Skocz do zawartości
MarAnd

Sapphire 9600xt i klonowanie klopot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem, podlaczam kompa do telewizora i chce poscic film na telewizorze i chce zeby obraz byl tez na monitorze. Jednak taka opcja nie jest dostepna. W zakladce ekrany mam do wyboru albo monitor albo telewizor i problem w tym ze nie moge dwoch naraz uruchomic. Moge poscic film tylko na tv albo na monitorze. Staralem sie to zrobic na catalystach 4.6 a obecnie mam nowe omegi i tez [gluteus maximus]. Przeszukalem forum i nie znalazlem na ten temat zadnej informacji. Jak sie z tym uporac?? jak odblokowac (bo na to wyglada jakby byla zablokowana) opcje klonowania? Prosze o help!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź na karcie, czy na lewo od GPU nie ma małego układu wielkości kości pamięci typu BGA. To przeważnie jest drugi RAMDAC. Oczywiście nie musi być koniecznie na lewo, ale kumpel w swoim Radeonie ma go właśnie tam. Najlepiej po porstu sprawdź w specyfikacji karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czy w tym wypadku, nie będzie tak, że na TV i na monitorze będziesz miał ten sam obraz ? Przecież chodzi Ci o coś zupełnie innego. Aby móc uzyskać niezależny obraz na monitorze i TV potrzebne są dwa układy ramdac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialem zeby na monitorze byl pulpit a na tv film i tak zrobilem (wlasnie sie uporalem). Po ostrej zabawie z kabelkami w koncu sklonowalem obra na tv poczym rozszerzylem na tv pulpit a nastepnie odpalilem allplayera i przerzucilem pelny ekran na telewizor. Wynik: pracuje i ogladam film. Praktycznie rzecz biorac to mam na dwoch wyswietlaczach co innego. Szkoda ze musialem sam do tego dojsc :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze musialem sam do tego dojsc  :(

Ja bym się na twoim miejscu cieszył, że pokazałem iż to jest możliwe.

Co do mojej wypowiedzi. Coż, błądzić - rzecz ludzka. Tylko mi nie wytocz powództwa cywilnego za to, co pisałem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

moj problem dotyczy rowniez wyswietlania na tv ati i po kolejnym formacie postanowilem tutaj zasiegnac rady wiec,

karta graficzna his excalibur ati radeon 9600 pro

problem, mam podlaczony tv a karta tego nie wykrywa chociaz wszystko dzialalo jak nalezy jeszcze jakis miesiac temu i nawet nie wiem dlaczego teraz nie dziala

podlaczenie i kable prawidlowe

zmienialem sterowniki, catalysty, omegi - nic ( a jak pamietam dzialalo na obu ), teraz omegi 2.5.51

szybki zapis: wlaczony czy wylaczony, to samo

vpu recover: jak wyzej

nie ma zadnych konfliktow sprzetowych

no roznych rzeczy probowalem ale gdzies tki blad, moze nawet banalny

zauwazylem dwia szczegoly, ale chyba nie maja zwiazku:

lokalizacje "obu kart graficznych"

podstawowa - Magistrala PCI 1, urządzenie 0, funkcja 0

dodatkowa - Magistrala PCI 1, urządzenie 0, funkcja 1

patrzylem u brata na jego gf oba urzadzenia maja ta sama funkcje

2 szczegol to, ze jezeli klikne na ekran dodatkowy, dalej na "powieksz pulpit systemu windows do rozmiarow tego monitora" i dam "zastosuj" ekran mrygnie i ustawienia zostaja anulowane

system mam xp+sp1, moze ktos pomoze...

Dziekuje z gory :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas troche odswiezyc stare wiadomosci;)

Zrobilem tak jak Zlodziej napisal i wszsytko jest ladnie pieknie tylko jak zrobic zeby napisy byly na telewizorze? bo obraz zrzuca sam na TV i na kompie moge robic cos innego tylko problem w tym ze na monitorze nie ma napisow;( jak je dorzucic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi