugi na 2400 i lata sie nie boje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 mib aaa :( Gregg no to mam leciec do shopu i powiedziec, ze mi za malo wskazuje czujnik temp? doradzcie cos:( Ja bym zrobił tak. Najpierw weź zwykły termometr, nawet taki pokojowy, Zamkinij go w budzie umieszczając jak najbliżej czujnika, jeżeli masz możliwość to go wsadź między finy radiatora. Napewno pokaże temperaturę +/- 3*C. Wtedy się zorientujesz , chociaż w dużym przybliżeniu czy i o ile źle wsazują czujniki. Z jednej strony to ja bym się troche martwił takimi wskazaniami jakie masz. Możesz usmażyć procka i będzie to procek usmażony w rekordowo niskiej temperaturze. Jak masz płytę na gwarancji to walcz jak lew. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 hehe no tak... ale nie smiej sie ze mnie, 1sza mysl to bylo zobaczyc na palec, czy parzy czy nie i jest ... zimne... dotykam tego zalmana jak najblizej procka i jest zimny... czujnik jest z 2 str wiec zalman nie ma nic do gadania, poszly mi 2 rzeczy na raz? nic nie kumam zalman dokrecony dobrze, mocno siedzi, nie rusza sie paste dalem ta co byla w box'ie od zalmana... aha, to nie jest to,z e wiatrak dmucha mi na palec:) bo na dole zalmana zeberka sa scisniete i powietrze prawie nei przechodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Widzę że masz Zalmana nie wciśniesz mu termometru. Ale możesz sprawdzić temperaturę w obudowie. Moim zdaniem czujniki są sprawne tylko źle skalibrowane. Zmiana biosu mogłaby może pomóc. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 to juz tez przerabialem, tzn mam najnowszy 2.2 wiec nei wiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Widzę że jednak zrozumiałeś że piszesz bzdury. Usunąłeś ten śmieszny podpis.IMHO teraz ma bardziej zabawny :)) "jak kupie zasilke .." ja jak kupie zasilke to swoejgo przekrece na 2,7GHZ ... kufa bulshit .. napisz co masz w podbisie do jasnej ciasnej a nie co bedziesz mial ... ja za miesiac pewnie bede mial atire na NB ale jakos nie chwalsie sie tym w podpisie .. bo tym to wlasnie jest CHWALENIEM SIE, CFANKOWANIEM, CYNIARSTWEM podpis jest po to zeby miec w nim swoj konfig a nie zeby gdybac .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 e tam slabe macie temperaturki, ja przy bartonie 2500+ (200x11 1.675v) a idle mam 64*c, a w stresie 72*c. wszystko na CoolerMaster HAC-V81 + smiglo 92x92 na 7v . epox zdeka przeklamuje, sprawdzalem motoda "palec - radiator" i jak dla mnie przeklamanie wynosi okolo 10*c. Jak myslicie zmiana na Pentagrama QC-80Cu duzo da? UPDATE czy i jak mozna skalibrowac czujniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Chaos mam gleboko w [gluteus maximus] co sadzisz o moim sigu, nie komentuj go wiecej, bo innych tez to nie obchodzi ja juz wyrazilem swoje zdanie na temat tWOJEGO. "podpis jest po to zeby miec w nim swoj konfig a nie zeby gdybac" "Uwaga!! Jestem wredny!! Czasem nawet gryze ... " i czasem pomysl zanim cos napiszesz tak samo nie komentuj moich postow a poza tym learn English if you want to use it at all not only properly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...