Nyny Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Powiedzcie mi czym sie roznia te 2 karty , ktora z nich jest lepsza i dlaczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 ta pierwsha, to najslabshy live chyba (no chyba, ze 1024 player, to nei to samo :/) live 5.1 obsloogooje dolby 5.1 :D i ogoolnie jest prawie najbardziej wypasionym livem (najlepshy jest live platinium) poroownaj sobie gf2 pro, do mx400 i to mniej wiecej takie poroownanie ale obie sa bardzo fajne i dobre ofkoz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 A tak OT.. Ech.. Jak te Wasze newsy czytam, to rosnie we mnie duma - jestem chyba jednym z nielicznych pecetowcow, ktory nie ma juz w domu nczego z kreatywowego smiecia. Oraz zdrowy sluch :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 A tak OT.. Ech.. Jak te Wasze newsy czytam, to rosnie we mnie duma - jestem chyba jednym z nielicznych pecetowcow, ktory nie ma juz w domu nczego z kreatywowego smiecia. Oraz zdrowy sluch :-) Czyli jaką karte polecasz i co z EAXem w gierach, chyba mi nie powiesz, że to lipa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Czyli jaką karte polecasz i co z EAXem w gierach, chyba mi nie powiesz, że to lipa?Witam Nie "powiem" nic.. Moge tylko napisac. Nie uzywam gier. Posiadam Maya 7.1 Gold, a chce dokupic ten nowy Hercules Theather - przy tym zlomblastery to zabawki, faktycznie tylko do gierek i mp3-jek 128kbps zdatne :-(. A co polecilbym? Np. Yamahe Y-744 PCI. Nie znosze monopolistow.. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 wybacz Pitur, ale miałem Y 744 B Pro i w porównaniu z SB Live wysiadła, bardzo kiepska dynamika, brak odtwarzania skrajnego pasma ( góra i dół), podbity środek i ogólnie odsłuchowo jakaś taka "płaska", choć kombinowałem z różnymi sterami oraz głośnikami co do tych SB Live to w praniu niczym się nie różnią, chyba że masz głośniki 5 : 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 wybacz Pitur, ale miałem Y 744 B Pro i w porównaniu z SB Live wysiadła, bardzo kiepska dynamika, brak odtwarzania skrajnego pasma ( góra i dół), podbity środek i ogólnie odsłuchowo jakaś taka "płaska", choć kombinowałem z różnymi sterami oraz głośnikami co do tych SB Live to w praniu niczym się nie różnią, chyba że masz głośniki 5 : 1 Witam Podkreslam - SB jest monopolista, ceny ich kart w Polsce sa blisko dwa razy wyzsze niz w innych krajach, gdzie jest normalny wybor - w Polsce go niestety nie ma. CL "wykupilo" monopol w M.Handlu :-(. Nie wiem, czym mierzyles, ale tak niestablinej kombinacji jak Live + VIA to ja nie znam. Trzaski z DMA, jakies szumy, zwisy. O terabajtach "sterownikow" juz zmilcze. Y-744 zas nie trzeszczy, jest stabilna jak glaz. No i kosztuje "normalnie" - choc jest sprzetowa, Live to "win-music' (karta software`owa poteznie jadaca na CPU - niestety..) -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Aha, mialem kilka dni temu info z Komputronika (www.komputronik.pl) ze wprowadzaja, tytulem eksperymentu, szerszy wybor kart sound, m.in. Terratec, itd. Zajrzyjcie tam, wybierajcie alternatywe, promujcie ja. Moze wtedy ten (nudny juz..) "wzorcowy polski konfig" - MUSI byc SB - stanie sie wreszczie przeszloscia... -- O tym marze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 he he Pitur, walka z systemem weszła Ci w krew ale to dobrze, przykład ATI ale nie neguj czegoś tylko dla tego, że jest popularne (czyli masowe) wszyscy wokół mnie mają SB Live i no problem (poza jednym IWILL na BX ale to tylko żre się IRQ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 he he Pitur, walka z systemem weszła Ci w krew ale to dobrze, przykład ATI ale nie neguj czegoś tylko dla tego, że jest popularne (czyli masowe) wszyscy wokół mnie mają SB Live i no problem (poza jednym IWILL na BX ale to tylko żre się IRQ) Hi hi.. Czyzby chodzilo Ci o skrot "SB"? :-) Juz mi sie niemal z niczym nie kojarzy (czas szybko leci, teraz mamy inne problemy..). ATI - to dobry przyklad. O ile pomne, NVidia tez byla w "opozycji" (krolowal 3dfx). Ale to wszystko przeminelo.. A SB trwa nadal. To mnie wlasnie martwi :-( -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Powiedzcie mi czym sie roznia te 2 karty , ktora z nich jest lepsza i dlaczego? Nie wiem, czy ktoś to napisał, ale one chyba różnią się tym, że 1024 obsługuje głośniki 4+1, a ta druga 5+1 - czyli dochodzi centralny. A co do kart innych firm, to nie mam zdania. Po wymianie głośników jeśli dźwięk dalej nie będzie mi odpowiadał, to wymienię też kartę, ale nie wiem na co. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Aha, mialem kilka dni temu info z Komputronika (www.komputronik.pl) ze wprowadzaja, tytulem eksperymentu, szerszy wybor kart sound, m.in. Terratec, itd. Zajrzyjcie tam, wybierajcie alternatywe, promujcie ja. Moze wtedy ten (nudny juz..) "wzorcowy polski konfig" - MUSI byc SB - stanie sie wreszczie przeszloscia... -- O tym marze Tam jest tylko 2 modele Terrateca :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Tam jest tylko 2 modele Terrateca :cry:Witaj Przepraszam.. Ale tak poinformowala mnie kompentna osoba stamtad (nie tylko tu o kres tego monopolu walcze). W Komputroniku nie pracuje, jestem emerytem. Coz.. to wstyd, jesli firma nie dotrzymuje swoich wlasnych obietnic. Ale moze sie to zmieni, decyzja byla niedawno - jeszcze tydzien temu bylo tam jedynie siedem typow SB i jeden Mint. Zas o kazdy import nie-SB importer musi pisac podania do Minusterstwa, czekac na ich zatwierdzenie, etc. Nie dotyczy to jedynie importu detalicznego - dlatego polecam Ci: www.kartydzwiekowe.com.pl -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Aha, mialem kilka dni temu info z Komputronika (www.komputronik.pl) ze wprowadzaja, tytulem eksperymentu, szerszy wybor kart sound, m.in. Terratec, itd.więcej Terrateców jest tu =TerraTec&f_pokaz_rodzina[]=TerraTec]http://www.veracomp.pl/pokaz_ceny.php?f_ch...zina[]=TerraTec cały adres - nie wiem dlaczego nie da się zrobić prawidłowego hiperłącza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dEvil Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 tak sie sklada ze posiadam SB LIve 5.1 i glosniczki Cambride soundworks (DT2200) :wink: i kurde daje takiego czadu ze....hohoh :)...fakt faktem ze w mp3 centralny glosniczek jest nie uzywany :? , ale za to jaki wypizd jest np. Warcraft 3 (naprawde ...odlot)... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 tak sie sklada ze posiadam SB LIve 5.1(..)Witaj Tak sie sklada, ze niczego nie odkrywasz.. Jestes tylko jednym z 99% pecetowcow - nabywcow, ktorzy slono przeplacili za creatiwowy shit. Z czego jestes dumny? Czy na ulice tez chcialbys wychodzic w takim gustownym mundurku a`la Mao? :-)... -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dEvil Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Heheh.....po prostu uwazam ze calkiem niezle mialem 1024 teraz mam 5.1 i sie dobrze spisuja..to ze SB jest drogi to sie z Toba zgadzam....ale zeby od razu shit. dlaczego tak sadzisz miales Live'a 5.1 ?...masz jakas alternatywe dla 5.1 ? A tak przy okazji jakby mundurek la mao byl szykowny, wygodny , i mi sie podobal to czemu nie :D Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Heheh.....po prostu uwazam ze calkiem niezle mialem 1024 teraz mam 5.1 i sie dobrze spisuja..to ze SB jest drogi to sie z Toba zgadzam....ale zeby od razu shit. dlaczego tak sadzisz miales Live'a 5.1 ?...masz jakas alternatywe dla 5.1 ?Alterantywą mże być np Mint 5.1 - duużo tańszy czy lepszy od liva to nie wiem nie porównywałem, jest lepszy od SB 128. Drugą opcją jest trochę droższy Terratec DMX-XFIRE-1024 Trudno dostępny, ale kto szuka ten znajdzie. Problem polega na tym że w naszym pseudokapitalistycznym kraju nie ma alternatywy. W Niemczech albo GB w tej cenie (od 50-150€ )są np : Turtle Beach, Videologic Sonic Furry (i sonic Vortex), Hercules/Guillemont (w różnych wersjach - Muse, Fortissimo II, Theatre, Fortissimo III 7.1 itd.), Typhoon Acoustic 7 X-Fire, Trust Soundexpert Digital Surround 5.1, Philips (modele: Rhythmic Edge, Acoustic Edge), Hoontech Sound Track (w kilku wersjach), Siig IC nawet są karty Onkyo (zewnętrzne!) przynajmniej po kilka modeli Terrateca i Yamachy. Można nawet kupić AOpena z lampową (!!!) zintegrowaną kartą muzyczną. U nas wszyscy mają jakoś dziwnie mało wyszukane gusta i całkowity brak fantazji - wszyscy wszędzie polecają i kupują tylko i wyłączne karty SB. Zerknij tu --->http://www.pcwelt.de/tests/hardware-tests/soundkarte/ i --> http://www.tecchannel.de/multimedia/463/8.html --> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...