Skocz do zawartości
f-lexa

Potrzebna pomoc w odblokowaniu Celerona 300A

Rekomendowane odpowiedzi

slyszalem teorie ze po malowaniu b21 oprocz teko ze wskakoje na fsb 100mhz odplokowoje sie mnoznik ale na 3 pentiumach 2 sprawdzalem i na zadnym nie dziala wie wkladamy to miedzy bajki i mity ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na jednym Pentiumie II 233 zmienialem mnoznik w dol

ciekawe ze przy 200MHz nie pokazywalo nazwy P2 tylko Pmmx

to byl procek wyciagniety z serwera ,a plyta na LX czy EX

ale w gore to sie nie dalo zmienic

zamalowanie nozki B21 powoduje odblokowanie fsb100 na plytach zrobionych zgodnie z wytycznymi Intela

na Abitach ,asusach i jeszcze paru innych nie trzeba bylo jej zamalowywac (zdrapywac)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B21 daje ci 100mhz fsb, pin A13 daje 133mhz fsb

nie ma odblokowanych mnoznikow w celkach ani PII pozniejszych (tylko kilka bylo) i tak sie sklada ze jestem posiadaczem PII 333 chodzacego na mnoznikach 2.5 czy 3 - 5.5 ;) (550mhz jego max)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam obecnie plyty (serwer to byl az sie plyta / procesor spalil) ale jakby co to moge komus go podeslac zeby zobaczyl czy dziala (mowie zupelnie serio), gdybym mial to byscie mieli screeny ;]

dolny mnoznik 2.5-3 mowie dlatego ze nie wiem jak nisko schodzi. 3x napewno dziala, 3.5, 4, 4.5, 5, 5.5 takze, ale 6x zmienia sie w 3x na przyklad (to by mowilo ze ma 3x najmniej)

Przy PII deschutes zgasili mozliwosc mnoznika, ale bylo kilka egzemplazy 350, 333'tek odblokowanych, pozniej taka "wpadka" byla z P3 450 ale slyszalem tylko o 450tkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...