Skocz do zawartości
megagames

ASUS P4P800-VM Warto brać ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mom okazje pobrać tą mobo za 300zł

Tylko przed zakupem mam pare pytań. No właśnie

Czy warto ? Jak wyglądają możliwości O/C stabilność tej mobo ?

bo jak dla mnie to w sam raz cenowo tylko czy jest sens 8)

aha procek dla jakiego jest w moim przypadku przeznaczona to P4 2.4Ghz HT 800

pozdrawiam wszytkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

normalnie płyta nie ma żadnych opcji O/C - jedyne co możesz zmienić w biosie to napiecie dla pamieci 2.55, 2.65, auto. Dzieki programikowi ClockGen - można podciągnąć FSB jednak w zwiazku ze zintegrowaniem grafiki w rdzeniu maksymalne fsb jakie można osiagnąć oscyluje w okolicy 250MHz. Mój 2.4 bez problemu działał na 3.0G. Jeżeli twój procek będzie potrzebował większego vcore niż defaultowe to trzeba zrobić drut-moda. Aha i płyta którą się bawiłem miała duże skoki vcore - powinno być 1.55V a czasami spadało do 1.43V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

normalnie płyta nie ma żadnych opcji O/C - jedyne co możesz zmienić w biosie to napiecie dla pamieci 2.55, 2.65, auto. Dzieki programikowi ClockGen - można podciągnąć FSB jednak w zwiazku ze zintegrowaniem grafiki w rdzeniu maksymalne fsb jakie można osiagnąć oscyluje w okolicy 250MHz. Mój 2.4 bez problemu działał na 3.0G. Jeżeli twój procek będzie potrzebował większego vcore niż defaultowe to trzeba zrobić drut-moda. Aha i płyta którą się bawiłem miała duże skoki vcore - powinno być 1.55V a czasami spadało do 1.43V

ok rozumiem czyli ta mobo raczej odpada :|

Polecono mi jeszcze P4P800/GD podobno to juz naprawde dobra plyta, ale no właśnie, tym razem jak na niej wyglądają mozliwości oc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi