Skocz do zawartości
yogi186

Shuttle HOT-591P (AT) i USB

Rekomendowane odpowiedzi

Miał, ktoś tą płytę??

Jeśli tak, to czy ta płyta obsługuje USB, czy nie?

Na płycie jest miejsce do podłączenia - w biosie można włączyć USB

Ale jak jest włączone w biosie, to niektóre progzy do zmian na płytach z poziomu windy - wypisują, że USB jest not suppoted.

Chce wiedziec - bo nie wiem czy mam kupować śledzia z USBekami????

A jak jusz kupię to nie będę miał czego przetestować :(.

Jeżeli ktoś ją miał to niech napisze.

Z góry dzięki

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam ta plytke. Pisze w instrukcji ze jest USB ale ja jakos na plyutce nie widzialem wejscia USB. nie wiem czemu????

Wejście jest (2x5 pinów) pomiędzy gniazdami rozszerzeń (nie pametam dokładnie którymi, ale jest napewno)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem dokladnie ta plyte i dokupilem poprostu zlacze do usb w sklepie komputerowym za grosze, usb dzialalo trzeba tylko w biosie zaznaczyc enabled, potem doinstalowac sterowniki i dziala. przez usb mialem podlaczona kierownice i gralem w needforspeed porsche unleashed.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem dokladnie ta plyte i dokupilem poprostu zlacze do usb w sklepie komputerowym za grosze, usb dzialalo trzeba tylko w biosie zaznaczyc enabled, potem doinstalowac sterowniki i dziala. przez usb mialem podlaczona kierownice i gralem w needforspeed porsche unleashed.

Dzięki bardzo, wiem, że wystarczy dokupić śledzia - tylko chodziło mi o to czy to USB wogóle działa na tej płycie. Ale skoro tak to w Poniedziałek łyknę śledzia. I zobaczymy kupię drukarkę albo coś.

Ale jak nię będzie chodzić to zgłaszam się do ciebie z zażaleniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również mam tą płytkę i osobiście korzystam z USB. Jest tylko jeden warunek - musisz ściągnąć i zainstalować VIA USB Filter (z www.viaarena.com). No i przydałby się najnowszy biosik. Powodzenia!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również mam tą płytkę i osobiście korzystam z USB. Jest tylko jeden warunek - musisz ściągnąć i zainstalować VIA USB Filter (z www.viaarena.com). No i przydałby się najnowszy biosik. Powodzenia!!!

Dzięki bardzo - biosik mam najnowszy (591ps025, chyba, że jest nowszy, ale nie sądzę). Tego USB filtera już mam więc to akurat nie problem.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...