Skocz do zawartości
[Smaug]

MEGA PROBLEM Z KODEKAMI POTRZEBNA FACHOWA POMOC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam nastepujaca jazde nie dzialaja mi niektore filmy zakodowane xvidem a te ktore dzialaja wywalaja bledy i powoduja blad krytyczny media playera. Reinstalowalem system ponad 10 razy instalujac sterowniki i kodeki we wszystkich mozliwych konfiguracjach. Komp jest rock stable zarowno podkrecony jak i nie. Ffdshow sie nie sprawdzil. Wszystkie mozliwe wariacje XVIDa sie nie sprawdzily uszkodzenia sprzetu nie podejrzewam ale dzis na wszelki wypadek wymienie pamiec. Moze ktos z Was mial taka sytuacje i moze mi pomoc.

Pozdro Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz się jeszcze pobawić w rejestrze i powywalać wpisy kodeków, jeżeli to nie pomoże zainstaluj jakiegoś codecpacka np. nimo. Może i nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale po tym filmy napewno będą działać.

Aha, przez zainstalowaniem packa dokładnie usuń wszystkie pozostałe kodeki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj zainstalowac InterVideo WinDVD 6 - to dziwne, ale ten program instaluje jakies kodeki, ktore pozniej odtwarzaja XViD.

W sumie troche mnie to wpienia, bo nawet instalacja na nowo kodekow XViD, nie zmienia tej sytuacji [ja osobiscie wole, zeby jednak byly wykorzystywane kodeki XViD].

Jedynym sposobem powrotu do normalnej sytuacji jest odinstalowanie WinDVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi