Gość Ukasz Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Witam Chialbym miec satke. Slyszalem ze mozna miec satke przez tuner tv. Nie wiem czy mozna podlaczyc talez z konwerterem do tunera tv do kompa i nie wiem jak z abonamentem (czy wogule bede placil). Jesli mozna to zrobic ze nic nie bede placil to ja sie pisze :) Na tuner moglbym wydac kolo 400 zl i do tego talez i konwerter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Tak, ale to nie jest taki zwykły tuner tv, lecz karta DVB. Polecam kartę Technisat SkyStar 2 - duże możliwości (z alternatywnym oprogramowaniem - np. ProgDVB) za nieduże pieniądze (~300zł na Allegro). Zobacz sobie np. http://www.skystar2.cnet.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Wszystko ladnie pieknie tylko jeste potrzebny kanal zwrotny - 'talaerzem' mozesz tylko odbierac dane.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Myślałem, że autorowi postu chodzi o odbieranie TV-SAT (do czego nie jest potrzebny żaden kanał zwrotny), a nie internetu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ukasz Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Mam prosbe. Napiszcie najlepiej jaka karta mam kupic w miare tania (nie potrzebuje jakiejs super profesjonalnej ale tez nie chce badziewia) I jaki talerz i konwerter i jak podlaczyc to wszystko Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Jeśli chodzi o kartę to napisałem powyżej - w grę wchodzi tylko SkyStar 2. Do tego potrzebujesz talerz o średnicy 80..90cm - offsetowy. Jeden konwerter to za mało, na początek proponuję chociaż 2 - jeden na satelitę HotBird, a drugi na Astrę. Jeśli chodzi o wybór konwerterów to wszystie obecnie sprzedawane w sklepach są podobne, ostatnio kupowałem Golden Interstar, które spisują się bardzo dobrze. Do tego potrzebny będzie uchwyt do drugiego konwertera (tzw. zez), oraz przełącznik konwerterów diseqc. Ten ostatni dostępny jest w wersji z 2 wejściami, oraz z 4 - proponuję kupić na zapas 4-wejściowy, jeśli zachciałoby Ci się w przyszłości odbierać więcej niż 4 satelity (np. dodatkowo Sirius i Thor). Wszystkie te akcesoria dostaniesz bez problemów np. na http://www.skystar2.cnet.pl/shop.php Poczytaj sobie tą stronę, jest dosyć ciekawa. Osobiście interesuję się zakupem karty DVB, mimo że posiadam całkiem dobry tuner stacjonarny - dzięki karcie DVB można zapisywać audycje na HDD bezpośrednio w MPEG2, dokładnie w takiej postaci jak lecą do nas z nieba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ukasz Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 O co chodzi z tym kanalem zwrotnym ? Ja bede odbieral tv, radio i neta. Jak macie to dajcie jakiegos linka na temat internetu przez satelite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 O co chodzi z tym kanalem zwrotnym ? Ja bede odbieral tv, radio i neta. Internet za pośrednictwem satelity wymaga osobnego kanału na wysłanie "żądania" (może być np. modem lub inne), gdyż poprzez satelitę dane są jedynie nam przysyłane (od dostawcy internetu) - nie wysyła się żadnych danych tą drogą. Tu masz np. zasadę działania : http://www.satelita.komputermarket.pl/jaktodziala.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ukasz Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Niezla sprawa. Tylko jak z uzytkowaniem. Ma ktos takie cos ? Jesli tak to jak to sie sprawuje ? Slyszalem ze jest to uzaleznione od warunkow atmosferycznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...