Skocz do zawartości
Jarecki

panel sterujący - jakie wentylatory podpiąć ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar kupic panel CoolerMaster Aerogate I , do ktorego mozna podlaczyc cztery wentylatory - i tu moje pytanie - czy oprocz wentyli na/wywiewajacych z/do obudowy podłączyć mozna do niego bez obaw również cooler z procka ? (mam GlacialTech diamond2100 na Bartonie 2500)

i jeszcze jedno , mam zasilacz Chieftec 360 dual-fan z jednym kabelkiem-wyjściem do podłaczenia do płyty głownej(EPOX RDA+) - czy ten kabel też podłączyć do panelu ? czy ten kabelek obsługuje oba wentyle w zasilaczu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]czy oprocz wentyli na/wywiewajacych z/do obudowy podłączyć mozna do niego bez obaw  również cooler z procka ? (mam GlacialTech diamond2100 na Bartonie 2500)

jasne ze mozesz. tylko czasem nie skrec za bardzo obrotow na tym konkretnym watraku, bo szkoda procka. krotko: w tym przypadku reguluj ostroznie.

i jeszcze jedno , mam zasilacz Chieftec 360 dual-fan z jednym kabelkiem-wyjściem do podłaczenia do płyty głownej

ten kabelek sluzy tylko do odczytu predkosci obrotowej wiatraka. podlaczenie go pod panel nic nie da (zauwaz ze brakuje tam jednej zyły)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi