marioboss1981 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 potrzebuje pilnie fachowej porady!!!!od kilkunastu dni mam klopot z dyskami.zaczely glosno pracowac oraz spowolnil sie czas dostepu do danych.poza tym kopiowanie danych znacznie sie wydluzylo i teraz skopiowanie filmu 700 mb wynosi ok 10 minut!!!!!!sprawdzalem kazdy dysk seatoolsem i wykazalo iz wszystko jest z nimi ok.tasmy mam nowki sztuki.co moze byc przyczyna takiego zachowania?nigdy wczesniej niemialem takich problemow.czy przyczyna moze byc awaria kontrolera ide na plycie glownej?prosze o pomoc!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Może być albo uszkodzony kontroler IDE albo dysk siada znaczy jego mechanika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioboss1981 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 sprawdzalem dyski u kumpla i chodza w porzadku.cichutko i transfery so w normie.natomiast zauwazylem iz przy starcie kompa bios niezawsze widzi podlaczone dyski.tak wiec sklaniam sie w strone tego iz wine za taki stan rzeczy ponosi kontroler na plycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Jak sprawdziłeś dysk to pozostaje tylko kontroler IDE. Reklamuj płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Dosyć znany przypadek dyski ci się rozpierdzielają i tyle. Ja mam identyczną sytuacje z moim Seagate U6 20GB wydobywa się z niego głośny metaliczny dzwięk transfery są żałosne itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Dosyć znany przypadek dyski ci się rozpierdzielają i tyle. Ja mam identyczną sytuacje z moim Seagate U6 20GB wydobywa się z niego głośny metaliczny dzwięk transfery są żałosne itp. sprawdzalem dyski u kumpla i chodza w porzadku.cichutko i transfery so w normie Chyba reaczej IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioboss1981 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 dzieki za odpowiedz.podejrzewalem iz jest to kontroler ale wolalem sie bardziej upewnic.jeszcze raz wielkie dzieki grosikboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...