Skocz do zawartości
cinos

Dobrze kombinuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Chce sobie zmienic juz kompa, bo ten co w podpisie to juz powolny sie troszke robi..

CPU : P4 2.8HT 800 => znalazlbym stepping M0

Płyta : Abit IC7 lub AI7-uGuru

Mem: 2*Kingston 256MB DDR/400"zwykłe"

Która płytka do tego zestawu byłaby lepsza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD to zło !

proc bedzie renderowac troszke MPEG-2 => DivX i zrzucanie z cyfrowego magnetowidu na DivXa...

AMD w testach dostaje w dupe

P4 2.8 nie podkrecony wyprzedza Antoniego 64bit 3000+ i Antka 3200+ ,a dostaje lekko po [gluteus maximus] od 64bitowego 3200+.

po podkreceniu na ~3.4GHz nie ma odpowiednika ze strony AMD(bezkonkurencyjny)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Sysmarku, Seti, UD,kompresje RARem(ale tylko Antki 32bit), renderowanie 2D/3D, kompresja mp3 tez dostają baty i to zwykle P4 2.8GHz jest na równi z Antonim 3200+ , a Pentka dodatkowo o/c na 3.2-3.4GHz i bedzie miodek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz można trafić na stepping M0 słabo kręcący się, a można też trafić na D1 co będzie ładnie latał, chociaż na tym pierwszym szanse są większe. Apropo mojego procka to zdaje mi się że więcej niż 3,4GHZ bezpiecznie nie poleci poza tym chłodzenie BOX, więc 3,2GHz i nie podniesione napięcie na razie mi starczają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja powiem tak, znajomy ma P4 2,66GHz HT i robilem troche testów to ten pentiak niejest wcale taki fajny i ta cena...w grach napewno woleijszy..w 3dmarku tez ;)

jesli chodzi o komresje..np virtual dubem to proc taki jak w podpisie szybciej kompresuje filmiki, wziolem kiedys komprsje byle jakiego filmu to mniej wiecej P4 był wolniejszy od mojego o jakies 5min przy kompresji na moim cpu ok 45min, nie kupilbym go za taka cene..wtedy dal chyba ze 2000zł za samego cpu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2.66 to jest chyba 533, a nie 800 ;)

teraz tego Twojego CPU objechalby nawet 2.4 HT 800 ;)

ah...gdyby byl p4 2.2 HT 800 :lol:

ale i tak p4 to złomy...musza byc taktowane o 1GHZ wiecej od AMD zeby byly wydajniejsze, taka przepustowosc pamiec tego p4 2,66 , takie fsb.. i co z tego jak wolniejszy ..architektura p4 jednym slowe jest zwalona na maxa...P3 to byly cpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz @ nie zamierzam wywoływać nowej wojny, ale siedziałeś kiedyś przy kompie który ma proc z HT :?: To naprawdę dużo daje i cokolwiek byś zrobił to Pentium4 z HT koduje szybciej filmy, a że dostaje w tyłek od mocno podkręconego Athlona XP w grach to inna sprawa. Naprawdę taki złom w ogóle z tego Intela, że nie wiem w ogóle po co to kupiłem :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie dajcie sobie spokój. Znowu będzie kilka stron dyskusji a potem moderator zamknie ten topic. Może by ktoś założył gdzieś coś w stylu "AMD vs Intel" i tam by się wszyscy wyżywali nie zaśmiecając różnych tematów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz@ przeszkadza Ci to ze są wyżej taktowane?

chodzilo mi tylko o to jak wielu amdkowcom( bo wy tego nie kumacie) ze procesory AMD sa wydajniejsze a intela sa "szybsze"

porownac AMD 2.2GHZ a P4 2.2GHZ to niema benchamrka w ktorym p4 bedzie szybszy

koniec tego bo zaraz bedzie wojna :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi