Skocz do zawartości
Piotr-ch

problem z instalacja sterownikow karty dzwiekowej

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem karte SB live! 5.1 i karte graficzna GeForce 2 mx 200 64 mb. Wszystko chodzilo dobrze. Ostatnio wymienilem karte grafiki na Radeona 9600xt firmy connect3d. I po zainstalowaniu sterownikow do karty grafiki usunely sie wszystkie sterowniki i programy karty dzwiekowej. Chcialem je ponownie zainstalowac, ale przy wlaczeniu instalacji wyskoczyl mi komunikat: >>Wystąpił problem z aplikacją InstallShield Engine i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.<< a nizej zeby wyslac raport do firmy microsoft itd. Nie wiem czy ma to cos wspolnego z wymiana karty graficznej. I teraz nie mam na kompe dzwieku 5.1, tylko 2.0, bo pozostale glosniki nie dzialaja. Dodam jeszcze, ze mam na plycie glownej zintegrowana karte dzwiekowa 5.1, ale jest ona w Biosie >Disabled< Czy moj Sound Blaster live sie popsul, czy jaki jest powod tego komunikatu i jak moge to naprawic? I jeszce dodam, ze w menedzerze urzadzen windosowskim widzi normalnie ta karte.

Prosze o pomoc. thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem jak instalowałeś stery po wymianie karty, należałoby tak:

- odinstalować sterownik od starej

- restart -wykrywa zgodny z vga...

- wyłączyć komputer

- wyjąć starą kartę i włożyć nową

- zainstalować stery

Co do muzycznej, skoro dźwięk masz to może w opcjach sterownika ustaw 4/5 głośników?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi