pj29061985 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Po wlaczeniu kompa laduje sie ekran z Windowsa i wyskakuje niebieski ekran z jakimis cyferkami i napisem UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP i zrzucanie pamięci fizycznej na dysk! Dochodzi do 100% i komp sie resetuje! Poza tym jak uda mi sie wejsc do Windowsa to uzycie procka jest 100% i pamiec tez cos zrzera! Mam Athlona XP 1600+, DDR 256MB, GF4 Ti4200. Z gory dzieki za pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 format c: zainstalowanie systemu od nowa przyczyna 1). walniete pamiatki (w tym przypadku sprawdz je jakims programe np. memtest) 2). walniety windows w tym przypadku to co napisalem na poczatku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 To może też być: uszkodzona płyta, bios lub za bardzo podkręcony procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pj29061985 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 a czy moze to byc wirus IRCbot, ktory siedzi w pliku wsass.exe, bo wlasnie przed chwila wykryl mi go antywirus? i zrzera w cholere duzo pamieci! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pj29061985 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Procek w ogole nie jest podkrecony, z biosem co moze byc nie tak, a plytka chodzi jak chodzila:) problemy zaczely sie kiedy kupilem neostrade i pierwszy raz polaczylem sie z netem. Wtedy to wlasnie dostalem wirusa sasser, z ktorym mialem problemy, ale zainstalowalem latke do W2K i bylo mniej problemow. Nie mialem w ogole wgranego antywirusa, dopiero dzisiaj wykrylo tego IRCbot'a, ktory siedzi w pliku wsass.exe i zrzera pamiec. Moze macie jaka rade na moj problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Czy antywirus (aktualizowany?) nie może go usunąć? Wpisz w googlach hasło i ściągnij łatkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pj29061985 Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Baza wirusow jest najnowsza jaka moze byc, ale wirusa wykrywa, ale spod windowsa usunac go nie moze wiec uruchamia sie ponownie i wtedy w rozruchu minimalnym antywir skanuje dyski wykrywa wirusa i go usuwa, ale po jakims czasie znowu dostaje sie do tego pliku systemowego wsass.exe. Latki do W2K sciagnalem wszystkie mozliwe! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 zrob skanowanie antyvirem spod dosa. O ile wiem, AVP mial taka mozliwosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek DDA Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 witam miałem podobny prroblem z windą 2000 nie mogłem usunąc wira spod win ale jest na to sposób. Po zlokalizowaniu wirusa najlepiej "poprosić" antyvira o zmianę nazwy pliku( po to żebyś wiedział potem ze usuwasz na pewno plik o który chodzi). Potem uruchamiasz komputer w trybie awaryjnym i usuwasz plik wirusa bez problemu Pozdr M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...