Skocz do zawartości
Jacek

WDC Caviar 80GB i wysoka magistrala

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos z posiadających takich dysk(8MB cachu) ma w swoim komputerze magistrale 41 badź bliską tej wartości? Nie wiem, czy warto podkrecać procesor(celka jeszcze..) by nie uszkodzic dysku

ps. probowałe,mszukać ale lipa wyszła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten dysk siada średnio po 3 miesiącach więc mała różnica czy po 3 miesiącach czy po dwóch. ja bym do 41 nie jechał choć na epoxach i abitach z kt333 ludzie działali i nikt się nie przyznaje że dysk zjarał.

tak ludzie kupujmy samsungi bo sa super a reszta sie nie umywa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja wiem,że są dobre itp, bo już wielu moich znajomuych ma te dyski w tym tylko u jednego przewiduje pad w najbliższym czasie :)

Chciał bym tylko wiedziec czy wytrzyma bezproblemowo te magistrale 41... Seagaty wiem ze nie wytrzymywały(ktoryś tam model...) Moj stary WD działał bezproblemu, IBM chyba też (choc ze był z felernej serii to padł mimo że ustawienia były dość wysokie :/)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdźcie kraj produkcji. jeśli macie chiny to to jest ta seria oadak, jeśli inny kraj to w miarę trwałe są.

mi wdc już tyle padło że ho ho, oczywiście mój 1 i reszta znajomkom, zero kręcenia i noszenia.

jak masz gwarancję a "wdc to super dyski" to kręć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem tych pytan :lol: , praca dysku przy PCI ~40 MHz to PEWNA awaria, pewna tak samo jak pewne jest to ze facet z 2 promilami zostanie zatrzymany i straci prawko, a moze nie? tylko po co ryzykowac? Po co sie pytac ilu znajomych wpadlo w takim przypadku a ilu nie przeciez to nie daje kompletnie zadnej pewnosci ze skoro 100 nie wpadlo to ze ja akurat nie bede 101 ktory wpadnie... itd, analogia jest prosta, masz ogromną szanse pracowac tak przez rok i taką samą szanse przez dzień, nie ma sensu sie pytac bo to niczego nie dowodzi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi