Skocz do zawartości
pj29061985

Zrzucanie pamięci fizycznej na dysk!

Rekomendowane odpowiedzi

Po wlaczeniu kompa laduje sie ekran z Windowsa i wyskakuje niebieski ekran z jakimis cyferkami i napisem UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP i zrzucanie pamięci fizycznej na dysk! Dochodzi do 100% i komp sie resetuje! Poza tym jak uda mi sie wejsc do Windowsa to uzycie procka jest 100% i pamiec tez cos zrzera! Mam Athlona XP 1600+, DDR 256MB, GF4 Ti4200. Z gory dzieki za pomoc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek w ogole nie jest podkrecony, z biosem co moze byc nie tak, a plytka chodzi jak chodzila:) problemy zaczely sie kiedy kupilem neostrade i pierwszy raz polaczylem sie z netem. Wtedy to wlasnie dostalem wirusa sasser, z ktorym mialem problemy, ale zainstalowalem latke do W2K i bylo mniej problemow. Nie mialem w ogole wgranego antywirusa, dopiero dzisiaj wykrylo tego IRCbot'a, ktory siedzi w pliku wsass.exe i zrzera pamiec. Moze macie jaka rade na moj problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baza wirusow jest najnowsza jaka moze byc, ale wirusa wykrywa, ale spod windowsa usunac go nie moze wiec uruchamia sie ponownie i wtedy w rozruchu minimalnym antywir skanuje dyski wykrywa wirusa i go usuwa, ale po jakims czasie znowu dostaje sie do tego pliku systemowego wsass.exe. Latki do W2K sciagnalem wszystkie mozliwe!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

miałem podobny prroblem z windą 2000

nie mogłem usunąc wira spod win ale jest na to sposób.

Po zlokalizowaniu wirusa najlepiej "poprosić" antyvira o zmianę nazwy pliku( po to żebyś wiedział potem ze usuwasz na pewno plik o który chodzi).

Potem uruchamiasz komputer w trybie awaryjnym i usuwasz plik wirusa bez problemu

Pozdr

M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi