Corso Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) Posiadam jeszcze Slavię 631 (400zł) http://www.air-gun.bron.pl/images/slavia1.jpg . Wymieniłem jej sprężynę na mocniejszą oraz dodałem za***istą, ukraińską lunetę wyborową 8x (ciężko było ją dostać, ponoć montowano ją na SWD Dragunow) :D Klasa Slavi wzrosła do granicy którą mogą przekroczyć jedynie wiatrówki za 1000zł, wali spokojnie na 50m. Pozdrawiam. :) Edytowane 19 Czerwca 2005 przez Corso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 uszyć sobie można ;] a tak to poszukaj może na allegro, może coś będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 uszyć sobie można ;] a tak to poszukaj może na allegro, może coś będzie :) 1505098[/snapback] Szukałem i nie ma. Nie mam takich zdolnosci zeby sobie uszyć i do kopńca nie wiem jak to jest zrobione :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Znajomy mi pokazywał wiatrówę za 1000PLN, interesuje się tego typu zabawkami. Prędkość wylotowa pocisku 280m/s, lufa gwintowana, kubeczek plastikowy po piwie przestrzeliwuje tak że nawet nie ruszy się z miejsca. Firmy niestety nie pamiętam ale podobno sprzęt solidny, po wystrzeleniu 2000 pocisków zero śladów używania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) A co sadzicie o tej wiatrowce :arrow: http://allegro.pl/show_item.php?item=54255554 Edytowane 24 Czerwca 2005 przez M@Ly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Cos watek umarl ;) To ja moze w kwestii sprostowania. To czy wiatrowka jest lamana, czy nie, ma znaczenie tylko ze wzgledu na dlugosc lunety, jaka mozna potem na niej zamontowac. Tyle. Nie ma zadnej zaleznosci miedzy sposobem naciagania, a jakoscia. To, ze ktos mial jakis badziew za 90zl, ktory byl przy okazji lamany nie ma tu nic do rzeczy. Rownie dobrze moglby napisac, ze czerwone samochody sa gorsze niz biale, bo mial kiedys czerwonego kaszlaka i ciagle sie psul. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 to czy lufa jest lamana czy nie, ma znaczenie bo zawias decyduje o celnosci wiatrowki , zmienny pkt polozenia lufy. Wiatrowki z gwintowana lufa maja wieksza energie, a z jakiego prawa fizyki ? energia zalezy tylko od komory i tłoka (tzn sprezyny) wiec bez farmazonow tutaj, kosztem obrotu gwintu tracimi niewielku ulamek energi (w praktyce niezauwazalny) zyskujemy ruch obrotowy pocisku , efekt zyroskopowy tzn pocisk jest mniej wrazliwy na wiatr itp , zyskujemy wiec celnosc. Polecane wiatrowki to weihrauh, HW, kolo 500zl mozna dorwac hatsana lub slavie, z czego ta ostatnia to dobry sprzet w tej klasie. Pozatym predkosci 270m/s na chinkach czy innych sprzetach do 17J to marzenie i sciema. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Nie zgodze sie. Weihrauch stosuje lamane lufy w w 95-tce i 98-ce. Nigdzie nie widzialem testu, z ktorego wynikaloby, ze te wiatrowki sa mniej celne niz np 97-ka ze stala lufa. A firm robiacych lamance mozna wymienic duzo wiecej. Chocby Webley, do ktorego sie przymierzam. Legenda z tym spadkiem celnosci. Edytowane 19 Grudnia 2006 przez Vasago Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 ale ja nie napisalem ze lamance sa gorsze, tylko ze trzeba zwrocic uwage na zawias , oczywiscie 95 i 98 sa swietnej jakosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 A to sie nie zrozumielismy. Mi z kolei caly czas chodzilo tylko o to, ze lamana wiatrowka moze byc dobra o ile pochodzi od wlasciwego producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Cos ten temat nie ma wziecia :lol2: DO mnie niedlugo przyjedzie to co na zdjeciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...