Ecuadoo Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Witam. Nie chce zakładac nowego topicu, bo temat ten sam.. prawie :wink: Mam zamiar kupić 2x GlacialTech SilentBlade GT8025BDL-1 Black. Już jestem pewien na 100 % że są ciche i w miare wydaje 25 CFM. I tu moje pytanie: aktualnie posiadam cooler taki jak w podpisie czyli GlacialTech 2520 Pro. Czy nie grozi to przegrzaniem procesora w przypadku jakbym zmienił wentyla z mojego aktualnego na GlacialTech SilentBlade GT8025BDL-1 Black ?? Dla porównania: GlacialTech 2520 Pro 40 CFM GlacialTech SilentBlade GT8025BDL-1 Black 25 CFM Dodam że pragnę tuż obok proca na bocznej ściance zamontowac drugiego GlacialTech SilentBlade GT8025BDL-1 Black. Prosze o opinie na ten temat. Procek Athlon XP 2400+, zresztą wszystko jak w podpisie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 j aosobiscie uwazam, ze sie przegrzeje :) zobacz na wydajnosc... mozesz kupic 120x120 i przejsciowke i powinno grac ladnie :) jak kupisz wentyle to koniecznie podziel sie wrazeniami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Słynny* Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 a czy ktos mial jakakolwiek mozliwosc porownania tychwiatrakow? czy tylko kazdy obstaje przy swoim? :D na moj gust sa cichsze niz ARCTIC COOLING FAN PRO TC.. przyniejod mojego FAN PRO TC chodzi od 2miechow(1500RPM), sa cichsze od niego, i robia 1800RPM.. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 a czy ktos mial jakakolwiek mozliwosc porownania tychwiatrakow? czy tylko kazdy obstaje przy swoim? :D na moj gust sa cichsze niz ARCTIC COOLING FAN PRO TC.. przyniejod mojego FAN PRO TC chodzi od 2miechow(1500RPM), sa cichsze od niego, i robia 1800RPM.. :-) tzn czekaj, sam sie zamotalem, co jest od czego cichsze :?: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Jeden z przedmówców napisał że GlacialTech SilentBlade GT8025BDL-1 Black są montowane na coolerze GlacialTech Silent Breeze III, który chłodzi procesory Amd Athlon 3200+, więc chyba raczej da rade :) Jeszcze bedzie miał z boku pomoc kolejnego GlacialTech SilentBlade'a no i nad sobą wiatrak z zasilacza Chieftec. Czekam na kolejne opinie. Jeżeli te 19 db to prawda, to spokojnie małym nakładem kosztów można mieć wręcz niesłyszalnego kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 j aosobiscie uwazam, ze sie przegrzeje :) zobacz na wydajnosc... no nie wiem, taki sam wentylator jest na GlacialTech Igloo Silent Breeze 462 III i mam na nim temperatury w stresie dochodzące góra do 47 stopni... a ciche to bydle jest jak diabli :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 tak, tak, juz mnie Twoj przedmowca uswiadomil :) Pewnie macie racje, nie widzialem jeszcze ani 1 ani 2 wiec to byll strzal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 KUPILEM KUPILEM KUPILEM :D wlasnie przed chwila :) w Esc http://www.esc.pl w Gdańsku, w miare ladnie zapakowany :) Wersja niebieska - SilentBlade Blue GT8025BDL-2 http://www.glacialtech.pl/glacialtech/fan.htm I jestem b zadowolony :) Jak dla mnie bobma, moglby byc cichszy :P ale jest taki sam jak Zalman moj :) 1sze skojarzenie to, ze dokladnie tak samo "gral" mi Zalman, co sie niby zgadza Zalman na low tz ma 19dBA... :) poki co mam otwarta bude i slysze go.wniany wiatrak na grafie, zalman cichy i Silentblade tez cichutki :) Siedze jakis 1m od kompa :) 1 slowem POLECAM jezeli ktos nie ma kasy zeby dac 80 zl za Papsa czy Zalmana :) Oplaca sie :) Jutro chyba jade kupic sobie jeszcze ze 2 sztuki i wymieniam wszystkie co mam w budzie na porzadne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darro Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Ja bym ci osobiscie polecal jako 80mm to AC fan pro tc http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=193 , mam u siebie w budzie dwa, max 1650obr po nagzaniu, zero halasu a jako 120mm revoltec http://www.cooling.pl/product_info.php?man...products_id=375 tyle ze swiecacy, nei kazdemu to pasuje ale moge cie zapewnic bo mialem go u siebie pare dni, jest bezglosny. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darro Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No to sie spoznilem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 No to sie spoznilem:)nie do konca :) podejrzewam, ze ten "80mm to AC fan pro tc http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=193 " tez jest gites :) tylko, ze u mnie nie mozna go dostac, a jak mam zamawiac przez net to mi sie znowu koszty podnosza a ja mam malo $$ wiec zostalem przy moim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Witam widze ze macie Abita NF7-s Mam do was LAMERSKIE pytanie ale -kupiłem 2wentylki Arctica do chlodzenia obudowy i nie wiem gdzie podłaczyc tego drugiego,wszystkie wtyczki do wentylow sa zajete.Wolna jest od chipsetu bo mam zelmana ale tam sa 2 piny a na wtyczce wentyla 3,potrzeba jakiegos przejscia czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 mars77 - a ile masz wentyli w sumei? wez instrukcje do rteki tam masz na chyba prawej stronie na ktorejs kartce rozmieszczenie 3 gniazd do wentylow 1 x cpu 1 x chasis 1 x cos tam podlaczasz to nich i po klopocie, ale wazne zeby wentyl od cpu byl do cpu wpiety :) bo inaczej bedzie piskac i w zaleznosci od ustawien biosu system wylaczac :) jak sie okaze ze masz zajete to mozna jeszced pociagnac z molexa (ta z 4 pinami do hdd), ale najpierw sprawdz, bo jak dla mnei to akurat 3 powinienes moc wpiac... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 No juz mam zajęte jeden z tylu do wyciagniecia powietrza a drugi z przodu,ten tylny podłączony do chasisfan,powerfan zajety przez zasilacz no a cpu do cpu wiec mam pozajmowane. Wyglada ze tylko pod HDD ale jak dokladnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 tu masz http://www.ilubek.republika.pl/wstemp.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 Z tanich 80 mm z czystym sumieniem polecam Zalman F1. Powinny byc dostepne w okolicach 25 zlotych. Mialem okazje porownac z Papstem (zabijcie oznaczen nie pamietam - ten 2050 RPM) i przy 2100 RPM byly nie odroznialne przy znaczaco korzystniejszej cenie. Wyjatkowo udany model i mimo teoretycznie mniej trwalego lozyska slizgowego kilka egzemplarzy dziala u mnie w domu od 1,5 roku i ani nie padly, ani nie zrobily sie glosniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 15 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2004 a ja polecam SilentBlade Blue GT8025BDL-2 / ew czarny :) 19dBA i jest super, mam 2 takie, nie slychac ich 30 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...